sukces

(30 wyników)
  • Cześć, Jakiś czas temu pytałem Was o badania dla żony i bardzo mi pomogliście (choć tamten wątek nadal się toczy). Jestem przygotowany na najgorsze i w najgorszym wypadku zdecydujemy się na invitro. Wiem, że być może za bardzo wybiegam w przyszłość... Klinika, w której JA się leczę, oferuje program o nazwie invitro z sukcesem. Obserwuję to od jakiegoś czasu i mam do Was pytanie - ktoś korzystał? Jakie opinie? Warto?
  • Cześć Dziewczyny! Mam pytane czy słyszałyście może coś więcej o programie InVitro z Sukcesem? Może wzięłyście w nim udział? Bardzo proszę o informację, ponieważ zastanawiam się jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki!
  • Mam probe do dziewczyn, ktore sa w ciazy badz maja dzieci z mrozaczkow. Czy moglybyscie napisac: 1. W ktorej klinice odbyl sie szczesliwy criotransfer? 2. Ile zarodkow zostalo podanych oraz jesli pamietacie jakiej byly klasy? 3. I ktory z kolei criotransfer zakonczyl sie sukcesem? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. Wczoraj mialam podane 2 mrozaczki. Szanse oceniane na ok. 35%, ale nie mam wielkich nadziei.
  • Witam Dziewczyny,wróciłam z urlopu. Niestety moje pierwsze IUI nie powiodło się , wielkie rozczarowanie... Może podejdę przy tym cyklu,za jakieś 10 dni. Pozdrawiam Was! Były jakieś sukcesy??? Nie było mnie dwa tygodnie.
  • CZesc Dziewczyny. Chcialam zapyatc o wasze zdanie.. czy uwazacie ze pozytywne myslenie i swiadomosc ze bede miala dziecko tylko to kwestia czasu ma jakis w wplyw na ostateczny sukces tzn ciaze?? mMie sie udalao po roku leczenia na oddziale Nieplodnosci w Poznaniu na Polnej i nie moge sie oprzec wrazeniu ze to dzieki moim pozytywnym mysla poszlo mi tak ekspresowo (to slowa lekarza). Zachecam do podzielenia sie swoimi odcuciami. Pa
  • Doczekałam sie 5 owulacji w życiu, chyba nie mam co marudzić. Wiele dziewczyn jest w gorszej sytuacji. W sumie dokładnie wiem kiedy pęcherzyk pęka z dokładnością co do minuty, bo pojawia się plamienie. Dziś gin jakoś mnie pocieszył, pewnie ma troche racji. Mąż zdrowy, ja reaguje na leki ... w końcu sie doczekam. To ostatni raz naturalnie. W lutym inseminacja, moja pierwsza w życiu inseminacja. A boję sie jak cholera. Porażka po inseminacji chyba bardziej bli. W każdym razie w ty...
  • Witajcie, Chcialabym zaproponowac Wam pewien eksperyment... Zaintrygowana zartobliwa (?) sugestia lomre z watku lipcowych invitrowek, ze byc moze faza ksiezyca wplynela na sukces czesci dziewczyn (poczatek lipca) i brak sukcesu innych (koniec lipca), przyszlo mi do glowy zaproponowanie badania wsrod forumowiczek... Wszystkie chetne zapraszam do udzialu. W tym celu prosze najpierw udac sie na strone ptma-chorzow.astronomia.pl/ksiezyc/index.htm i tam sprawdzic jaki byl "wiek ksie...
  • Czy ktos podchodził do tego programu w Gdyni w invimedzie . Proszę o opinie
  • Przepraszam, że to piszę. Długo sie zastanawiałam czy powinnam ale opowiem Wam moją historię. SIERPIEŃ -Drugi transfer mrozaczków. hcg w 12dpt- 160, łzy szcześcia!!! 14 dpt- 335, 16dpt - 835, 24 dpt- 21tys usg wykazało pęcherzyk ciążowy w macicy. 34 dpt - hcg 732tys. wszystko idealnie. Usg, diagnoza: puste jajo płodowe, brak echa zarodka, odstawić leki czekac na poronienie. Poronienie nie przychodzi hcg rośnie. skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. 4 października wywołanie por...
  • Dziewczyny,jestem po drugim ICSI,przedwczoraj robiłam betę- 119,dziś dwa dni pózniej 203,boje się jeszcze cieszyc,ale troszke już chyba mogę??wpadłam na chwile do kawierenki internetowej,zeby dodać Wam troszkę otuchy i nadziei,mam jeszcze 1,5 tyg urlopu-wypoczywam..2 maja pierwsza wizyta i zobaczymy.
  • Jak większość wie zbieram różne materiały aby pomagać dziewczynom, dużo rzeczy ściagam ze sttroy www.fertilityfriend.com, to strona z wykresami, mają ich 10 tysięcy i analizują co jakiś czas pojawiają się nowe artykuły na temat badań na tych wykresach. W trakcie analizy nad dniami około owulacyjnymi a poczęciem znalazłam info na dole. Wynika z niego że starania dzień po owulacji właściwie nie mają szans na powodzenie, najwyższe szanse są w momencie owulacji, a potem do 12 godzin ...
  • Witam serdecznie dziewczyny które podeszły do in vitro i zabieg udał się za pierwszym razem. Jestem bardzo ciekawa jak to statystycznie wygląda i czy można zrobić coś aby zwiększyć szansę na to aby udało się za pierwszym podejściem ??? Aaaa napiszcie jeszcze w jakiej klinice:-) Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Cześć dziewczyny ! Nie mogę uwierzyć własnemu szczęściu,jeszcze rok temu byłam stałą bywalczynią tego forum,później sytuacja mnie zdołowała i przestałam tu zaglądać.Postanowiliśmy dać sobie spokój na jakiś czas aż do tego roku.Okazało się,że mąż ma mało ruchliwe plemniczki,no więć dostał androvit,l-karnitynę,kwas foliowy,sadamin.Kuracja miała trwać 2 m-ce a później mieliśmy się zgłosić spr.czy się poprawiło.Zdążyłam już zapisać nas,kiedy okazało się,że spóźnia mi się @.Nie robiła...
  • Proszę o wpisy osób, którym udała się inseminacja. Wierzę,że jest dużo takich osób!
  • Dziś ujrzałam dwie kreseczki ;-)) Parę z Was mnie tu zapewne kojarzy, choć nie byłam zbyt aktywną uczestniczką. Tym, które mnie nie znają, powiem w skrócie, że mój M miał obniżone parametry nasienia, takie żołnierzyki na pograniczu normy. Od stycznia łykał androvit, salfazin, magnez, witaminę C, potem dołączył macę - no dużo tego było. Ostatnio postanowił spróbować akupunktury i na szczęście trafił do lekarza, który się na tym zna, który leczy igłami problem niepłodności. L...
  • Dziewczyny powiedzcie mi za ktorym transferem udalo sie wam zajsc w upragniona ciaze?ja jestem po pierwszym nieudanym(ciaza biochemiczna).Teraz czekan nan nowy rok i kolejne podejscie,ale juz z mrozaczkow.
  • Zaczynam za jakies 2-3 tygodnie przygotowanie do transferu i ze wzgledu na ubogie endo bedzie to cykl prowadzony na progynovie, czyli jak rozumiem bezowulacyjny. I teraz mam do was dwa pytania: 1. Co powoduje ze ten cykl jest bezowulacyjny? Czy to progynova blokuje owu? 2. Moj dok zaprosil mnie na pierwsze USG dopiero w 12 dniu przyjmowania progynovy czyli w 15 dc - czy to nie jest za pozno? I jakie jest ewentualnie ryzyko zwiazane ze zbyt poznym USG? dodam ze transferowa...
  • DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM. Pisze pierwszy raz, ale wszystkich bardzo dobrze znam i czytam to forum codziennie. Znalazłam na nim bardzo dużo informacji. Dzięki dziewczyny. U mnie 16 cykl starań. Leczę się w Novum. Wczoraj u dr. Wolskiego zapadła decyzja o inseminacji. Nasienie mężulka pogarsza się. NIE MA NA CO CZEKAĆ...tylko, że ja jakoś nie wierze,że to sie może udać. U mnie wszystko o.k.- to daje troche więcej nadziei, ale intuicja mówi mi, że chyba to sie nie uda. Już sama nie wiem...
  • tak jak wiele z nas na dziecko ja czekalam chociaz na @. po 9 latach 5 minut temu pojawila sie pierwszy raz niewywolana lekami piekna, czerwona krew a nie jakis tam brozowe ciapki:) no to test mam na kiedy indziej. ciesze sie jak durna, az sie trzese cala:)))
  • Witam, Po długiej przerwie (starania przerwałam w lutym po nieudanym ICSI) podchodzę do pierwszego transferu mrozaczków. Tym razem musi się udać:) Jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer będzie na przełomie października i listopada. Czy któraś z Was również zabiera śnieżynki w tym terminie? Pozdrawiam serdecznie Paula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się