efcia15 06.10.07, 20:56 Czy można się szczepić, lekarz rodzinny chce zgody endokrynologa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salsa48 Re: Szczepienie p.WZW 06.10.07, 23:38 Mój endo zakazał wszelkich szczepień, nawet anty grypowych. Odpowiedz Link
mary_lu Re: Szczepienie p.WZW 07.10.07, 11:42 Ma rację, że chce zgody endokrynologa, bo to sprawa do obgadania z lekarzem. To prawda, że szczepienie na WZWB ma wpływ na choroby autoimmunologiczne - przekonałam się o tym ja i moja siostra, kilka tygodni po szczepieniu miałyśmy straszne pogorszenie wyników (ja w Hashi, ona w innej chorobie z autoagresji), nie znalazłyśmy innego winowajcy tego stanu niż szczepienie. Mimo wszystko - teraz też szczepiłabym się na WZW, zwłaszcza, jeśli czekałaby mnie jakaś operacja. Hashi da się opanować nawet po szczepieniu, zachorowanie na WZW może zrujnować życie. Odpowiedz Link
zuza120 Re: Szczepienie p.WZW 07.10.07, 21:12 Mój lekarz nie zaleca szczepienia na grypę, natomist na WZW tak, bo ona chroni przed dużo poważniejszą chorobą. Odpowiedz Link