Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      szkoly

szkoly

(15 wyników)
    • Witam, czy ktos moze mi pomoc i wyjasnic lub podeslac linki na jakiej zasadzie moze uczyc sie w USA 13-latek? - czyli 6 klasa naszej podstawowki Jakie papiery, jak zglosic dziecko i od jakiego poziomu szkola jest platna? Czy rozdzial miedzy podsawowka a gimnazjum przebiega w tym samym wieku w USA - do jakiej szkoly/ktorej klasy mialby isc, gdyby mial zaczac nowy rok szkolny w USA? Przepraszam, ze nie to forum, ale wydaje mi sie bardziej odpowiednie :- ))
    • Witam! Mam zamiar wyjechac na wakacje do USA - nie ukrywam ze prawdopodobnie bede tam pracowala. Dostalam informacje ze powinnam sobie zalatwic wize studencka (nie wiem ktora??), zebym mogla pracowac legalnie. Ale z tego co czytam na roznych stronach w necie, wize taka otrzymuje sie jesli rzeczywiscie jedzie sie do jakies szkoly (zwyklej lub jezykowej) i do otrzymania wizy u nas potrzebny jest jakis papier poswiadczajacy nas cel - od danej szkoly. Wiec jak ja mam to zalatwic???? J...
    • Czy ktoś wjeżdżał na wizie turystycznej zaznaczając prospective student na I- 94? Co mówił i ile miał $? O co siego pytali ? Pozdrawiam !
    • Prosze o informacje: czy (majac wize turystyczna) mozna ubiegac sie o pozwolenie na prace, jesli zapisze sie do szkoly? Znalazlem bardzo fajna szkolke i chce zostac i sie uczyc, ale potrzebuje zarabiac na siebie. Z gory dziekuje za sensowne informacje. Leon
    • Mam w paszporcie tzw biala czysta kartke czy z tym moge jechac do Polski? Czy nie bede miala zadnych problemow na granicy? podobno nieraz sie czepiaja, czy to prawda? Ile dni musze czekac aby moc zlozyc podanie o przedluzenie pobytu? Czy moge chodzic do szkoly w Polsce jezeli jestem pelnoletnia ale nie chce jechac tam na stale? Prosze tylko o konkretne odpowiedzi, bez glupich zartow, to dla mnie bardzo wazne!!!
    • Witam. W wakacje chcialabym wyjechac do Kanady. Mam tam rodzine, przyslali mi zaproszenie, jednak nie chce jechać tylko w odwiedziny do nich, ale także na kurs językowy. Ciocia zapisze mnie do szkoły, ale nie wiem czy muszę mieć jakieś papiery tam i czy przy staraniu sie o wizę muszę o tym wspominać? Kiedy najlepiej zacząć załatwiać formalności? Ile sie czeka na wizę i jaka jest szansa że ją dostane? Mam 17 lat, uczę sie w liceum. Pozdrawiam ;)
    • Witam .Mam pytanie:Gdzie w Ontario -scislej w Hamilton znajduja sie polskie szkoly srednie ,gdzie dziecko moze zrobic polska mature .?Czy cokolwiek wiecie na temat polskich szkol ?Pozdrowka
    • witam wszystkich!!! jeżeli ktoś z Was był w USA, proszę żeby napisał jak to jest z tamtejszą szkołą, czy warto kończyć szkołę tam (w USA) czy tutaj w Polsce, mam dylemat jechać tam na stałe i kończyć tam szkołę czy kończyć ją tutaj, no i nie znam dobrze języka :( , jak to jest z polakami tam jadącymi
    • planuje wyjechac do usa ,tylko jest jesten problem-jeszcze nie skończylam szkoly średniej.czy bede mogla tam kontynulowac nauke jezeli po przyjedzie do usa ukończe 18 lat? podobno nie ma z tym problemu, ale nie jestem pewna. nie chce zostac na "lodzie" bez wykształcenia. prosze o informacje na ten temat osoby poinforomowane.
    • Mieszkam w Stanach, jestem obywatelem, czy ktos wie jakie mam szanse na przeniesienie sie do Kanady? Mam dwojke dzieci, chodzi mi o lepsze wyksztalcenie dla nich. Pozdrawiam wszystkich!
    • W jaki sposob mozna ubiegac sie o pozyczke na studiowanie w Californii i kto moze sie o to ubiegac oraz ile trwa proces? Dziex
    • Czy mając wizę J1 (multiple entries) można przekroczyć granicę kanadyjską bez wizy z Polski (tzn. pokazać DS-a i takie tam na granicy i to wystarczy)? A jeśli nie to czy są duże szanse na wyrobienie wizy turystyczną do Kanady mając wydaną J1?
    • Prosze o opinie, czy mam szanse na pozytywna odpowiedz i ile musze miec na koncie ?? Ktos ma jakies doswiadczenia ?
    • Jakie sa formalne zalety tego statusu? Chodzi mi zwlaszcza o koszty nauki i prawo do pracy. Jak zabrac sie do zalatwienia tego statusu? Bardzo zalezy mi na informacjach, szczegolnie od ludzi, ktorzy sami te procedure przechodzili. Slyszalam, ze sa roznice w poszczegolnych stanach w zalatwianiu tego statusu; czy sa na tyle znaczace, ze warto sie przeprowadzic?
    • Jesienia prawdopodobnie (po otrzymaniu promesy w ambasadzie) wyjade do rodziny w Chicago na wizie turystycznej. Planuje zostac tam jak dlugo sie da. Na poczatku mam zaklepane mieszkanie i robote u znajomych (budowlanka i te sprawy na poczatek, 9-10usd/h). W PL radze sobie jednak w branzy www/multimedia jako grafik/fotograf (oczywiscie narzekam na koniunkture i zarobki, dlatego mysle o wyjezdzie). Zwracam sie z pytaniem do przebywajacych w US/Chicago czy bede mial szanse na znal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się