szkoly

(9 wyników)
  • Dzieci homoseksualistów nie mogą się u nas uczyć, zdecydowała jedna z katolickich szkół ...I wyrzuciła dwójkę dzieciaków lesbijskiej pary. Lesbijki ruszyły protestować. Kościół katolicki naucza, że seks pozamałżeński jest niewłaściwy, że małżeństwo to związek sakramentalny i że może ono zostać zawarte tylko między kobietą i mężczyzną. Zarówno dla matek lesbijek, jak i przedstawicieli organizacji walczących o "równość", nie jest to żaden argument... [b]nie wolno wyrzucić tak ...
  • Żłobki dbają o dobro dzieci i żądają zaświadczeń, że po chorobie maluch wraca do placówki zdrowy. Przychodnia Citomed dba o dobro dzieci i za zaświadczenia kasuje. Rodzice dbają o dobro dzieci, więc spędzają godziny w poczekalni i płacą Sprawa zaświadczeń o stanie zdrowia dziecka to starcie dwóch racji, z których każda na swoje poparcie ma kilka mocnych argumentów. Z jednej strony są żłobki i niektóre przedszkola. Wymagają one, żeby rodzice dziecka, które przebyło chorobę zakaźną,...
  • czy staracie zmieniac sobie czasami droge do codziennych obowiazkow (pracy, szkoly)... czy wybieracie moze inna trase, inna linie komunikacji miejskiej, kawe a w tej swojej najczesciej wybieranej trasie, macie swoich znajomych tylko z tych podrozy, czy czujecie z nimi jakas wiez... :) ? ja mam kilka takich "znajomych" z widzenia... ktoregos dnia po prostu zdalem sobie sprawe, ze zauwazam, iz osoby taka to a taka nie wsiada na swoim przystanku... i czasem sie zastanawiam co sie...
  • Długopis z radiem i słuchawkami, piórnik w kształcie spodni, butelki ketchupu albo z grą na wieczku to tylko niektóre z nowości, jakie przed rozpoczynającym się rokiem szkolnym można kupić w łódzkich sklepach. Wśród nowinek nie brakuje także przedmiotów zaprojektowanych specjalnie z myślą o uczniach leworęcznych. Kupić można wieczne pióra z odpowiednio wyprofilowaną stalówką, długopisy czy nożyczki, które "układają" się do lewej ręki. Największym zainteresowaniem w tym roku cie...
  • Wlasnie zjadlem bardzo niebezpieczna pizze mrozona. Bylo na niej napisane na przyklad "Danger! Altough we are not using nuts in production process we cannot guarantee nut free product". Ale to tam to pryszcz, bo ja lubie orzechy. Najlepszy byl przepis na jej przygotowanie. 1. Rozgrzac piekarnik do 200 stopni 2. Wlozyc pizze do piekarnika (NIEBEZPIECZENSTWO! Piekarnik moze byc goracy!) 3. Po 20-25 minutach wyjac pizze z piekarnika (NIEBEZPIECZENSTWO! Pizza moze byc goraca!)...
  • Oddzielne klasy żeńskie i męskie? Jeśli tylko będą chcieli tego rodzice, mogą powstać w krakowskich podstawówkach i gimnazjach już we wrześniu. krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7727671,Jacek_bez_Agatki__czyli_klasy_dla_chlopcow_i_klasy.html
  • Czołem:) Zapisywanie dzieci do szkół wiele lat naprzód... "Do niepublicznych szkół podstawowych rodzice zapisują dzieci nawet z kilkuletnim wyprzedzeniem. Powód? – Są najlepsze – mówią. Wiele placówek zakończyło już rekrutację na przyszły rok. Kajetan ma trzy lata. Jego siostra Lusia dziewięć miesięcy. Oboje już są na listach do pierwszej klasy Społecznej Szkoły Podstawowej nr 14 przy ul. Bachmackiej (prowadzi ją Społeczne Towarzystwo Oświatowe). – Kajtek ...
  • Na zmianę klęczeli i leżeli na ziemi krzyżem - tak gimnazjaliści Inicjatywy Uczniowskiej wspomaganej przez Federację Anarchistyczną protestowali wczoraj przed Ministerstwem Edukacji przeciwko katolicyzacji szkół Obawiają się, że takie działania będzie prowadził Narodowy Instytut Wychowania, który chce powołać minister. - Nie chcę, żeby szkoła narzucała mi wartości chrześcijańskie. A minister właśnie do nich się odwołuje, planując, jak będzie wyglądało wychowanie w szkołach - tłumaczył...
  • kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3294474.html czy to ma sens?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się