Dodaj do ulubionych

Pozyczka na college

IP: *.nas21.stockton1.ca.us.da.qwest.net 26.04.04, 01:34
W jaki sposob mozna ubiegac sie o pozyczke na studiowanie w Californii i kto
moze sie o to ubiegac oraz ile trwa proces?

Dziex
Obserwuj wątek
    • starypierdola Re: Pozyczka na college 26.04.04, 06:29
      Zalezy od tego kim jestes, jaka jest twoja sytuacja prawna, ile masz swoich
      pieniedzy, co chcesz studiowac i gdzie chcesz studiowac ...

SP
      • Gość: Michal Re: Pozyczka na college IP: *.nas51.stockton1.ca.us.da.qwest.net 26.04.04, 08:31
        jestem turystycznie, papiery zostaly zlozone i chca mnie przyjac do szkoly,
        jedynie czekam na info z imigracyjnego, i mam nadzieje ze sie uda. Pokazalem
        oczywiscie ze mam na to pieniadze.jest to community college w sacramento.
        Wolalbym co prawda pozyczyc troszke, bo latwiej bedzie sie utrzymac,
        przynajmniej na poczatek
        pozdrawiam
        • starypierdola Pozyczka 26.04.04, 19:09
          Mysle ze bedziesz mial problem, ale probowac warto.

Zacznij od przejzenia Website Twojej uczelni. Tam podaja wszystkie formy pomocy
          na jaka sie kwalifikujesz. STARAJ SIE O STYPENDIUM; pewno daja od kilkuset do
          kilku tysiecy, wiec jest troche ulgi.

Jak juz tam bedziesz to pojdz do kilku bankow i spytaj o pozyczke. Szanse male,
          bo jako nie-obywatel/rezydent nie ma zadej gwarancji ze pozyczke splacisz, i
          nie kwalifikujesz sie na zadne gwarancje rzadowe. Ale probowac warto.

W koncu moze uda Ci sie dostac jakas prace (part-time). Jak to jest na
          kampusie, nie potrzebujesz zadnych zezwolen - rozejrzyj sie dobrze. Latem moze
          udac Ci sie dostac summer job / internsip. Na to potrzebujesz pomoc uczelni; w
          sumie "zaswiadczenie" ze Twoja praca jest czescia kwalifikacji jakie zdobywasz.

Powodzenia.

SP
    • krolewna.sniezka Re: Pozyczka na college 26.04.04, 20:30
      starasz sie o pomoc czy o pozyczke? jezeli chcesz pomoc to kazda szkola ma
      swoja aplikacje i powinna ta aplikacja byc dolaczona do papierow aplikacyjnych
      do szkoly. O pozyczke tez sie mozesz starac przez szkole, ale nie musisz.
      Praktycznie kazdy bank udziela tzw. "students loans", maja one dosyc
      aktrakcyjne raty.
      • starypierdola Re: Pozyczka na college 26.04.04, 21:44
        Swieta prawda, ale jak nie jestes Amerykanin ani Permanent Resident to "student
        loans" nie sa dla ciebie. Sorry, Man!!
        SP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka