Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      szkoly

szkoly

(22 wyniki)
    • witam,mam pytanie.mieszkam i pracuje za granica i chcialbym podjac studia (dziennikarstwo).chodzi mi jednak o tryb nauki ekstermistyczny z racji ze nie jestem w polsce na stale.moglbym maksymalnie jezdzic do szkoly co 2 miesiace.wiem jednak od kolegi ktory studiuje na awf-ie w gdansku,ze mozna uczeszczac do szkoly raz w ciagu semestru.bardzo prosze o jakies rady w tej sprawie.dzieki i pozdrawiam.jarek!
    • czy na tych smiesznych 'uczelniach' mozna studiowac wszystkie kierunki dostepne na panstwowych? czy sa takie wydzialy ktorych nigdy nie prowadza ze wzgledu na koszty np biotechnologia chemia ? zastanawiam sie nad wyborem kierunku ktory jest wylacznie dostepny na panstwowych bo mowiac szczerze slabo mi sie robi gdy sobie pomysle ze po nauce w lo i 5 latach na uczelni bede miala to samo wyksztalcenie co osoba ktora 'studiowala' w wyzszej szkole tanca i pogody. zeby chociaz dostac sie na panstwo...
    • ile was jest na roku na danym kierunku w szkolach prywatnych?? podajcie kierunek.
    • co sadzicie o szkolach policealnych? bezsensowna strata czasu czy jednak moze sie przydac?
    • Orinetuje sie ktos czy w Australii sa szkoly/koledze pozwalajace na podjecie nauki na poziomie Diploma, Advanced Diploma i Associate Degree gdzie mozna zdobyc uprawnienia pilota? Wiem, ze szkoly skzolace do zawodu pilota to sa tak jak w polsce np aerokluby, ale nie wiem czy takie ksztalcenie mozna podciagnac jako ksztalcenie na poziomie Diploma itd. w Ausralii. Jest stypendium, ktore mozna wykorzystac na taki cel sek w tym ze nie wiem jak sie za to zabrac.
    • Nie uwazacie ze wiekszosc prywatnych wyzszych szkol w Polsce powinna zostac zlikwidowana?Nie prezentuja zadnego poziomu, kazdy moze je skonczyc za kase.Po co sie oszukiwac i jeszcze za to placic?Moim zdaniem trzeba zaczac sie uczyc i dostac na UW PW badz UJ.Reszta nie liczy sie nigdzie za grazina.Jesli ktos nie jest wystarczajaca zdolny powinien sie pogodzic ze srednim wyksztalceniem.
    • Interesuje mnie niebylejaka szkoła kosmetyczna. Wiecie- nie roczne policealne studium, ale wyzsza szkola, tak zeby zdobyc naprawde wysokie kwalifikacje. Czy orientujecie sie, gdzie w Polsce jest najlepsze cos takiego? Bede wdzieczna za informacje:)
    • Slyszalam same negatywne opinie na temat tej szkoly i zastanawiam sie skad one sie biora ,skoro szkola np. w rankingu zajmuje 5 miejsce(wiec nie jest tak zle). Jestem ciekawa co wy sadzicie na temat tej szkoly, moze mial ktos z nia jakas stycznosc, studiował tam albo cos slyszal. Prosze o opinie. z gory dziekuje:)
    • Zamierzam uczęszczać do wroclawskiej prywatnej szkoly filmowej w ktorej zajecia maja charakter studiow dziennych ale oczywiscie placi sie miesiecznie i to 450 zl. i teraz pytanie... wyobrazacie sobie jednoczesnie pracowac i studiowac w takiej sytuacji? ogolnie znajdzie sie jakas sensowna praca jesli bede studiowal w takim systemie?
    • cześć! Ostatio słyszałem w radiu o jakies uczelni prywatnej, która proponuje pierwszy semestr studiów za darmo, jesli kandydat spełni jeden z kilku warunków. Wśród nich jest uzyskanie świadectwa ukończenia szkoły średniej z wyróżnieniem. Jeśli taka osoba uzyska na koniec pierwszego semestru średnią ok 4,5 to dalej studiuje za darmo. Czy ktoś z Was coś o tym słyszał? Czy warto? pzdr.
    • Witam! Potrzebuje pomocy w pewnej sprawie. Byłam studentką Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Warszawie. Jest to uczelnia prywatna - płatna. Samo czesne za pierwszy miesiąc wyniosło mnie 450 zł + wpisowe 200 zł. Jednak 26 IX 2005 r. napisałam podanie, aby skreślono mnie z listy studentów i zwrócono mi dokumenty. W odpowiedzi od uczelni dostałam pismo, że muszę uregulować jeszcze pozostałe opłaty: "Ponieważ Pani rezygnacja nastąpiła po 1 września 2005 r., należy wobec Pani stos...
    • Co trzeba zrobic do jakies szkoly udac sie po liceum zeby pracowac w policji? Wiem ze jest szkola w Katowicach Słupsku i Legionowie ale to troche za daleko.Jestem z zach.pom.Prosze o odp.
    • ...sie ukonczyl? Wybieram sie do szkoly prywatnej i nie wiem jak na to moga patrzec potencjalni pracodawcy.Kiedy ma wejsc cos takiego? :)A wogole to jest sie kims gorszym studiujac prywatnie?
    • Bardzo porsze o informacje odnosnie studiowania we Włoszech. Interesują mnie publiczne szkoły dla obcokrajowców - nauka wloskiego. Czy ktos wie jak załatwic wizę studencka. Zamierzam z kolezanka w lutym wyjechać do Mediolanu. Bardzo proszę o wszelkie informacje. Pozdrawiam Aga agusia12@poczta.onet.pl
    • Czy ktos slyszal o Wyzszej Szkole Ekologii i Zarzadzania w Warszawie? Osatanio spotkalem dwie osoby z tej szkoly bedace na stypendiach w USA. Jedna poznalem z pol roku temu u nas na UCLA przyjechala przez rok studiowac Architekture w Department of Urban Planning w UCLA School of Public Affairs. Podobno w Polsce studiuje Architekture i Urbanistyke, nie wiedzialem iz niepanstwowe szkoly ksztalca w tym kierunku. OK jedna osoba jest do przyjecia ale dzisiaj poznalem druga osobe studiu...
    • Witam was chcialbym zasiegnac rady poniewarz jestem uczniem klasy sredniej 1TH.Nauczyciel ktory uczy mnie biologi powinien isc poziomem podstawowym (tak jak mowila na poczatku roku) lecz wychodzi nato ze naszej nauczycielce pomylily sie szkoly lub klasy niejestesmy w bio-chem lecz technikum handlowym. Ostatnio pisalismy sprawdzian dokladnie z uk.krazenia (krwionosny,limfatyczny,budowa serca i funkcje szczegulowe,uk pokarmow,lecz to niewszystko powinismy miec 45min czyli jedna godz...
    • czy ktoś wie coś o tym kolegium - moze studiuje tam albo cos po prostu slyszal o tej szkole? proszę o odpowiedz pozdr:)
    • Zapowiada sie smakowicie.. maja zarzadzanie i marketing oraz pedagogike (plus ciekawe specjalizacje), bardzo rozbudowane zajecia dodatkowe, niskie czesne.. przespalam ostatni rok :((( wiec mi bardzo pasuje ze rozpoczynaja w marcu 2005
    • Czy ktos moze mi polecic jakas fajna wyzszka szkole o kierunku turystycznym w Warszawie? Czy warto sie na ten kierunek szykowac czy juz jest przesyt rynku i powinnam szukac czegos innego? Tylko czego? Wilkie dzieki za odpowiedz
    • Czy jest ktos, kto uczeszcza lub uczeszczal do tej szkoly? Chodzi mi o oddzial w Katowicach. Czekam na wasze opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się