Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      szkoly

szkoly

(29 wyników)
    • Czy serio wierzycie, ze przyszla kariera waszego dziecka zalezy od tego do jakiej szkoly pojdzie? Zwlaszcza podstawowki? Wg mnie dobry uczen nawet w kiepskiej szkole bedzie nadal dobrym uczniem i ma szanse pojsc na wybrane studia na rowni z innymi. Ja np. chodzilam do zwyklej podstawowki i jakos studia skonczylam i na ludzi wyroslam, chociaz w mojej klasie byly dzieci z roznych domow. Tak samo nie wierze w mityczny wplyw rowiesnikow na dziecko. Sama bylam dobra uczennica i mama pewnej kole...
    • Jakie buty polecacie na teraz do chodzenia szkoly i na codzien dla mojej 9-latki?
    • Moje dziecko (5,5): Baardzo zdolne, szybko przyswaja wiedze, rozwiniete poznawczo, biegle czyta, pisze (juz zaczyna w liniach), swietna pamiec, doskonala analiza. Wrazliwe, nie za dobrze 'rozpycha sie lokciami' (choc podobno nie daje sobie w kasze dmuchac), slabo usportowione (szybko sie meczy), troche sie rozprasza. Szkola A duza publiczna szkola w dosc milej okolicy, b. dobre zaplecze dydaktyczne (pracownie komputerowe, duza i bogata biblioteka, kolka zainteresowan), b.dobre zaplecze ...
    • Wysylacie dzieci do szkoly w dresach? Uwazacie, ze wygoda jest ponad wszystko? Tak a propo watku o wlosach.
    • i z dyscypliną dla 17 letniej panny zeby łaskawie miała warunki do nauki i zechciała w przyszłym roku zdac do nastepnej klasy liceum (oblana druga klasa w tym roku). Znacie takie, na jakims poziomie gdzie zechcą "drugoroczną"?
    • Hei, Pytanie do mam ktore musza zaprowadzac jedno dziecko do przedszkola, drugie do szkoly, a potem gnac do pracy. Jak sobie dajecie rade? Ja mam w tej chwili jedno dziecko i musze je budzic o 6.30, zeby na 7.00 do przedszkola i ja z wywieszonym jezykiem do pracy. Podroz zajmuje mi godzine. Musze tez wczesniej wyjsc z pracy, zeby odebrac dziecko o przyzwoitej godzinie, tzn odbieram ja kolo 16,15. Mam straszna ochote na drugie dziecko, ale strasznie sie boje, jak sobie dam rad...
    • witam was czy jest tu jakas mama ktora we wrzesniu rodzi a wczesnijszy potomek zaczyna edukacje szkolna???u mnie tak bedzie ja termin na 10 wrzesien a syn do szkoly szok niewiem jak dam rade i te wydatki i wszystko naraz czy ktoras miala podobnie lub bedzie tak miec
    • chce mi sie ryczec,wlasnie zaprowadzilam moja corke do sszkoly pierwszy dzien,mieszkam w nl i dzis wlasnie mja pierwszy dzien szkoly.jeju jak te 6 tygodni przelecialo.dlatego mi sie chcce ryczec.
    • info.onet.pl/16511,0,1,1,galeria.html nie chce nawet tego komentowac....zapale jednak symboliczna [*]
    • Na fali ostatnich watkow o radykalizmie islamskim. Dzis media w UK mowia o szesciu szkolach wyxnaniowych, w ktorych ucza dzieci szaria law. Dzieci uczone sa ze kobiet powinny siedziec w domu, dziewczynki sa separowane od chlopcow, nie uczy sie ich muzyki I sztuki, wiekszosc dxieci nie kuma Nic o kulturze UK. I teraz pytam czy naprawde ktos jeszcze moze rznac glupa I mowic ze problem jest marginalny I dotyczy jakichs tam marginalnych zachowan? Czy znowu przyjdzie Najma, Kolter I Rosa I beda ...
    • wlasnie wczoraj dostalismy zaproszenie jako rodzice dziecka z 2005 roku od pani dyr. najblizszej nas panstwowej szkoly do spotkania aby zachecic nas do poslania dziecka wczesniej o rok do pierwszej klasy. zaproszenie dla obojga rodzicow i dziecka. obiecanki wspanialej zabawy a dla rodzicow wyczerpujace informacje od pani dyr , pani nauczycielki i pani ze swietlicy. co to za manipulacja! moj maz oczywiscie lyknal i mowi-"ooo! ale sie zmienilo w tych szkolach panswowych, ( my wcale nie bra...
    • Czesc! Wydaje mi sie ze sobie poradze bez szkoly rodzenia. Wydaje mi sie ze lepiej odpoczac w domu po pracy. Z reszta nie orientowalam sie jeszcze czy godziny by mi odpowiadaly. Mam troche czasu, zeby sie nad tym zastanowic, choc teraz jestem na nie, pewnie z lenistwa. Wiem, ze sa panie ktore mowia ze warto, ale czy sa osoby, ktore swietnie poradzily sie bez szkoly rodzenia przy pierwszym dziecku?
    • glownym argumentem w wyborze placowki? ja czesto slysze odpowiedz na pytanie dlaczego tam bo...blisko. wybierajac przeszkole wiedzialam , ze pieszo nie dojde. zwawsz trzeba bedzie auto z garazu wyprowadzic. obecnie wybralalam i zapisalam dziecko do szkoly podstawowej dla mojego 3, 5 latka i myslimy o przeprowadzce. no bo juz jezdzic w przeciwna strone niz praca i stojac korku dluzej o 30-40 min rano to ani mnie ani mezowi sie nie chce.
    • Po pierwsze chcialam zapytac czy prawda jest to,ze w dniu rozpoczecia szkoly pierwszaki wreczaja swojej nowej pani kwiaty?Po drugie chyba jestem jakas nienormalna,bo tak sie stresuje ta szkola,ze ...szok poprostu!Tez tak to przezywacie,przezywalyscie?Zaczynam sie martwic o moja glowe:)
    • ja nie. mialam przedwczesne skurcze od 32 tygodnia wiec z domu wychodzilam jedynie blisko i nie forsujac sie zatem szkola odpadala. zreszta tesciowa( ginekolog) ani polecala ani zniechecala. mowila i uwazam tak samo, ze w ksiazkach MOZNA PRZECZYTAC TO SAMO co ucza w szkole rodzenia. suma sumarum-i tak mialam cesarskie ciecie(nagle) ale teoretycznie bylam dobrze przygotowana. teoretycznie tylko bo mysle, ze w praktyce majac wielkie skurcze i tak bym nie myslala racjonalnie. a wam s...
    • w komorce wlacza sie poczta. moja rozsadna polowa mowi ze pewnie jej sie komorka rozladowala, a ona jest u kolezanki i wroci kolo 17. Telefonu kolezanki oczywiscie nie mam bo przeciez dziecko ma komorke.... MOja paranoiczna polowa sie trzesie. KObieta puszcza dzieci na obozy, do kina a trzesie sie bo komorka nie odpowiada.... jak ja mam ze soba wytzrymac :)
    • Dzis znajoma wyslala mi stronke szkoly do ktorej chodzi jej 7letnia corka.Znajoma chciala zebym obejzala fotki klasy owej corki.Fotki fajne ale mnie zastanowilo czy szkola nie naraza dzieci np na atak pedofila?Bo sa fotki dzieci i adres szkoly i nawet plan lekcji mozna sobie sprawdzic.Wiec pedofilowi pozostanie wybrac tylko dziecko i czekac o odpowiedniej godzinie pod szkola.Powiedzialam znajomej ze nigdy bym sie na to nie zgodzila zeby ktos umiescil fotke mojego dziecka wraz z ...
    • Mam adenomioze, juz wiem,ze to endometrioza wew. 8-miesieczna coreczke i nie wiem co dalej? Jak zyc, zeby to nie postepowalo?Jestem zalamana.Tak sie boje, ze nie zobacze jak ona pojdzie do szkoly.Lekarz mi powiedzial, ze kolejne Usg nalezy zrobic za 6 miesiecy.Ostatecznym rozwiazaniem jest usuniecie macicy, a ja nie mam nawet 30 lat.Staram sie o tym nie myslec, ale mi nie wychodzi.Kiedys chcialam miec wiecej dzieci, a teraz nie chce ich narazac, by wychowywaly sie bez mamy.Mam juz...
    • Moje malenstwo jeszcze nie ale wiem ze ten czas przejdzie nawet nie bede wiiedziala kiedy.Wiem ze i dla dziecka i dla rodzicow wielkie przezycie.Wy tez tak myslicie?
    • Witam serdecznie,szukam jakiejs sugestii lub podpowiedzi co zrobic i jak zareagowac.W dniu wczorajszym syn lat 8 przyszedl ze szkoly i mowi do mnie tak na lekcji sportu (odpowiednik WFw Polsce gdzyz mieszkamy w Niemczech)zle skakalem i nauczyciel nazwal mnie penerem,ze mam twarz clowna i uderzyl w glowe . Wiec pomyslalam by jakos rowiazac te kwestie w szkole tylko jak to zrobic prosze o jakies wskazowki .Serdecznie pozdrawiam.W nawiasie chcialam dodac ze pener w tym kraju to osoba delik...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się