szkoly

(17 wyników)
  • Czy we Wloszech jest jakis ranking szkol? Jak sprawdzic czy szkola jest dobra? Musimy pomieszkac troche w Rzymie. Zapisalismy malego do angielskiej szkoly, ale jest na liscie oczekujacych, jako pierwszy, ale trudno przewidziec czy bedzie mial miejsce i potrzebujemy czegos w razie gdyby sie nie dostal. Jest prywatna szkola kilka krokow od domu, sa miejsca dla pieciolatkow, ale nic o tej szkole nie wiemy i nie mamy kogo zapytac.
  • koniec ferii! :( koniec wolnego i spania z suka do 9.30 wracam do szkoly aahhhhh nastepny dlugi weekend - Martin Luther King's Day! :) juz sie ciesze dzis pracowity dzien - zalozylismy nowe drzwi do lazienki i zrobilam nowy rodzaj rybki na obiad - opiekana w cashews - calkiem calkiem - polecam! pozostaloscia swiateczno-leniwych doswiadczen pozdrawiam wszystkich wracajacych jutro do szkoly/pracy spongia
  • .... Dziewczyny musze napisac esey do szkoly na temat plusow i minusow nauki zaocznej (distance learning) dla osoby doroslej (mature student). Utknelam - wymienilam po dwa i nie mam wiecej pomyslow;-(((( Moje +++: 1. Nauka we wlasnym czasie - kiedy nam bardziej odpowiada 2. Nie trzeba rezygnowac z pracy zawodowej i rodzinnych obowiazkow, by uczyc sie zaocznie Moje ----: 1. Utrudniony kontakt/komunikacja z innymi studentami - nie spotyka sie z nimi regularnie jak na studiach...
  • Tak wlasnie :) ... wlasnie wychodze mam na 10.30 :) ale troche za dlugo (swiadomie!!! :( ) pospalysmy (ja i suka) i na pewno na pierwszej lekcji nie bede (buuuu! wykladowca tak ciekawie mowi :( ). Jak sie zmobilizowac do wstaniecia o 7 zeby zdazyc??? Problemow nie mam zeby wstac o 4-5 i odrabiac rano lekcje etc. ale jak nic nie zadane, to czasem ciezko :(. :) Ide do szkoly wiec! Zyczcie mi udanych polaczen zebym na druga lekcje na 12.30 zdazyla! Cieplo i wietrznie u nas cos duzo ty...
  • Wrocilam wlasnie ze spotkania informacyjnego i sie szczerze mowiac boje. Pani powiedzila, ze moze byc ciezko. Oj:(.
  • bo ja juz sie zakrecilamjak srubka. w tej szkole nie moge dziecka zaprowadzic do klasy ani nawet do budynku. cala szkola jest otoczona plotem, okbezpieczenstwo, furtka zamknieta na trzy spusty jest domofon, ok bezpiecznstwo. ale dlaczego nie mozna dziecka zaprowadzic do szkoly????????????????????? wozny stoi przed furtka i mowi ze rodzice nie dzieci tak. co tam sie dzisiaj dzialo. mlody chodzi do szkoly od 3-8 lat czyli on jest w ostatniej klasie. mogli wchodzic tylko rodzice d...
  • Ciekawa jeste co o tym sadzicie,szczegolnie te z Was, ktore skonczyly szkoly zenskie ?? pozdrawiam kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3294474.html
  • Osoby, ktore chca miec dzieci, powinny miec specjalna licencje/pozwolenie. Argumenty za/przeciw, pliiz ;-) Prosze nie brac topicu do konca na powaznie, no chyba, ze ktos chce :))) Wytlumacze pozniej po co mi to, powiem tylko, ze brakuje mi inwencji, a deadlines gonia :(((. A teraz uciekam, bo stoi taki jeden nade mna, zeby mi znowu gazete zablokowac:)) Z gory wielkie dzieki! Pola na odwyku ;-)
  • w PL i UK www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4609016.html my jeszcze mamy sporo czasu zanim staniemy przed podobnym dylematem, ale juz mamy mieszane uczucia na temat tego co lepsze, jestem ciekawa Waszych doswiadczen jesli chodzi o szkoly w roznych krajach
  • wyobrazcie sobie, wstaje dzisiaj - a za oknami wszystko pokryte lodem - na ziemi jakies 5 centymetrow - czyli na tutejsze warunki poludniowe - najgorszy dzien w roku. Nie przeszkadzaloby mi to wcale, gdyby nie fakt, ze wlasnie dzisiaj mam test z jazdy. Naturalnie wpadam w panike - jak nalezy, goraczkowo wydzwaniam do tego biura od jazd - tam nikogo nie ma - tylko maszyna. Wiatr hula i na dzis zapowiadaja "burze lodowa". To sie dopiero nazywa "bad timing". Na szczescie wlasnie za...
  • Witam:) Moj mezczyzna postanowil (wreszcie) uczyc sie polskiego..szukalam jakichs kursow w Warszawie..szkol jest mnostwo i nie mam pojecia ktore szkoly,jakie kursy sa na wysokim poziomie. W Krakowie owszem,znam dwie szkoly,ktore sa dobre,jednak on chcialby w warszawie,bo jest tam i tak przewaznie raz w tygodniu sluzbowo i w razie jakiegos tygodniowego kursu moglby to polaczyc troszke z praca. Najchetniej wyslalabym go na jakis tygodniowy/dwutygodniowy intensywny kurs a potem bym sie...
  • Witam. Jestem tu nowa i od razu z pytaniami. Wszystko wskazuje na to, ze w najblizszem czasie ze wzgledu na propozycje pracy dla meza przeniesiemy sie do Niemiec.Troche ogarnia mnie panika i zastanawiam sie czy to dobra decyzja. Ja i dziecko nie znamy jezyka. Nie mam pojecia co mnie tam czeka. Moze sa tu jakies dobre dusze znajace ten kraj. Jak tam sie zyje? Jacy sa ludzie? Na co mozemy liczyc ( nie mowie o sprawach finansowych) tylko tym, co moge tam robic,zeby jakos wypelnic sobie cza...
  • Dlugo dlugo juz nie pisalam na tym forum ale moze ktora pamieta? Drogie skandynawskie mamusie mam pytanko zdrowotne.Czy moze znacie jakies tamtejsze sposoby domowego leczenia ,przeziebien, katarow i tym podobnych.Jeszcze bardzo interesowaly by mnie wskazania lekarzy przy zapaleniu oskrzeli u dzieci. Mieszkam w niemczech a tutaj lekarze twierdza ze dziecko z lekkim zapaleniem oskrzeli moze do szkoly chodzic.W polsce wprost przeciwnie siedzenie w domu ewentalnie spacery.Bede wdzieczna z...
  • Moja corke w pierwszej klasie szkoly podstawowej nauczono robic wino. Na lekcji "nuki scisle" dzieci z winogron wyciskaly sok, pozniej go odstawiono (prawie codziennie dzieci wachaly zawartosc butelek) i na koniec porozlewano do malych butelek i po 2 tygodniach od poczatku eksperymentu dzieci dostaly do domu butelke z wlasnorecznym napisem "wino (i tu imie dziecka)". Takie wino oczywiscie m u s i e l i s m y w domu sprobowac, bo przeciez zostalo wlasnorecznie zrobione przez nasza ...
  • kochane mamy mam do was kilka pytan zwiazanych ze szkola, zajeciami i takich troche ogolnych .... nie chce zasmiecac forum wiec jak jakas mamusia sie odezwie to z mila checia porozmawiam na prv pozdrawiam
  • Jak zwykle, znow mam cala glowe mysli, ktore eksplodowaly wraz z ostatnimi wydarzeniami, jakie sie wokol dzieja. Otoz jeden z najbardziej rozreklamowanych kucharzy w uk, Jamie Oliver rozpoczal kampanie, majaca na celu przywrocenie dobrego jakosciowo jedzenia w szkolach. www.channel4.com/life/microsites/J/jamies_school_dinners/index.html Poczatki byly skrajne, tj, duzo zapalu i dobre wizje na przyszlosc, ale z drugiej strony niechec dzieciakow, do jedzenia czegokolwiek innego, niz...
  • Chcialabym poruszyc tutaj dosyc w/g mnie wrazliwy topic: wychowanie dziecka z pomoca kar fizycznych. Ostatnio u mnie w pracy byla zawzieta dyskusja na ten temat, i jak wiele osob zawziecie przeciwstawilo sie wszelkim formom kar fizycznych, wiele wciaz sie wypowiadalo na temat prania tylka (i nie tylko) w dosyc pozytywnym tonie, ze nie da sie wychowac dziecka bez tego przyslowiowego pasa (a ile przykladow dawali!). Ja sama pamietam ze jak bylam mala to w PRL-u nie tylko lanie bylo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się