Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      terminy

terminy

(3 wyniki)
    • Miałam dziś w szkole dosyć nieciekawą sytuację związaną z poprawianiem przez ucznia sprawdzianu. Po oddaniu sprawdzianu w klasie umówiłam się z uczniami na poprawę. Powiedziałam uczniom, że po lekcjach (u nas poprawy mogą się odbywać tylko po lekcjach) mogę zostać w takie dni i oni mogą wybrać kiedy będą pisać. Klasa wybrała termin, który następnie został przekazany uczniom z innych klas, którzy też chcieliby pisać poprawę. W dniu, którym ustalaliśmy termin nie było ucznia, który dostał 2+, w...
    • Czy może ktoś wie, jakie są terminy składania wniosku o wszczęcie postępowania na nauczyciela kontraktowego. Czy tzw. teczkę składa się dopiero po całkowitym zakończeniu stażu, czyli 9 miesięcy po 1. września, czyli 31. maja? Trochę się zagubiłam w terminach. Dziękuję.
    • Witam. Pracuję w dwóch szkołach, wjednej mam umowę na czas nieokreślony,w drugiej gdzie mam część etatu mam podpisaną umowę na czas określony do końca sierpnia br. Na 26 sierpnia mam termin porodu. Mam pytanie, czy umowa na czas określony wygasa? Czy w takiej sytuacji zostaje ona przedłużona na czas urlopu macierzyńskiego? Moje drugie pytanie dotyczy stażu. 31 maja powinnam kończyć staż na mianowanie, jeżeli okaże się, że będę musiała być na zwolnieniu lekarskim do końca roku szko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się