ukraina

(19 wyników)
  • Ukraina(11)

Dobry wieczor, Czy moglby mi ktos z Panstwa wytlumaczyc, co jest bezposrednia przyczyna tego, ze bankructwo grozi... Ukrainie??
  • Po blisko dwoch tygodniach nerwowego wyczekiwania wreszcie jest sukces! Sukces Ukrainy, sukces Polski, sukces Europy i calego wolnego swiata, ktory wlasnie sie powieksza o kolejne panstwo - oby na stale. Wielkie gratulacje dla Ukraincow, ktorzy nie dali sobie odebrac zwyciestwa i dla naszych politykow, ktorzy tak zdecydowanie ich poparli. Dzis ogladamy prawdziwy poczatek ukrainskiej niepodleglosci i prawdziwe pojednanie miedzy naszymi narodami. Nareszcie!
  • Moja wizja swiata* Do EU wchodza Ukraina i Turcja.. - pod naciskiem islamskich bojowek tureckich religia obowiazujaca staje sie islam.Oj zapomnialem, no tak.. dochodzi do masowych mordow na zydach w calej europie czemu przyklaskuja neonazisci z zach europy. - szanowni obywatele ukrainy jada do niemiec i francji po swoje.. Czy to by wystarczylo, zeby zakonczyc zycie tego nowotworu zwanego UE? Btw czy muzulmanin moze zostac socjalista lub komunista? - zastanawiam sie czy k...
  • okazuje sie, ze los Islandii moze podzielić między innymi nasz partner w organizacji turnieju EURO 2012; gdzies juz czytalem, iz ukrainskie banki limituja wyplaty depozytow, a do tego dochodzi jeszcze kryzys polityczny, wiec destrukcja gospodarki naszego sasiada wyglada prawdopodobnie; oczywiscie w takich okolicznosciach o kontynuacji przygotowan do Euro nie ma mowy; swoja droga ciekawe, kto pozyczal Ukrainie, kto wystawil CDS-y na dlug ukrainski i kto ostatecznie ma w portfeklu te CD...
  • zdumiewajace: fakty.interia.pl/swiat/news/putin-juszczenko-naplul-w-twarz-swoim-sponsorom,1439617 "Wydarzenia ostatnich miesięcy nie były dla mnie zaskoczeniem. Kierownictwo "kolorowego ruchu" splunęło w twarz swoim politycznym sponsorom, wydając dekret o nadaniu tytułu Bohatera Ukrainy Stepanowi Banderze - człowiekowi, który nie tylko splamił się współpracą z faszystami, ale także wyróżnił się szczególnym okrucieństwem przy rozprawianiu się z Żydami i Polakami"
  • Dziś wszyscy Polacy skaczą do góry z powodu przyznania Polsce i Ukrainie organizacji Mistrzostw Europy w piłce nożnej EURO 2012. A więc jest wielce prawdopodobne, że trwająca hossa gospodarcza w Polsce, której początek, z grubsza mówiąc, zbiegł się z wyborami w 2005, będzie trwała przez następne kilka lat. Przypomnijmy, że obecny wzrost gospodarczy utrzymywany jest na tak wysokim pułapie przez ekipy rządzące najpierw PiS-u, a potem koalicji PiS-SO-LPR. Przypomnijmy również, że od samego p...
  • To jest dzisiaj news dnia. Wyglada na to, ze sa jakies problemy z wyplatami. Polecam caly artykul, bo dziennik sugeruje, ze to sa decyzje wladz. Pisza tak: bank centralny zakazal wyplat z zerwanych depozytow terminowych. To jest duzy problem. Juz dawno przestalem pisac czarne scenariusze, ze wzgledu na niechec do publicznego siania paniki, ale kierunek w ktorym zmierza system bankowy w Europie jest niestety jasny. Przyznam sie, ze jestem obecnie bardzo zmartwiony ta cala sytuac...
  • pierwsza ofiara euroklapy jest Ukraina... wygranym na tym moze byc nasz prezio ktory czatuje na pozycje po Ananie, choc w sumie mam nadzieje ze zostanie np Clinton ktory moze cos zrobi z tym balaganem w ONZ czyrak jakos nie widzi w porazce porazki...szroder chce obrucic to w wygrana... czy ci wszyscy politycy sa tak naiwni myslac ze ludzie to idioci? Euroklapa Tygodnik "Wprost", Nr 1175 (12 czerwca 2005) Ukraina stała się pierwszą ofiarą odrzucenia eurokonstytucji www.w...
  • czy mi sie zdaje czy po pomaranczowej goraczce w grudniu zbiorowa swiadomosc zdominowaly zupelnie inne sprawy i bardzo spadlo zainteresowanie rozwojem sytuacji na ukrainie? a przeciez tam - oj dzieje sie - i nie wiadomo co bedzie dalej. dotarly do mnie cztery newsy i newsik. najglosniejszy - ze wiadomo czym probowano otruc juszczenke. cichszy - ze zelazna julia zamierza zweryfikowac 3000 prywatyzacji w tym te najwieksze - donbasowe. no i jak tu sie nie dziwic ze byly takie klopoty. p...
  • Sława! Jak Waszym zdaniem powinna wygladac idealna polityka zagraniczna Polski? Z kim powinnismy trzymac i kochac sie na zaboj, kogo traktowac chlodno, akogo wrecz instrumentalnie... A jak Twoim zdaniem bedzie wygladala polityka polska w rzeczywistosci? Czy bedzie bardzo odlegla od Twojego idealu..? Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie
  • www.wprost.pl/ar/?O=71573&C=57 Mała Ameryka Europy - Estonia, Łotwa, Litwa, Polska, Słowacja, Czechy, Węgry i Słowenia razem Tytuł nie jest ani kpiną, ani paszkwilem, ani propagandą ewentualnych fińskich zaborów. Uważam Finlandię za wielką - po tym jak poradziła sobie ze swoim kryzysem po rozpadzie rynku sowieckiego, rynku nieograniczonej chłonności. A umiała poradzić sobie nie tylko z tą ostatnią trudną sytuacją. Dlatego stawiam Finlandię za wzór rozwoju dla krajów ewentualnego porozum...
  • Czyli wyglada na wynik korzystny dla Polski. Zreszta czego sie bylo spodziewac po takiej kampanii wyborczej agresywnie wspieranej przez Polske i zachod.Dla porownania napisze tylko,ze zwolennicy Juszczenki w przypadku gdyby wygral Janukowycz juz zapowiadali,ze to by bylo falszerstwo.Janukowycz w przypadku wygranej swojego przeciwnika zapowiada przejscie do twardej opozycji. Czy falszerstwa z pierwszego wyboru mialy wplyw na to ze wygral Janukowycz czy nie, taktyka Juszczenki okazala sie...
  • Smutne i tragiczne - bardzo lubiłem chodzić po słowackich Tatrach Wysokich i znam..hmm, właściwie trzeba pisać już w czasie przeszłym, znałem je bardzo dobrze. Katastrofa ekologiczna w Tatrach Słowackich Poniedziałek, 22 listopada 2004, 15:45 Przyroda w Tatrach Słowackich przez wiele lat nie podniesie się po piątkowym huraganie. Skutki tego kataklizmu dla całych gór - także po polskiej stronie - są na razie trudne do przewidzenia. Potężny wiatr niemal doszczętnie zniszczył las...
  • na tym forum duzo jest eurosceptykow. zachod wydaje sie byc przede wszystkim zagrozeniem w tym zagorzeniem dla suwerennosci polski. tymczasem kreml odnosi sukces za sukcesem uderzajac przy tym w strategiczne interesy polski. konsolidacji wewnetrznej rosji towarzyszy coraz wieksze uzaleznenie energetyczne polski od wschodu. rurociag baltycki odetnie nas od norweskich zloz gazu. od poludnia pojdzie rurociag przez ukraine i slowacje do niemiec. rurociag odessa-brody bedzie przesylal rosyj...
  • Moje propozycje: Polityk roku - Marek Belka Po nieudolnym Buzku i beznadziejnym Millerze doczekalismy sie wreszcie porzadnego premiera, ktory nie interesuje sie partyjnymi ukladami i nie zabiega o tani poklask, lecz po prostu robi swoje, mimo braku oparcia w parlamencie. Mial pare wpadek (sprawa ministra Sadowskiego, proba podwyzszenia skladek na ZUS), ale zaslugi (podpisanie eurokonstytucji, odpartyjnianie panstwa, odbudowa zaufania do naszej gospodarki) zdecydowanie nad nimi goruja. ...
  • Moze chociaz raz ta cholerna UNia Europejskia zachowa sie po "mesku" i przmowi mocnym glosem w obronie demokracji na Ukrainie i przestanie chowac glowe w piasek w przerwach na lizanie tylka Putinowi. Ukraina w Europie jest duzo wazniejsza od Turcji, od ktorej tylko przybedzie w Europie siersciuchow.
  • Postawie pewna teze. Przeczytalem zeznania Dochnala i uderzyla mnie jedna sprawa. Ten facet jest doradca inwestycyjnym. Z moich oberwacji w Polsce zapamietalem sobie jedna rzecz. Masa inwestorow. Wszedzie pelno ludzi, ktorym sie wydawalo, ze cos wiedza o rynku kapitalowym. Oprocz tego poznalem kilku maklerow i wymagania egzaminacyjne na "maklera". To umiarkowanie trudny egzamin, wymagajacy wiedzy. Niewielu ludzi mialo ochote sie uczyc. Ten egzamin byl trudny. Dla wielu nie do prze...
  • Aleksander Kwaśniewski zamieszany w mafię paliwową? Poniedziałek, 28 lutego 2005, 17:52 Czy prezydent jest zamieszany w aferę paliwową? Mogą o tym świadczyć zeznania jednego z bossów mafii paliwowej, który potwierdził prawdziwość swoich wyjaśnień przed komisją ds. PKN Orlen. Jan Bobrek oskarża również innych polityków o współpracę z gangsterami paliwowymi. Wydaje się, że oskarżonemu bossowi można wierzyć, ponieważ jego wyjaśnienia potwierdzają znalezione przy nim dokumenty. Między i...
  • Stężenie trucizny w krwi Wiktora Juszczenki jednym z najwyższych w historii medycyny Wacław Radziwinowicz, Kijów 16-12-2004, ostatnia aktualizacja 16-12-2004 18:05 Tak wysokie stężenie dioksyn w ludzkim ciele zdarza się niezwykle rzadko. Według holenderskiego lekarza Wiktor Juszczenko jest dopiero drugim znanym przypadkiem w historii medycyny Profesor Abraham Brouwer z zakładu toksykologii Uniwersytetu w Amsterdamie twierdzi, że poziom dioksyn we krwi kandydata na prezyd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się