ukraina

(112 wyniki)
  • Zapałowski ostrzega przed rodzącym się na Ukrainie faszyzmem i ma rację! Polska hoduje sobie "żmiję na piersi"! Czy popaprani politycy zapomnieli już trupy kobiet i dzieci płynące Sanem za czasów UPA i ich idola S. Bandery! Albo "ich" hasła' Przemyśl jest nasz! G.owno prawda! Lwów i Tarnopol są nasze ale olewamy to. Ruscy Wam pomogą w "zagospodarowaniu " waszych ziem... Polsko opamiętaj się.
  • forum.gazeta.pl/forum/w,48782,99671328,143871834,Swoboda_blokuje_powstanie_Domu_Polskiego_we_Lwowie.html nieporozumieniem jest popieranie dążeń Ukrainy w kwestii wstąpienia do UE.kraj pokazujący systematycznie swoją upowską twarz na to nie zasłużył.żadnego poparcia,żadnej pomocy, żadnych udogodnień. niech idą tam gdzie ich miejsce-na utrzymanie Moskwy.
  • ciekawy artykuł Pawła Zalewskiego o współczesnej Ukrainie w dzisiejszej GW.jak na tę gazetę zadziwiająco w kwestii Ukraińskiej prawdziwy i uczciwy,bez antypolskich fobii Czecha i Marcinkowskiego oraz ich kłamstewek.warto przeczytać. dla przypomnienia: forum.gazeta.pl/forum/w,48782,141471873,141471873,Ukraina_wrzod_na_ciele_Europy_.html
  • Studenci o kolegach z Ukrainy: Zajmują miejsca Polakom
  • Cześć wszystkim! Słyszeliście może o takiej możliwości? Moja młodsza kuzynka będzie niedługo robić maturę, trochę mówi po rosyjsku i chciała spróbować. Znacie jakieś strony o tym temacie? Z góry dzięki!
  • Na początek zaznaczę, że Ukraina jest moim ulubionym krajem i to nie tylko przez odkurzacze lub żelazka które woziło się na Węgry by zarobić... Po prostu człek się czuł tam dobrze z każdej strony a skoro wyjeżdziłem 20 lat non stop na Ukrainę coś mogę powiedzieć. Jaka jest Ukraina każdy wie... bo taka jest prawda. Naród do tyłu co najmniej z 30 lat za Polską, nieokrzesany, nie posiadający do dzisiaj kompletnie żadnej demokracji a już za Janukowicza całkowicie ją utracił. Rosja za Miedwiediew...
  • Witam wszystkich,z racji tego że nie mieszkam na terenie województwa podkarpackiego i nie mam możliwości sprawdzić tej informacji,chciałem zapytać u rodowitych mieszkańców: czy w Przemyślu można kupić towary z Ukrainy,chodzi mi głównie o słodycze,kosmetyki a jeśli to mniej więcej w jakich cenach ?
  • tylko czasami odzywa się u niektórych jakiś upowski zew natury: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9936593,Skandal_na_Ukrainie__Syn__wlasciciela_miasta__pobil.html
  • www.kresy.pl/wydarzenia?zobacz/minister-napisze-nowy-podrecznik
  • No i co bezbużniki teraz powiecie? Kochać brata waszego Ukraińca katolika greckiego za tych pińć ichnich kafli na walkę z wielką wodą, a nie opluwać. Miłości bliźniego w was nia ma ani krzty, ale za dudki podziękować wypada. Pomiocie szatański bezbużny wy! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7943835,Ukraina_daje_Polsce_5_mln_hrywien_na_walke_z_powodzia.html
  • Na wschód od Polski przedsiębiorców czeka Dziki Zachód. Pełen korupcji i nielojalnych pracowników.......... cd www.pb.pl/2/a/2009/12/08/Sport_ekstremalny_Ukraina
  • W nr 8 (156) „Kuriera Galicyjskiego” na str. 12 zamieszczono rozmowę z Panem Antonim Stefanowiczem, p.o. prezesa Związku Polaków na Ukrainie pt. „Bezdomny Związek Polaków na Ukrainie”. Z tekstu tego wynika, że Związek Polaków na Ukrainie otrzymuje nieznaczne wsparcie materialne z Polski i praktycznie żadnego wsparcia od władz ukraińskich, gdy polskie władze znacząco wspierają mniejszość ukraińską w naszym kraju. W rozmowie Pan Stefanowicz, pełniący obowiązki prezesa...
  • Wiecie może, kiedy można liczyć na otwarcie przejścia? Od jutra Ukraina ma przyspieszyć prace,decyzje czekały do wyborów...Oby do wakacji otwarto, tym bardziej że nie ma dużych wymagań finansowych, wiecie coś?
  • Podobno spore szanse w wyborach ma Wasyl Humeniuk, który przed wyborami zmienił nazwisko na Protiwsich, wykorzystując fakt, że Ukraińcy mogą na karcie odrzucić wszystkich kandydatów wybierając opcję "przeciw wszystkim".
  • www.pb.pl/a/2010/03/22/Ukraina_poprosi_MFW_o_pomoc
  • www.kresy.pl/wydarzenia?zobacz/ukrainska-inteligencja:-obroncie-nas-przed-rosja
  • Ukraina się wali – ratunek dyktatura... Już nie ma państwa. Uratować Ukrainę w obecnej sytuacji może tylko dyktatura – oświadczył kandydat w prezydenta Ukrainy, mer miasta Użhoroda Serhij Ratuszniak w wywiadzie dla brytyjskiej korporacji medialnej BBC. Przestępcy mają znać swoje miejsce. Skorumpowanego prokuratura i sędziego trzeba postawić pod ściankę. W taki sposób trzeba postępować ze wszystkimi skorumpowanymi urzędnikami w państwie – i będzie porządek – stw...
  • za niedługo wybieram się na ukrainę , chciałbym wiedzieć co można przywiesc i w jakich ilościach, i jak wygląda odprawa po stronie ukrainskiej , chodzi mi o to czy nie ma problemów z nimi i milicją gdy się porusza po drodze..
  • Na terenie zachodniej Ukrainy trwaja protesty studenckie po mianowaniu Tabanczyka na ministra edukacji.Oto jego credo polityczne; Ukraińscy nacjonaliści nie powinni oburzać się na szefów dyplomacji stalinowskiego ZSRR i hitlerowskich Niemiec, lecz wyrażać im wdzięczność za przywrócenie integralności terytorialnej Ukrainy. wiadomości z kraju * Gen. Czaban: być może pilot prezydenckiego samolotu postanowił sprawdzić warunki * Marsazałek Sejmu zarządził wybory prezydenckie na 20 czerwc...
  • Czy ktos ma jakies konkretne wiadomosci na ten temat? Tzn. czy, jak i za ile mozna tam zdac egzamin? I czy pozniej bez problemow mozna wymienic to prawo jazdy na polskie? Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się