Gość: drzewko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.02, 12:23 Witam, Mam pytanie - czy lecac do Peru z przesiadka w Caracas potrzebna jest jakas wiza tranzytowa [ i gdzie ja mozna zdobyc ]? Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 17.12.02, 15:41 do wenezuelii juz nie potrzeba wizy, chyba od lipca zostan w wenezuelii .duzo lepiej niz w zindianizowanym peru. jak chcesz jakies dobre kontakty w wen, napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trojniasia@wp.pl Re: Peru Wenezuela visa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 22:42 Wybieram sie do Wenezueli w lutym, nie ukrywam, ze zalezy mi na zminimalizowaniu kosztow i tzw. pobytu zorganizowanego, jezeli masz jakies blizsze informacje o Ven. podziel sie nimi prosze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzewko Re: Peru Wenezuela visa IP: 213.25.46.* 27.12.02, 12:40 Ja o Wenezulei wiem O ale moze ten "miguleski" ci pomoze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 28.12.02, 04:29 czesc troche nie zrozumialem chcesz jechac na wlasna reke czy z wyjazdem zorganizowanym? z biura wyjdzie ci dwa razy drozej. sama spokojnie sobie poradzisz. wenezuela jest dla mmie zdecydowanie najpiekniejszym krajem jaki widzialem. co chcesz zobaczyc? zabytkow za wiele nie ma, ale przyroda super. dzieki inflacji jest coraz taniej. dziennie potrzebujesz okolo 20 dolarow. caracas sobie mozna darowac . napisz co cie interesuje, a ci pomoge, mieszkalem tam rok. co to ma byc, faceci, kobiety, salsa, plaze, Gran Sabana, salto Angel? na yonomami sie nie znam goraco polecam wyspe Margarite, wcele nie tak turystyczna, a slicznie, slicznie mieszkalem tam 6 miesiecy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trojniasia Re: Peru Wenezuela visa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 01:19 Biuro odpada ze wzgledu na cene, odpoczynek na gwizdek i koniecznosc znoszenia osob z ktorymi niekoniecznie chcialabym wypoczywac. Planuje przelot (do Caracas jednak najlatwiej) wypozyczenie samochodu i szwendanie sie po egzotycznym dla mnie kraju. Salsa chetnie, lezenie plackiem odpada. Chodzi mi o kilka interesujacych miejsc, z dala od przewodnikowych tras turystycznych, wyspa Margarita to juz jedno:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migueluski Re: Peru Wenezuela visa IP: 202.97.171.* 31.12.02, 04:58 w caracas koniecznie pojdz do klubu salsy, Mani. szukasz w rejonie chacaito, sabana grande, samo centrum. ale dopiero cos kolo 23, pozno otwieraja. z samochodem to dobry pomysl, za dolara w ven kupisz...16 litrow benzyny. nie pomylilem sie 16. musisz dokladnie poszukac wypozyczalni, sa duze roznice w cenach. koniecznie musisz pojechac, caracas-morocoy a potem do Choroni, bajka, trasa w gorach, dzuungla, a no koncu plaza , i to jaka. sporo kobiet tez tam jezdzi, ze wzgledu na wysokich dobrze zbudowanych ciemnych facetow. ja tam jezdzielm co tydzien za wzgledu na ich siostry. slicznie tez jest za Puerto la cruz, w kierunku ciudad gujana i dalej na poludnie, ale potem to juz jest kawaol drogi i bedziesz musala wracac z powrotem ta sama droga. wybieraj poboczen drogi a nie autostrady, znacznie ciekawej a drogi w ven sa duzo lepsze niz w polsce jak masz pytania to pisz pzdr na margarite pojedz koniecznie. moge ci tam dac kontakt, fajny, kolonialny hotelik, w njlepszym miejscu, za cos okolo 6 dolarow za dzien( jak dlamnie) Odpowiedz Link Zgłoś