-
Nigdy specjalnie mi się te buty nie podobały, ale ostatnio kuzynka kupiła sobie i chwali, że nogi nie bolą. Przymierzyłam i są bardzo wygodne, lekkie i dobrze wyprofilowane. Mam pracę stojącą i jestem ciekawa, czy faktycznie w takich butach mniej będę odczuwać ból nóg. Trochę one kosztują dlatego zanim się zdecyduję proszę o więcej opinii. Dzięki :)
-
Od lat słyszy się o "modzie na rosyjski" (cokolwiek to znaczy). Zastanawiam się, czy nie posłać swego ośmiolatka na lekcje z tego języka. Częasami w przedszkolach, w ramach dodatkowej oferty, odbywają się zajęcia z tego języka. Jak sądzicie, warto?
-
Tak mnie jakoś naszło na rozmyślania: angielski teraz jest już praktycznie normą, mile widziane przez pracodawców są 2 języki obce. I teraz się tak zastanawiam: co warto odświeżać - czy niemiecki (który średnio mi się podoba, ale nie tak strasznie dawno coś tam komunikacyjnie znałam), hiszpański (nie wiem, czy nie za "modny" obecnie?), czy totalnie zardzewiały rosyjski (miałam jeszcze w SP, więc jakby nauka od nowa). Ale myślę tak sobie, że w końcu coraz mniej osób ten język zna i może to jes...
-
Tak się zastanawiam. Z moją nerwicą żyję już ładne kilkanaście lat i jak do tej pory nawet nieźle sobie radziłam. Jednak ostatnio zmuszona byłam udać się do psychiatry z powodu ucisku w klatce piersiowej ( choroby serca wykluczone) no i dostałam lek o nazwie Elicea i dodatkowo Afobam. No i przyznam się, że strasznie się boję tych leków, zwłaszcza uzależnienia. Po rozmowie z lekarką doszłam do wniosku, że chyba ze mną nie jest aż tak źle. Na minus : jestem mega drażliwa, wybuchowa, ciągle podd...
-
ksiazke. Czy warto wejsc w te dreczace kazdego pisarza (dobrego i zlego) kimaty akceptacji badz odrzucenia? Tyle juz ksiazek napisano, czy warto jeszcze jedna splodzic, bez gwarancji, ze bedzie dobra?
Mam przyjaciela "pisarza", moim zdaniem kiepskie te jego ksiazki, a juz trzecia pisze, wieczorami, po godzinach pracy.
-
Mam sporą kuchnię i jeden kat w niej zupełnie niezagospodarowany- wymyśliłam, żeby go zabudować i zrobić tam spiżarkę, duzo by to nie było- metr na metr. Macie spiżarnie w domu? Warto ?
-
... przekwalifikowac, lacznie z podjeciem nowych studiow? (Finanse nie odgrywaja roli)
-
to..
dopowiadajcie ematki, proszę!
-
Zaszłam w ciążę, czułam się średnio, ale przez całe 9 miesięcy nie wzięłam ani dnia wolnego w pracy. Nawet ginekolog stanowczo radził mi L4, żebym odetchnęła. Raz spóźniłam się do pracy 15 min, ponieważ zemdlałam w laboratorium. Dzwoniłam do pracy, uprzedziłam pracodawcę a i tak po przyjściu podniósł na mnie głos a potem strzelił "focha". Przez całą ciążę pracowałam praktycznie za dwóch, pierwsza przychodziłam, ostatnia wychodziłam. Oczywiście za moją pracę nie dostałam ani żadnych nadgodzin...
-
Witam,
jestem na forum od lat, nie udzielam się, ale wiem, że Wy wiecie wszystko;) , dlatego liczę na Waszą pomoc.
Spędzę z trzylatką dwa dni w Krakowie, co warto zobaczyć, zwiedzić, by miło spędzić czas? Sukiennice, Wawel, sklep z bańkami ? Będę dysponować autem, więc duże odleglości pomiędzy atrakcjami nie będą problemem.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
-
Wiem, że są google ale emamy są światowe i wiedzą co warto. Jestem tam tylko na 2 i poł dnia. Wiec mam mało czasu. Zakupy to wiem;). Chociaz pewnie na polowe rzeczy mnie nie bedzie stac:D
-
Czy tak na codzien w życiu warto mieć kartę kredytową? Przydaje się? Czy to raczej jest zbędny "luksus" i prosta droga do totalnego zadłużania się?
-
Tak sie pytam bo jakos stuknela ta trzydziestka, do tej pory wystarczal ten krem nivea (w przenosni of kors, przewaznie uzywalam ziaja kozie mleko), mydlo i woda oraz cos do demakijazu. Teraz jednak widze, ze nalezy jakos bardziej zadbac o cere a wybor w sklepach taki, ze boli glowa. Jeden bardzo wysokopolkowy krem jaki mialam to byl Chanel Sublimage i okropnie mnie podraznil ale bardzo podpasowal mojej babci jako krem do rak. Krem wybralam z katalogu premiowego dla pracownikow, inaczej nigdy...
-
zastanawiamy się z mężem czy nie ruszyć z taką działalnością. w najbliższym czasie czeka nas duża rewolucja zawodowo-rodzinna ,zyskamy trochę gotówki i jako, że miejsce wydaje się idealne- 10km do morza, 5 do jeziora, wokół lasy, rzeki itp.. - zastanawiamy się nad agro. chciałabym trochę sprofilować gospodarstwo na wędkarzy i wędkarzy z rodzinami. jak myślicie czy to się opłaca? jakie macie doświadczenia z tego typu miejscami? czego byście oczekiwały? jakie atrakcje są absolutnie niezbędne? (...
-
w pierwszej ciązy nie chodziłam, miałam ciężki poród, lekarz twierdzi że to
może przez to że nie umiałam przeć. Poleca mi zajecia w szkole rodzenia. Jak
myślicie czy warto?Czego tam można się nauczyć? Bo szczerze mówiąc nie za
bardzo mi sie chce, ale jakby faktycznie pomagało w porodzie to bym się
zapisała.
pozdrawiam
aga
-
Czysty przypadek, szukałam innych a tu takie coś.
Podobno jak flakon podoba się to i zawartość też.
Perfumy mają mocno sprzeczne opinie. Od super do nie fajnych.
A że mam nastrój jaki mam to zastanawiam się czy: kupić/ nie kupić / pójść po próbki/ lub inne/ ale zdobyć i móc powąchać na własnej skórze.
Piszę ogólnie o TF.
Szczególnie ten TOBACCO VANILLE mocno mnie zainteresował.
Macie ? Znacie?
-
Poproszę o opinie - warto kupić tą sagę? Koszt niemały bo ok 150 zł. Ciekawa powieść?
-
macie jakies doswiadczenia z e-studiami?
warte sa cos?
i jak to jest zorganizowane w praktyce? rzeczywiscie nie trzeba miec kontaktu z uczelnia, czy jednak tak? jesli mieszkam za granica i nie mam zamiaru przyjezdzac na regularne zjazdy, to da sie cos postudiowac netowo?
moglby ktos cos polecic? tzn jakie niezle uniwersytety takie studia proponuja?
najchetniej poczytalabym o doswiadczeniach osob, ktore korzystaly z mozliwosci zdalnego doksztalcania sie :)
z gory dziekuje za wszyst...
-
Jutro idę na zupełnie nieoczekiwaną rozmowę o pracę. Firma gigant światowy (korporacja oczywiście), stanowisko z nazwy to samo ale własny zespól o wiele większy. Zakres obowiązków świetnie mi znany, ale węższy od obecnego. Ilość pracy i poziom stresu na pewno o wiele większy. Kiepska lokalizacja (daleko i korki). Pensja większa o 50%. Jak dla mnie poziom wypasiony nawet jak na standardy warszawskie. Może być trudna do osiągnięcia na analogicznych stanowiskach w mniejszych firmach. Generalnie ...
-
tak się zastanawiam. Kiedyś mój chłop zgubił portfel z 1000zł i dokumentami.
Fakt po tygodniu ktoś portfel oddał tyle,że bez kasy. Kiedyś też coś zgubiłam
i nie odnalazłam. Mój znalazł mp3, mówię pewni z tych gó..arzy ktoś zgubił co
na klatce stoją. I tak to leży na półce, a wczoraj pytam tych młodych czy ktoś
zgubił, i znalazł się. Mi tu mówią po co oddajesz zostaw sobie. A ja tak nie
umiem kurdę.