warta

(115 wyników)
  • CZy ktoś z Was był ostatnio w Tijuanie? Jak wygląda kwestia bezpieczeństwa - będę z 14-letnią córką.Dużo czytałem o wojnach gangów narkotykowych w przygranicznych miejscowościach w Meksyku, zwłaszcza w Cuidad Juarez. Czy można jeść w lokalnych knajpach bez narażania się na sensacje żołądkowe? Jak wygląda powrót do USA przez piesze przejście graniczne - długo trzeba odstać swoje? CZy są w San Diego zorganizwane 1-dniowe wycieczki za meksykańską granicę? Będę wdzięczny za wszystkie rady.
  • Witam. Pod koniec kwietnia będę przemierzał autem w/w trasę. Mam na to ok 3 tygodnie. Jest to mój kolejny wyjazd do USA i widziałem już np Nowy Orlean. Znam też najważniejsze miejsca na trasie (Saguaro, White Sands, Carlsbad). Chodzi mi o wskazówki odnośnie mniej znanych a ciekawych miejsc na w/w trasie, zwłaszcza przyroda, ciekawe knajpy muzyczne :) itp. Z góry dzięki !
  • Witam, Planujemy wspolnie z partnerka wyprawe po srodkowych stanach. Trasa w duzym skrocie od Chicago przez Nashville, Alabamę, Nowy Orlean, Texas i powrot przez Oklahome do Chicago. Mamy kilka watpliwosci, ktore mam nadzieje pomozecie rozwiac :) Na poczatek samochod, wynajmiemy w Chicago i tam tez oddajemy, czy sa jakiekolwiek roznice w cenach w roznych oddzialach tej samej firm? Np. na lotnisku i gdzies w miescie? Ceny sprawdze sobie sam wiec nie bede o to pytal, chyba ze ktos ma do...
  • Witam serdecznie, Za 2 tyg. będę na tydzień w NY. W związku z tym chciałbym abyście podzielili się waszymi sugestiami na co warto zwrócic uwagę podczas pobytu w NY. Interesujące są wszystkie uwagi poczynając od tego, że gdzieś polecacie fajna knajpkę, klub, dobry sklep z ciuchami lub elektroniką, kończąc na muzeach lub po prostu waszych specjalnych miejscach, które darzycie szczególnymi emocjami. Liczę na pomocną dłoń :) pozdrawiam
  • zastanawiamy sie nad połączneim tygodnia pobytu w Miami oraz rejsu 5 - 6 nocy po Karaibach na jednym z tych wycieczkowców ... mamy jednak trochę obaw, że może i rejs jest atrakcją, ale ze towarzystwo głównie to będa 60 letni Amerykanie głównie i moze ktos z Was ma jakieś doświadczenia w tym zkresie - warto, nie warto itd ?
  • Witam serdecznie. Zastanawiam sie czy warto jest odwiedzic USA. W tej chwili mam w stosunku do stanow raczej negatywne odczucia . Jezeli mam przechodzic uwlaczajace procedury wizowe tylko po to aby miec stycznosc z kultura fast foodow coca coli i wrestlingu to moze lepiej jechac gdzie indziej ? Przekonajcie mnie , prosze. Powiedzcie co obejrzec , gdzie pojechac , co lubicie w stanach. Pozdrawiam.
  • Chcę wybrać się do Kalifornii na przełomie stycznia-lutego 2007 (+/- 27.1.- 11.2). Wstępny plan to LA - LV - SF, trasę i atrakcje póki co studiuję ;) Decyzję, czy wogóle warto teraz jechać uzależniam trochę od pogody.. Sprawdzałam średnie dla stycznia w powyższych miejscach i wygląda na to, że powinnam się nastawić na ok. 15-20C. Czy nastawiać się na chłodne dni? Czy mogę liczyć na ładną, ciepłą i słoneczną aurę ala początek polskiego maja? Widziałam też, że styczeń jest jednym z n...
  • jedziemy do Californii na wakacje (3 tygodnie), rozpoczynamy w SF, potem autem do national parks, zwiedzanie parkow chcemy skonczyc w Grand Canyon i z LV wracac do NYC. Zastanawiam sie, czy jechac rowniez do LA i San Diego? Ktos podpowie czy te miejsca, a przede wszystkim San Diego warte jest "zboczenia" z glownej trasy i spedzenia tam 2-3 dni, skoro czasu i tak bedziemy miec niezbyt wiele. saludos i gracias;-)
  • Mam takie pytanie jak bede mial lewe obywatelstwo i sie nie spostrzega oficerowie ze mam lewe papiery i bede tam na miejscu czy tak da sie zyc majac swiadomosc o tym ze jest tu sie w sumie nielegalnie i wszystko jest trudno zarejstroiwac czy warto.... jak mnie zlapia co mi za to grozii deportacja czy wiezenie.....
  • www.scotiabanknuitblanche.ca/ już 4/10
  • Czesc robie ranking na najciekawsze miejsca zachodniego wybrzeza, ktore na pewno warto zobaczyc. Zamierzam z dziewczyna wyladowac w LV i ruszyc wynajetym samochodem w strone LA i SF. W ciagu 8 dni naszej drogi chcemy zobaczyc mozliwie jak najwiecej. Oczywiscie nie wszystko bedzie po drodze, ale moze uda nam sie nie zmarnowac czasu w ciagu 8 dni. Goraco prosze o rade. pozdrawiam i dzieki
  • jesli widzieliscie cos co warto zobaczyc, podzielcie sie zemna tym miejscem :D
  • Bede przez 12 dni w Tampa,gdzie powinienem pojechac i co warte jest zobaczenia?
  • Prosze o następującą poradę. W trakcie pobytu w USA będę dysponowac wynajętym samochodem, który niezbędny będzie do przemieszczenia się na trasie Nowy Jork - Greensboro - Nowy Jork. Mogę go wynając tylko na czas tej podrózy albo przedłużyć na czas 4-dniowego pobytu w Nowym Jorku. Nie mam jeszcze zakwaterowania w Nowym Jorku, zapewne nie skusze się na sam Manhatan tylko na hotel z dogodnym położeniem ale poza centrum. Czy wobec tego warto pozostawić sobie samochód na okres zwied...
  • Hej! W polowie czerwca wybieram sie do Chicago i w zwiazku tym mam pytanie. Co warto zobaczyc, gdzie pojsc, itp. I nie chodzi mi o typowe miejsca i atrakcje wymieniane w przewodnikach. janoosz
  • czy warto wyjeżdzać wogóle do canady? oczywiście legalne. czy lepiej siedziec w polsce i czekać moiże jak wszyscy wyjadą to w końcu będzie lepiej? napiszcie co myslicie na ten temat? pozdrawiam
  • Prosze o rade. Wybieram sie do Polski na wiosne po 8 latach nieobecnosci. Co warto kupic w Polsce - moze ktos mi poradzi? Dziekuje uprzejmie. kaja
  • Czy ktos z Was moze podrozujac po Kanadzie zawedrowal az na Yukon? Bardzo mnie intryguje swoja dziewiczoscia, ale troche sie boje tam jechac. Boje sie nie tylko bezludzia i niedzwiedzi, ale przede wszystkim tego, ze w przeocze tam to co najwazniesze. Mam tylko 2 tygodnie i stary samochod, startuje z Alberty. Czekam na jakies wskazowki i porady.
  • Lece z programem W&T, bede pracował nad samym oceanem w Seaside Heights... Czy wiecie moze co w stanie NJ jest godnego zobaczenia? Za mini przewodnik, ktory sami stworzycie serdeczne dzieki;-)
  • Chodzi o osoby, ktore chca pojezdzic po Stanach i jest ich jedno lub dwoje. Zatankowanie calego baku Forda Focusa kosztuje ok. $40, Forda Taurusa $80. Ten drugi poza tym wiecej pali. Dla dwojki Focus jest wygodnym autem. No wiec jesli koszty maja dla Was znaczenie, wezcie pod uwage rozmiar auta. Milej podrozy po Stanach i zeby Was nie kosztowala wiecej, niz musi. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się