Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      warta

warta

(129 wyników)
    • Spotkaliscie jakieś ciekawe pamiatki? Lokalne alkohole albo wyroby które warto kupić?
    • wybieramy sie w dwie pary , kazda z dzieckiem (3.5 i 5.5 lat) na Majorke pod koniec maja. chcialabym podpytac doswiadczonych bywalcow, co warto na tej wyspie obejrzec...? wiadomo, ze rozrywki typowo dzieciowe wchodza w gre (niestety;) los rodzica...ale szukam tez dla siebie przede wszystkim widokow (jestem fotograficznym zapalencem) , zarworno naturalnych, jak i miejsc historycznych i archeologicznych. poradzcie, co wstepnie wpisac na liste koniecznych punktow. bedziemy oczywiscie miec ...
    • Witam wszystkich w maju tego roku planuje ze znajomymi leciec do Hiszpanii. Lądowanie mamy w Madrycie, chciałbym się dowiedziec jak przez ten krótki okres zagospodarować sobie czas, żeby liznąć jak najwięcej. Czy warto skupic się na Madrycie czy warto wynając auto ?? Jesli tak to w którą część uderzyć. Dodam ze jedziemy 5 osob do dyspozycji 1500-2000zł każdy.
    • Będziemy w miejscowości Santa Susanna, gdzie pojechać z synkiem, żeby zobaczyć coś ciekawego, a on żeby się nie nudził? 1 dzień chcę jechać do Barcelony- co tam zwiedzić z dzieckiem i czy lepiej samemu czy na wycieczkę zorganizowaną?
    • Wybieram się na kilka dni do Barcelony. Mój plan zwiedzania jest taki: 1 dzień po przylocie - Parc del Laberint i Parc Montjuic 2 dzień - Camp Nou, Sagrada Familia, okolice nadmorskie (Port Olimpijski, itp.) i powrót do hotelu przez La Rambla 3 dzień - Montserrat, a po południu po powrocie Park Guell 4 dzień - Girona, a wieczorem powrót do Polski Plan dość napięty, więc moje pytanie: Czy warto odwiedzić Parc del Laberint? Bo raczej w tych podstawowych "must see" go nie ma. Czy może lep...
    • Witam W lipcu z rodziną wybieramy sie na na 2 tyg. do Tossa de Mar. Chcielibyśmy pzowiedzac też okolicę (do Barcelony pewnie się wybierzemy ale troche boje się tej wycieczki ze wzgledu na male dzieci - 5 i 7 lat - dla nich to pewnie nie będzie przyjemnośc...). Co warto zobaczyć w okolicy Tossy i jakie ewentualnie odwiedzić aktrakcje dal dzieci?? Slyszałam, że akwarium w Brcelonie jest godne odwoedzenia? Czy mozna poruszac się autobusami, pociagami czy lepiej warto pozyczyc samochód?? Ile o...
    • 22 sierpnia wybieram się z żoną na tydzień na wczasy do Santa Susanna (Costa del Maresme/Costa Brava). Co polecacie mi zwiedzić w tym czasie ? W miasteczku i w okolicy. Camp Nou to wiadomo, więc o tym nawet nie piszę:-) Jest tam w ogóle co zwiedzać oprócz Barcelony:-)? Nie chcemy spędzać tylko czasu na plaży, więc myślimy żeby na własną rękę coś zobaczyć. Kupiłem jakiś przewodnik ale tam są tylko suche informacje o okolicy
    • wybieramy się na 2 tyg do barcelony, mam pytanie co warto zobaczyć w jej okolicach i jak najłatwiej tam dojechać komunikacją zbiorową lub samochodem
    • Witam, wybieramy się końcem lipca do Hiszpanii do miejscowości Malgrad de mar która graniczy z miastem Blanes. Proszę o informację jeśli ktoś tam był co warto tam zobaczyć? gdzie iść, gdzie są najpiękniejsze widoki? Jak jedziemy na wczasy to chodzimy bardzo dużo.Dlatego pytamy co jest najpiękniejsze w tych miejscowościach lub ich pobliżu. Proszę o informację - będę wdzięczna.
    • Będziemy latem w okolicach Barcelony. Zastanawiamy się czy warto jechać do Monserrat. Będziemy samochodem. Mam pytanie dotyczace parkingów i kolejki do klasztoru?
    • czy warto odwiedzić to miejsce ???
    • gdzie warto się zatrzymać między Tarifa a Cadiz?Szukam pięknych miejsc - natury.pomóżcie...
    • Wybieram się w najbliższym czasie do Hiszpanii i w moich planach jest pobyt w dwóch miejscach, tzn. w stolicy i w Granadzie. Na chwilę obecną chciałbym zobaczyć Eskorial, Valle de los Caidos, starą zabudowę w "polskiej" Alcala de Henares, znane zabytki Toledo, oraz na południu Alhambrę w Granadzie. Będę miał do dyspozycji samochód. Co jeszcze polecacie do zwiedzenia w okolicy tych dwóch miast i dlaczego?
    • chcalabym w tym roku na wakacje pojechac na poudnie hiszpanii szczeg. interesuje mnie andaluzja. czekam na wszelkie informacje. z góry dzieki
    • Witam, Warto w listopadzie udać się do jakiejkolwiek części Hiszpanii? Jeśli tak, to czy możecie polecić jakieś konkretne miejsce? Na czym mi zależy: musi być ciepło, przyzwoite zakwaterowanie i wyżywienie (warto brać allinclusive?), trochę zieleni w okolicy, fajny basen, czyste morze z piaszczystą plażą - cena max 3.000 zł. Jeśli ktoś ma pod ręką jakąś gotową ofertę, to byłoby miło. Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi Monika
    • Co warto zobaczyć w okolicach Santa Susana i Barcelony?? Będę wdzięczna za informacje i jeśli to możliwe za podanie cen wstępu.
    • Prosze o opinie Ps.To dodatkowa wycieczka tzw.fakultatywna. Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
    • napiszcie gdzie koniecznie pojechać i co warto zobaczyć. Dzięki za podpowiedzi
    • Wybieram sie służbowo do Barcelony za tydzień. I w ogóle pierwszy raz do Hiszpani. Prosze o radę - co warto kupić (a troche moge wydac;)i czy są tam wyprzedaże letnie? dziekuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się