-
Witam Wszystkich Forumowiczów
w miesiacu wrzesniu wybieramy sie w 4 osoby dorosłe na eurocamp w pobliżu Figline Valdarno. Mam pytanie jakie miejsca warto odwiedzic bedąc tam - bedziemy mieli do dyspozycji samochód ale pociągu nie wykluczamy
z gory dziekuje za pomoc jarek
-
Mam kilka dni wolnego i postanowiłąm odwiedzić Włochy. Znam Wenecję, Florencję, Rzym, Neapol, Bolonię, i mniejsze miasteczka w Toskanii.
Zastanawiam się czy Mediolan jest wart uwagi? 3-4 dni to niedużo, więc może na to miasto wystarczy? Co tam zobaczyc?
-
Po raz kolejny jadę do Toskanii - chyba piąty. Oczywiście kocham Toskanię w całości, bo mam tam "czasowstrzymywacz", ale przyszedł mi do głowy smiały plan, żeby zobaczyć coś nowego. No i znalazłam wyspę - Isola del Giglio. Ktos był? Warto?
-
Wybieramy się juz kolejny raz na Sycylie - tym razem z naszym rocznym synkiem. Raczej nie nastawiamy się na zwiedzanie atrakcji turystycznych, a na włóczenie się po miasteczkach, popijanie kawek i winka, plazowanie, kolacje w tawernach i takie tam... Czy wobec tego warto zajrzec i spedzic kilka dni w Agrigento ? Czy samo miasteczko ma taki fajny klimat czy raczej pojechac dalej ? Czy mozecie polecic takie wlasnie klimatyczne miejsca (oprocz Taorminy, Erice, Cefalu, San Vito - bo tam wiemy, z...
-
Od lat mieszkam na pol.Wloch ,ale nigdy nie pojechalam do Abruzzo(po Polsku Abruzja).
Wlosi mowia bardzo dobrze o tym regionie,a czy ktos z forowiczow tam byl?
Troche sie waham,napiszcie jak tam waszym zdaniem jest.
-
Będę nocował tylko jedną noc nad Garda, ok 20 kwietnia[jadąc z
Vicenzy do Innsbrucka] i po przeczytaniu opinii na tym forum
zamierzam nocować w Limone. Mam zamiar dojechać tam jadąc wschodnim
brzegiem i przez Riva del Garda dojechać do Limone od północy.
Która strona jeziora jest bardziej widokowa/malownicza? Może warto
dojechać do Limone jednak zachodnim brzegiem?
Będę wdzięczny za wszelkie komentarze.
Miałem jechać do Toskanii i ewentualnie Rzymu, ale po trzęsieniach
ziemi ...
-
Witam,będziemy 3 września w Padwie 4 dni,co polecacie aby oprócz niej jeszcze zwiedzić.
-
Co myślicie na ten temat. Myślałam o podróży pociągiem - czy bez
problemu dotre w Genui z dwoca nad morze, do centrum??
-
Czym można dojechac nad morze z Rzymu i czy warto na pół dnia?
-
Witam ;)
To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że uzyskam odpowiedzi na moje pytania.
Na przełomie czerwca i lipca wybieramy się (2os) na własną rękę na tydzień do Włoch w okolice Bergamo. Nie jest to mój pierwszy wyjazd do tego kraju, chociaż "dziewiczy" jeśli chodzi o samodzielne podróżowanie, zwiedzanie itd. Z tego względu, że mamy tylko tydzień zastanawiam się co na 100% warto zobaczyć w wyższej wymienionej okolicy? Na tą chwilę w planach mamy oczywiście Bergamo - Górne ...
-
jedziemy z bratem pierszy raz, mozemy zabrac rowery do samochodu ale czy
warto ? bardziej zalezy nam na informacji czy w miastach jak Florencja, Pisa
czy Siena ma sens jezdzic rowerem ? (jestesmy fanami rowerow, a kwestie
mozliwych kradziezy pominmy) z gory dzieki za info.
-
witajcie,
napiszcie czy warto jechac i zwiedzic Mediolan,
a moze macie namiary na jakies sprawdzone noclegi
dzieki, pzdr.
-
Witam :)
Szukam w googlach ale nic konkretnego nie znajduję. Dużo fajnych miejsc na trasie Villach, ale my będziemy wjeżdżać przez Innbruck- Bolzano. Mamy Dolomity obok- może tam są fajne kręte drogi? Chciałabym poświęcić na to max 4h- zjechać z autostrady, pozachwycać się chwilę, odpocząć i dalej w trasę.
Myślałam też o zamku Neuschwanstein, ale szczerze bardziej kręcą mnie widoczki :)
-
Planuję przejazd do Włoch przez Słowację i Austrię? Czy warto kupić winietki
w Polsce(przepłacając nieco), czy mozna to zrobic bez problemu za granicą? A
jeśli tak, to gdzie? Dziękuję z góry.
-
Zastanawiam się nad wyjazdem do Mediolanu, ale niem wiem czy weekend to nie
jest zbyt krótko,a mianowicie: przylot na lotnisko w Bergamo w piątek
ok.12.00, a wylot w niedzielę o 14.20, no i tak się zastanawiam czy wogóle
warto, bo właściwie to jest tylko jeden pełny dzień, a chciałoby się jak
najwięcej zobaczyc.Doradźcie proszę,a może ktoś poleci jakieś sprawdzone,
niedrogie knajpki z dobrym jedzeniem.Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Witam wybieram się na wakacje na Sycylie pod namiot , i mam pytanie czy warto
odiwedzić San Vito lo Capo, chodzi mi o aspekt wypoczynkowy a nie o zabytki ,
czy polecilibyście ową miejscowość? i czy ktoś może dojezdżał tam transportem
publicznym?
-
witam!
Bardzo prosze o info..
Bede sie przesiadala w boloni, tam mam 5 godznin czasu na nastepny samolot...czy warto bym opuscila lotnisko czy lepiej przeczekac na lotnisku?
gdzies doczytalm sie ze jest autobus , ktory za 6 uro dowiezie mnie do centrum...
co ewentualnie zobaczyc w bologni?
czy na lotnisku jest przechowalnia bagazu? (bede miala podreczny)
pozd i dzieekuje za rady
-
Moze ktos z Was zna te okolice?? Czy warto tam sie zatrzymac a moze nawet
spedzic kilka dni i pozwiedzac?? Czy wiecie jakie jest morze i plaze w tej
okolicy?? dzieki
-
Proszę o małą podpowiedź. Zastanawiam się nad tygodniowymi wakacjami w Rimini.
Początek września. Razem z małą grupą znajomych chcielibyśmy poszukac czegoś na własną rękę jak chodzi o nocleg. W Chorwacji nie było z tym problemu, chciałabym wiedziec jak poradzimy sobie w Rimini i czy warto kierowac się właśnie tam jak na pierwszy pobyt w tym kraju:)Ciekawi mnie jaka tam jest pogoda w tym okresie i oczywiście jak kszatłują się ceny. Na forum znalazłam tylko wątek dotyczący miejsc które warto z...
-
jadąc Casa vacanze mamy okazję zatrzymac sie na nocleg w Bolonii , i
teraz mam zagwozdkę
czy
tylko przenocować , czy zaplanowac podróz tak, żeby być tam cały
dzien i połazić po mieście