warta

(320 wyników)
  • Dobry wieczór, zastanawiałem się od jakiegoś czasu nad studiami prawniczymi tak aby połączyć je z moim wykształceniem ekonomicznym. Obecnie od prawie dwóch lat pracuje w takiej branży, że wojowanie z dłużnikami i wysyłanie ich do komorników nie jest mi obce ;). Zastanawiałem się ale jeśli już windykuje to może warto spróbować studiów prawniczych a potem aplikacja komornicza? Kolega mi podrzucił pomysł aby zrobił w 2,5 roku studia prawnicze na SWPS a potem abym robił aplikację komorniczą? Ale ...
  • Studiowanie zabiera cenny czas. W 5 lat otrzym aczlowiek wiedze, ktora sam nabylby w rok. Zatem powiadam Wam: nie studiujcie w murach byle uczelni. WPolsce warto studiowac tylko na UW, i nie na wszystkich kierunkach.
  • Witam, skonczylam zootechnikę 4lata temu,jestem inzynierem,mam 29lat,od tamtego czasu caly czas szukam pracy zwiazanej z zawodem ale glownie w lecznicach dla zwierzat.I nic.Obecnie pracuje jako pomoc na kuchni czasem jako kelnerka.Za praca jezdzilam po calej Polsce,raz mnie w klinice przyjeli na 3miesiace po czym nie przedluzyli umowy,znowu szukalam,pozniej znalazlam przy granicy z Niemcami,popracowalam 1rok i zwolnili bo kryzys.Od zawsze bylam dobra uczennicą i bardzo dobrze sie uczylam,Wyb...
  • Sluchajcie, czy warto wyjezdzac na studia II stopnia do innego miasta?Czy to jest powszechnie praktykowane, czy sie oplaca na te poltora roku zmieniac miasto, otoczenia??Jak sadzicie? Bo przyznam ze kilkanascie lat w tym samym miescie to juz za duzo dla mnie i dlatego chcialam na studia II stopnia wyjechac...ale czy jest sens?
  • j.w
  • www.sfora.biz/W-Polsce-nie-warto-studiowac-Prace-szybciej-znajdziesz-po-zawodowce-a24345
  • Czy warto się aktywizować w studenckich kołach naukowych? Czy też jak mówią niektórzy są to koła wzajemnej adoracji i wspomagania pracy naukowej doktorantów z których studenci nic nie mają? Jakie są wasze opinie na ten temat, z czym wy się spotkaliście? Pytanie zwłaszcza do studentów starszych lat.
  • Witam, Swojego czasu był temat WSUS prywatnej uczelni w Poznaniu - jednak został on zarchiwizowany. Przeczytałem kilka pytań o tę uczelnię na tym i innych forach, dlatego chciałbym na nowo otworzyć temat. Robię to głównie dlatego, że jest tu wiele osób i można rozpocząć dyskusję w jednym miejscu. "WSUS - czy warto"? Wiele osób zadaje to pytanie, zwłaszcza teraz, w okresie maturalnym. Niedługo trzeba będzie wybrać uczelnię, kierunek, niektórzy będą chcieli zdecydować się na szkołę prywa...
  • Gdyz [b]dyplom polskiej wyzszej uczelni[/b], nie wazne czy panstwowej czy tez prywatnej, to dzis tylko [b]malo warty swistek papieru... [/b] Problemem jest bowiem [b]upadek polskiej nauki i polskich wyzszych uczelni [/b]spowodowaby kumoterstwem i zamknieciem polskiej nauki i polskich wyzszych uczelni przed Polakami z zachodnimi doktoratami, co skutkuje tzw. [u]chowem wsobnym[/u]. A chod wsobny (inbreeding) zawsze prwadzi do degradacji i wynaturzen... Najpierw wiec musimy zniesc ...
  • Hej! Zastanawiam sie nad geologia. Jak myslicie, warto to studiowac? A jak tak, to gdzie najlepiej?
  • Witam. :) W tym roku zaczynam studia, a po pierwszym semestrze będę musiała wybrać specjalizację. Trochę czasu jeszcze mam, żeby się zastanawiać, ale wolę, żeby to była przemyślana decyzja. Jak widać po temacie idę na ped. specjalną, a wybrałam ją dlatego, że jedną ze specjalizacji jest resocjalizacja. Jednak teraz nie jestem pewna czy to na pewno dobry pomysł, tzn. resocjalizacja cały czas wchodzi w grę, ale teraz zainteresowała mnie też inna specjalizacja, a mianowicie tyflopedagogika, czyl...
  • Hej, jestem studentką III roku lic. na wsb-nlu ns... w przyszłym roku planuje kontynuację nauki, być może również na ww uczelni... zastanawiam się nad studiami MBA w systemie zaocznym (pracuje więc inaczej nie ma szans) ... wiem, że studia te już funkcjonują, chciałabym abyście powiedzieli coś więcej... przedewszytkim czy warto? w końcu 6500 tyś rocznie to nie jest mała suma... na jakim poziomie jest język? czy przedmioty i zajęcia faktycznie są bardzo trudne? czy jest dużo przedmiotów ...
  • Witam! Zastanawia mnie to czy przy dzisiejszych realiach i przy dzisiejszej Polsce warto iść na prawo i zostać np. adwokatem (pomijam tutaj trud jaki trzeba włożyć). Czy rynek nie jest już za bardzo nasycony prawnikami? I czy ilość studentów nie jest zbyt duża jak na stanowiska pracy? Coraz częściej się zastanawiam czy prawo nie schodzi to następnego głodnego kierunku, który da tylko dyplom i żadnych perspektyw na przyszłość.
  • Cześć. Nie każdy dostaję się na wymarzony kierunek.. no właśnie - wymarzony! Czy warto próbować podwyższać wyniki matury i próbować się dostać jeszcze raz? Bo mnie straszą, że inni pokończą studia a ja będę w połowie.
  • Cześć, czy warto studiować geodezję i kartografię? Czy znajdę pracę po tym kierunku?
  • Kusi mnie bardzo ten kierunek, zawsze byłem z niego dobry, na listach kierunków zamawianych czesto się pojawia, ale szczerze mówiąc troche sie boję, czy przypadkiem nie czeka mnie po tych studiach kariera nauczyciela. Więc takie moje pytanie, czy warto iśc na matematykę i jakie sa ewentualne perspektywy po jej ukończeniu?
  • Czy warto studiować techniki dentystyczne?Interesuje mnie ten kierunek ale obawiam się jak będzie z pracą po ukończeniu go. Zastanawiam się także nad stomatologią. Interesuje się biologią, lubie chemie, fizyki już nie ale mam nadzieje że na tych kierunkach nie będzie jej dużo. Słyszałam by dobrze zarabiać po stomatologii trzeba otworzyć własny gabinet co nie jest łatwe, nie wiem jak jest z TD. Wszędzie głośno że jest duże zapotrzebowanie na absolwentów kierubków ścisłych, techn...
  • Świat w kryzysie a to wszystko przez absolwentów uczelni amerykańskich którzy pracowali w bankach inwestycyjnych. Jak myślicie, warto tam jeszcze pojechać na studia czy lepiej zostać w Polsce?
  • wyborcza.biz/biznes/1,101562,8066792,Gazprom_dostal_w_Polsce_wieksze_ulgi_niz_na_Bialorusi.html + komentarze. Generalnie bylem za PO przez ostatnie lata.. ale co oni teraz wyprawiaja to lekka przesada, ciag dalszy SLD.
  • Mam dylemat czy iść kształcić się w kierunku logistycznym czy nie. Jest to ciekawy kierunek ale rynek chyba już się przesycił absolwentami i nie w każdym mieście jest takie miejsce gdzie można pracować w tym zawodzie. A Wy co o tym myślicie? I czym się różni lic z logistyki od inż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się