-
...czyli jakie McDusiowe babole, znalezione przez użytkowników, MM może "poprawić" we "Wnuczce do orzechów", lub jakie forumowe zarzuty zechce odeprzeć.
Pani Musierowicz robiła to wcześniej: w jednym tomie wyjaśniła, że Borejkowie z przyzwyczajenia nazywają roślinę nazwą innej (zdaje się, że ta kwestia była tu poruszona), w innym kazała Ignacemu wytłumaczyć się, czemu źle zacytował wiersz... Czytając "McDusię", miałam bardzo silne wrażenie, że nie czytam powieści, tylko próbę dyskusji z cz...
-
Wątków krytycznych jest skolko ugodno - to jest ten na pozytywy.
Co nam się podobało we Wnuczce spodobało? Co jest dobre, warte docenienia? ;))
(Mimo, że nie chciałam się tu jako nowa panoszyć, to jednak czuję, że jeszcze jeden wątek jest potrzebny i to jest silniejsze ode mnie, więc zakładam kolejny - na zapotrzebowanie wyrażone przez Anutek115 i inne użytkowniczki w komentarzach do wpisu "Wdzięczność", jak również moje własne.)
-
Dowiedziałam się już, że wnuczka jest całkiem nową osobą z całkiem nowej rodziny, nazywa się Dorota Rumianek --- a Boreje są sympatyczne, narracja nie jest wreszcie z punktu widzenia talibańskiego Józina i cała akcja dzieje się na wsi spokojnej, wsi wesołej u Florkopulpów (ślachta z kamienicy trafia pod strzechy i to na stałe) :O
Bukolika i sielanka. Bryczki konne i brak internetu. Czyli totalna wolta o 180 stopni. Co prawda już tam jest telemorela-telenowela z wątkami miłosnymi, stratowanym...
-
Se sciaglam za darmo Sprezyne - nie przepadam za takimi akcjami, ale z drugiej strony - wydawac 30 zl za TO to dla mne nieporozumienie.
Zaczelam czytac (czytalam kiedys pozyczone, ale oddalam - dobry ze mnie czlowiek I uczciwy) I juz przez pierwsze 30 kilka stron mam tzw. mieszane uczucia.
1. Laura napotyka sie na ulicznych muzykow, graja pieknie, w grupie sluchaczy zauwaza GO, ale potem okazuje sie, za zasluchany w pieknym andante to chyba ogrodnik w Daglezji - Ojej. Coz za zawod. Nie prof...
-
i podejmie się odpowiedzi na dwa pytania:
1. Kiedy ukaże się "Wnuczka"?
2. Kto będzie jej główną bohaterką?
Mój typ: "Wnuczka" ukaże się około roku 2020, i będzie mówić o córce Józinka z Agatą de domo Janicką. Wnuczka oczywiście Idusi - chamusi i Marka Wiecznie Sennego, prawnuczka Ignacego...