zasady

(42 wyniki)
  • wydawałoby się, że nie ma nic prostszego niż mycie zębów, ale...wcale to takie pewne nie jest... ile razy dziennie myć zęby i jak długo, czy po każdym posiłku? jak szczotkować? ile minut po jedzeniu? spotkałam się z różnymi zasadami mycia zębów i nie wiem, która jest dobra na przykład niedawno dentysta powiedział mi, że tak od razu po jedzeniu nie można myć zębów, najlepiej ok.20 minut PO, bo można szkliwo uszkodzić resztkami jedzenia czy coś :-/ poza tym niektórzy twierdzą, że absolutni...
  • Czy istnieja jakies zasady niełaczenia tabletek "na urodę"?(coś zmniejsza działanie czegoś:)),łykam naraz drożdże (dromin) i oeparol (olej z wiesiołka) i zastanawiam się nad skutecznością...
  • Bylam dzis w Avonie ( W-wa) i conajmniej zszokowaly mnie nowe zasady: TO co najbardziej to oplata za zostanie obsluzona, jesli ktos kupuje za mniej niz 150 zl to musi zapalcic 10 zl. za czas kasjerki, za to ze zosatl obsluzony. TLumacza to tym, ze przecietnie 1 osoba obsluguje sie 20 min., jako ze kupuje w sklepie sammoobslugowym, to nie wiem jakim cudem mialoby to tyle trwac???? moze palnuja wymienic obsluge i zatrudnic tak nierozgarniete osoby, ze rzeczywscie tyle to bedzie trwac...
  • Zaczne moze od poczatku. Przyjechala do mnie mama w odwiedziny i miala ze soba krem do ciala z serii planeta spa z oliwkami. Zachwalala, wiec sprobowalam. Faktycznie - bardzo dobry! Poniewaz mama mieszka pond 600 km ode mnie i tam ma znajoma konsultantke, postanowilam kupic sobie ow krem tu gdzie mieszkam, czyli w Warszawie. Dodam, ze nigdy chyba nie mialam kosmetykow Avonu, nie interesowalam sie zakupami przez konsultantki itp. Udalam sie do sklepu w Alejach Jerozolimskich i tam ch...
  • Witam! Muszę napisać pracę na studium kosmetyczne. Temat pracy to: Zasady ergonomii w kosmetyce. Czy możecie pomóc mi ją napisać? Może macie jakieś materiały na ten temat, albo adresy stron na których coś znajdę? Jeśli tak, to bardzo proszę o przesłanie mi ich. Pozdrawiam!
  • Witam serdecznie. Już nie wiem co mam nakładać na moją twarz- wszystko mnie praktycznie zapycha. Cerę mam może nie najgorszą, ale co rusz wyskakują mi malutkie grudki + czarne wągry. Raz jest lepiej, raz gorzej. Badania mam ok, odzywiam sie zdrowo etc. Na noc stosuję Locacid naprzemiennie z kremem Hyseac A.I. z kwasami. Na dzień Flavo C z ginkgo lub krem z filtrem 30 SkinCeuticals lub maść-krem Skinoren. Praktycznie nic mi nie pomaga, a te grudki jak są, tak są. Zauwazylam tylko, ze mojej c...
  • przebiega zabieg przekłprzekłucia pepka?Chciałabym sie dowiedzieć wszystkiego na temat przekłucia, jak to przebiega, czym przkłuwają, jak się goi no i wreszcie czy bardzo boli. Mam 25 lat i juz od dwóch lat nosze się z zamiarem przekłucia pępka, ale, do jasnej choler-boję się! Tak więc proszę o wszelkie informacje na ten temat-najlepiej od przekłutych:)
  • witajcie, do niedawna używałam płynu akneroxid L, który przepisał mi dermatolog. Efekty były zadowalające, więc chciałam kupić następne opakowanie. Niestety nigdzie nie mogłam go dostać, więc w kolejnej aptece zapytałam o maść. Różnica w stężeniu to 1% (płyn ma 4%, maść 5), w aptece powiedziano mi, żę to w zasadzie bez różnicy. Posmarowałam twarz i wydaje mi się, że to właśnie od tego, dostałam uczulenia. Czy to możliwe, skoro skład obu preparatów jest taki sam, z jedyną różnicą w stę...
  • Nessie,(7)

jak, to jest. Z zacięciem godnym lepszej sprawy tniesz wątki zawierające linki do allegro, sklepów itp a tu wyrasta Ci taki kwiatek: forum.gazeta.pl/forum/w,211,124762594,,Czy_ten_krem_z_retinolem_jest_dobry_.html?v=2 jak nic przecież prowadzi do sklepu. To nic, że zapodała go bywająca forumka, zasada jest zasada. Choć, gdy pojawił się wątek o pewnym amerykańskim sklepie netowym też nie reagowałaś. To jak to jest. Są równi i równiejsi?
  • Witam, chciałabym rozpocząć przygodę z kwasami. Próbowałam z forum wyciągnąć jakieś wskazówki da siebie ale jest tego zbyt wiele i niestety ni potrafię wyciagnąć jakichś ogólnych wniosków. Czy możecie mi podsunąć, zalinkować jakiś przewodnik po tych kwasach? Taki gdzie będą podstawowe zasady...nie wiem może jakiś artykuł, książkę... Wiem, że na forum można pewnie wiele znaleźć ale doprawdy - nie potrafię tych informacji jakoś zlepić... zapominam co czytałam przedwczoraj itd...
  • Avon- ma dosc surowe zasady pracy, trzeba przekroczyc jakis pog aby ptrzymac pare zł, zupelnie inaczej przedstawia sie to w oriflame, kiedy kazde kosnmetyk zamiowny prze zkonultanke jest ok 30% tanszy, A jak naprawde jst z praca w frimie Faberlic, ktos wie? bardzo prosze o informacje.wiem ze z osobistych doswiadczen dowiem sie wiecej niz dzwonic do firmy
  • Czy przy stosowaniu differinu i brevoxylu, można zastosowac zamiast physiogelu humektan?czy raczej nie jest to dobry pomysł?
  • Korzystając z promocji w Superpharmie kupiłam dwa opakowania tego kremu i zwaracam się teraz z pytaniem: czy stosujecie go tak jak zaleca ulotka, tzn. nakładanie na kilka minut i zmywanie? Ile razy tygodniowo? Ja aktualnie kończę Diacneal (któreś z rzędu opakowanie), toleruję go bardzo dobrze, ostatnio nawet zaczęłam nakładać pod oczy, więc skórę mam raczej przygotowaną. Co stosować po zmyciu Glyco-A? Czy stosować go pod oczy? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.
  • hey wlasnie taki mam typ urody do tego jestem dosc blada mam pytanie jakie kolory najbardziej mi pasuja do makijazu jakich powinnam sie wystrzegac jesli dziewczyny macie taki typ urody to bardzo prosze was o pomoc dziekuje
  • Mam takie pytanie: czy powinno się depilować brwi od wewnętrznej czy od zewnętrznej strony? Ktoś mnie kiedyś przekonał, że od wewnętrznej i tak robiłam. Ostatnio uznałam, że nieładnie to u mnie wygląda bo mam wysoko osadzone brwi i tym samym po wyrwaniu włosków od wewnętrznej strony brwi są zbyt wysoko. A może to jest bez różnicy? Może i głupie pytanie, ale dzięki za pomoc :)
  • kolezanka powiedziala mi kiedys ze te kremy i zele antyellulitowe moga dzialac na takiej zasadzie, ze po prostu ,,wyciagaja" wode z organizmu dlatego np zmniejsza sie obwod ud, a to nie jest dobre po potem wszystko wraca ze zdwojona sila. Slyszalyscie o czyms takim? Mam ohote na zel Ziaja ten pomaranczowy bo kiedys naprawde wyszczuplil mi da, widzialam to po spodniach ze nie byly na udach opiete a byl wiekszy na nich luz, nie wiem na jakiej zasadzie on dziala ?
  • Cześć Dziewczyny, chcę poddać się zabiegowi zwanemu "neoderma" - czy wicie po jakim czasie (np. tydzień - starczy?) można pokazać się ludziom na oczy? Czy któraś z Was coś takiego robiła? Jakie były efekty (mam lekki trądzik)? Czy skóra się łuszczy, jest bardzo czerwona itp? Co z malowaniem? Dziękuję za informacje. Spokojnej nocy życzę :-)! Pa! R
  • Nie wiem, czy dpbrze się orientuję, ale chyba są dwa rodzaje olejków -jedne naturalne, które mają odpowiednie właściwości w zależności od tego, z czego są (drogie) i olejki zapachowe/eteryczne, które są olejkami robionymi i służa jedynie zapachowi - do lampek zapachowych itp (tanie). Jeśli ktoś cos o tym wie, proszę o wyjaśnienie. Czy dowolnego olejku można bez ograniczek używać np. dodając do balsamów itp? Podajcie jakiegośproducenta olejków, a najlepiej adres strony internetowej...
  • Hej znalazlam fajna stronke. www.wizaz.pl/szkopowicz_ksiezyc.php Ja osobiscie podchodze do tego troche sceptycznie.Co wy o tym myslicie?
  • Witam, czy ktoś może wie gdzie obecnie przyjmuje Pani Joanna Marchewczyk? Wczesniej pracowała u Erica Stipy w M1 i była to najlepsza fryzjerka. niestety urwał się kontakt. Bardzo dziękuję za pomoc!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się