zasady

(46 wyników)
  • He, he, he właśnie dostałem info że unia zmieniła zasady wspólnej polityki rolnej! jak zwykle nic o nas bez nas. Czy Miller będzie tupał nogą w TVP? Z pewnością! Ale w końcu i tak większośc nie wiedziała za czym głosuje w referendum to chyba zmiana nieznanego na równie nieznane nie robi im różnicy?
  • Proponuje specjalne pociagi dla zwierzat, z kuszetkami, barkiem i odrobina siana, przed ostatnim rznieciem.
  • Konstytucja RP w artykule 90 mówi: Art. 90 1.Rzeczpospolita Polska może na podstawie umowy międzynarodowej przekazać organizacji międzynarodowej lub organowi międzynarodowemu kompetencje organów władzy państwowej w niektórych sprawach. 2.Ustawa, wyrażająca zgodę na ratyfikację umowy międzynarodowej, o której mowa w ust. 1, jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz przez Senat większością 2/3 głosów w obecno...
  • Bo unia europejska nie czuje Polske i nie rozumie. Oni uwazaja ze tu regiony sa jak w Hiszpanii, zroznicowane od reszty narodu. A Polska jest jedna, i rzad nie preferuje pewnych miejsc powyzej innych. Oni w UE tworza problemy wtedy kiedy ich nie ma. Typowo dla nich...
  • co uwidoczniła sprawa referendum o w sprawie kary śmierci. Ue nawet do demokracji zaczęła odnocis się z pogardą. Pomni dojści Hitlera do władzy powinno nam się włączyć światło ostrzegawcze.
  • Unijne limity minimalnego opodatkowania paliw - nawet nie wiedziałem że taki potworek istnieje, ale jak już się dowiedziałem, to jakoś zdziwiony nie jestem. W końcu UE jest znana z tego, że zamiast narzucać państwom [b]maksymalne[/b] poziomy dla podatków (co byłoby jeszcze w miarę rozsądne), to dyktuje państwom, jakie są [b]minimalne[/b] podatki, poniżej których zejść nie można. Co prawda nie do końca rozumiem wyjaśnienie gazety, ale podobno dzięki owym unijnym limitom cena benzyny m...
  • No i swietnie. Cieszy mnie ze sa kozystniejsze zmiany.
  • Niemcy i Francja WRZESZCZĄ - my możemy milczeć Obowiązujące w Unii prawne ustalenia z Nicei są dla Polski korzystne. Jeśli nie znajda się sprzedawczyki, kupione przez obce państwa - tak jak przed rozbiorem Polski się stało , to nic nam N+F złego nie zrobi. Mogą tylko gardłować lub wrzeszczeć, co zreszta czynią.
  • Mówię świetnie po angielsku i francusku. Mam wykształcenie wyższe. Umiem wiele innych rzeczy. Chcę być eurodeputowaną. Co mam zrobić?
  • Panie Wierzejski,jest Pan teokratyczna Swinia (przepraszam Swinie-w Polsce tak sie mowi),chce Pan stworzyc Panstwo Teokratyczne nad Wisla ?,na wzor i podobienstwo Iranu ?-takich Ajathollow jak Pan Rzeczpospolita niepotrzebuje,Polska powinna byc ojczyzna wszystkich Polakow,stosunki Panstwo-KK powinny byc podobne do tych w Republice Francuzkiej. Wiara/Religia powinna byc intymna sprawa wierzacego-jak kolor majtek ktore aktualnie wierzacy ma na zadku !
  • A tak piał z zachwytu nad warunkami wynegocjowanymi w grudniu ub. r. don leszek millerone. A tu co?, niedługo trzeba było czekać na schody. pojawiły się pierwsze schody, będa sie pojawiać kolejne. Będziemy bulili do budżetu Unii kupę forsy, a nie weźmiemy nic z funduszów strukturalnych, bo nie jesteśmy przygotowani. bo towarzysze z LSD z rządu zajmują się przekrętami (Łapa peżo607, kaczmarek - leżajsk, volvoS80, długosz, jagiełło, jaskiernia - Wilanów, grupa sprawująca władzę ...
  • ostatnio k.Rybiński zapropnował aby OFE mogły inwestować do 30 % aktywów za granicą. Oto głosy w dyskusji ---------------------------------- ,,To dyskusyjne posunięcie. Wypływ 30 procent kapitałów za granicę Polski zmniejszy możliwość pozyskiwania kapitałów przez polskie spółki, a to z kolei nie poprawi sytuacji na naszym rynku pracy - komentuje Piotr Kuczyński, analityk Xelion" gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4338539.html --------------------------- ,,ustawowym...
  • W zasadzie komentarz nie jest potrzebny. Kolejny JKM-owski mit o Polsce w NAFTA, a nie w UE padł z kretesem. Rzepa napisała: "USA zarabia na Meksyku W ciągu kilkunastu lat od utworzenia północno-amerykańskiej strefy wolnego handlu (NAFTA) przepaść między zamożnymi Stanami Zjednoczonymi a biednym Meksykiem, zamiast się zmniejszać, gwałtownie wzrosła. Od 1 stycznia 1994 roku, gdy zniesiono większość barier w wymianie między Kanadą, USA i Meksykiem, co roku PKB tego ostatniego kraju ...
  • My tu gadu gadu a Wielki Wschód juz nam uchwala konstytucję Nowej Zjednoczonej Europy. Bez Boga to oczywiste gdyz Wielki Wschód jest akurat ateistyczną lożą masońską. Ale co poza tym? Wychodzi że jednak idziemy trochę w kierunku federacji i trochę w kierunku superpaństwa. Projekt zakłada olbrzymie uprawnienia Komisji Europejskiej. Suwerenność narodowa w zasadzie niby istnieje ale jest tak szczątkowa iż w gestii państw narodowych niczego już nie zostawiono poza wdrażaniem unijnego pra...
  • Jestem nauczycielem geografii w liceum i ostatnio mówiłem z maturzystami o Unii. Zgodnie z zasadami programu mówiłem o plusach i ku mojemu zdziwieniu wyczułem straszną niechęć. Dzieciaki nie chciały dyskutować, na samo słowo Unia reagowały smutnymi minami, siedziały cichutko i potakiwały. Dałem do napisania wypracowanie, jaka jest ich opinia o członkostwie Polski w Unii i tylko 2 osoby na przeszło 30 napisały, że są przeciwko. Reszta napisała zwykle kompletne banały żywcem ści...
  • TREŚĆ WNIOSKU Warszawa, 30.04.2004 r. Trybunał Konstytucyjny Al.Szucha 12A 00-918 Warszawa Wnioskodawca: Grupa posłów na Sejm RP reprezentowanych przez posła Marka Kotlinowskiego Adres do korespondencji: Klub Parlamentarny Liga Polskich Rodzin ul.Wiejska 4/6/8, 00-902 Warszawa Uczestnicy postępowania: Sejm RP, Prezydent RP, Rada Ministrów, Minister Spraw Zagranicznych, Prokurator Generalny, WNIOSEK o stwierdzenie niezgodności z Konstyt...
  • W latach 1994-2004 państwa zachodnioeuropejskie potępiały za rzekome łamanie praw człowieka 29 razy Stolicę Apostolską, podczas gdy Kubę skrytykowano w tym czasie 25 razy, a komunistyczne Chiny - tylko 15. info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1153116945 pozwoliłem sobie skopiowac tytuł wątku z forum frondy, może abp Życiński skomentowałby tą informację i podzielił się wrażeniami z postępów w ewangelizowaniu starych prowincji kołchozu i mam nadzieję że nikt już nie będzie wię...
  • Widze ze ostatnio wielkie emocje wzbudza liczba glosow jakie bedzie miala Polska. Polacy chca zachowac glosy przyznane w Nicei. Poniewaz nie sledzilem tej historii moze mi ktos przypomni na jakiej zasadzie, wedlug jakiego klucza przyznano w Nicei tyle glosow dla Polski? Czy nie bylo to aby arbitralne? Jesli system glosow ma byc zmieniony, a nie podoba sie nam system ludnosciowy to moze lepszy by byl system finansowy? Moze dobra by byla (na pewno bylaby sprawiedliwa) propozycja: ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się