zasady

(34 wyniki)
  • jak facet odchodzi od kobiety to jest: zdrajca, nieodpowiedzialny, lajdak, nie dotrzymal przysiegi malzenskiej, pacan...niepotrzebne skreslic lub mozna wstawic inny przymiotnik... ale jak kobieta odchodzi od mezszczyzny to: nie bedzie siedziec w zwiazku bez milosci, przyjazni, zyc w obludzie, bez wiezi emocjonalnych,przestala juz kochac....od poczatku malzenstwo bylo nijakie....itp... w pierwszym przypadku facet nie moze sie zakochac i odejsc, ale w drugim przypadku jak kobieta pr...
  • Jak udowodnić przed sądem ,że jedno z rodziców ograniczało kontakty z dzieckiem? Mam na myśli tutaj rozmowy telefoniczne: niepoproszenie dziecka do telefonu, odkładanie słuchawki, blokowanie numeru przychodzącego... Nie ma żadnych świadków tych rozmów, a sytuacja się powtarza bardzo często. Jedynie co mogę zrobić, to proszę sąsiadkę, by podeszła i poprosiła o odblokowanie mojego numeru telefonu w telefonie stacjonarnym... ale to tylko moja prośba, moje slowa przeciwko osobie utrudniającej kon...
  • Cześć, w końcu się przełamałam, by tu napisać i poprosić o radę, a własciwie o spojrzenie z boku na moją sytuację i podzielenie się ze mną tym, co da się wypatrzeć. Postaram się krótko, aczkolwiek 15 lat małżeństwa trudno streścić w paru zdaniach. Fakty: - minęła właśnie 15 rocznica naszego slubu - mamy po 39 lat, dwójka dzieci (Chłopiec lat 12 i dziewczę lat 10) - miało być na serio, na zawsze - pracuję na etacie państwowym, w bardzo wąskiej dziedzinie, obecnie bez żadnych sz...
  • Witam serdecznie... Na początku zrobię zastrzeżenie, że wizytę u zaufanego psychologa mamy już umówioną, niestety, ze względu na sezon urlopowy dopiero pod koniec lipca. Mam nadzieję, że nie zwariuję do tego czasu, a póki co, proszę o jakieś wsparcie... Jestem samotną mamą ośmiolatka. Moje małżeństwo rozpadło się dwa lata temu. Nie będę się rozwodzić nad przyczynami, bo nie o tym ten wątek. Oczywiście, nie było mowy o jakimkolwiek ograniczaniu kontaktów ojca z synkiem, mógł go widywać, kie...
  • żyjemy w państwie kościelnym -propozycja beatyfikacji Anny Walentynowicz ( z całym moim szacunkiem dla działalności tej Pani) -obostrzenia w sprawie udzielania ślubów ciężarnym pannom wraz z zatrudnieniem przez proboszcza lekarza ginekologa i psychologa i wiele innych przykładów pytam co się dzieje ??? niedługo będą ingerować w sądy udzielające rozwodów cywilnych i zabronią a rozwodników ukamieniują lub skarzą na prace społeczne na rzecz parafii dobrze że jeszcze podatków nikt nie każ...
  • witam wszystkich jestem ciekaw czy druga strona moze wiecznie niezgadzac sie na rozwód czy jest jakis okres czasu, kiedy jej zdanie nie bedzie sie liczyc, kiedy mimo jej sprzeciwu sąd orzeknie rozwód
  • Wszyscy widzą, że wpadam rzadkawo na forum, choć czytam wszystko co było...Przykro, ze Tri nie może już adminować, albo i lepiej, że Mu się układa (dziękuję Tri, Bracie)...Anja jakoś zaginęła w akcji...Moja opinia jest taka, ze forum jest very OK i zbytnio admina nie potrzebuje...Jednakowoż zdarzali się tu idioci i obrażający innych...I takich trzeba pilnować...Tri Bracie, ja osobiscie myślałem o Scriptusie i mojej kochanej Lady P. Chcę poznać Twoją opinię....A tak BTW kto chce wsp...
  • Kilka dni temu rozmawiałam z teściową, chciałam zebyśmy sobie ustaliły tak mniej więcej jak będą wyglądały ich czyli dziadków kontakty z dziećmi i jak sobie to wyobrażają. No i..nie udało się. Teściowa stwierdziła, że...przesadzam i wymyślam jakieś niestworzone historie o jakiejś wyprowadzce i inne takie. Dowiedziałam się, że wymyslam, że kupił sobie nowe mieszkanko. A nawet jak kupił...ehh to na pewno jako lokatę kapitału, w przyszłości dla dzieci żeby było. Taki dobry kochają...
  • [b]Odmowa zgody na rozwód małżonka niewinnego jest jego prawem. Korzystając z niego, czyni to w sposób zgodny z zasadami współżycia społecznego[/b] Tak orzekł Sąd Apelacyjny w Krakowie (sygnatura akt: I ACa 431/10). W tej sprawie mąż żądał rozwiązania małżeństwa z winy obu stron. Z kolei żona wniosła o oddalenie powództwa. W swoim stanowisku procesowym akcentowała głębokie uczucie i przywiązanie do męża. Żywiła przekonanie, że ten kryzys małżeński, tak jak poprzednie, zostanie przez stro...
  • w mieszkaniu na zasadach TBS, mieszkanie dostaliśmy w trakcie trwania małżeństwa mój były jest głównym najemcą po rozwodzie mieszkamy razem wraz z 9 letnim synem po rozprawie - miejsce zamieszkania dziecka ma być przy mnie, przy matce mój były ostatnio nie chce dokładać się do usterek w mieszkniu, które trzebabyłoby naprawić twierdzi, że niedługo się wyprowadzi nie chce podać mi daty dziś dowiedziałam się, że jeżeli się wyprowadzi nie wymelduje się z mieszkania bo za rok m...
  • Czy orzeczenie o winie ma jakiś wpływ na późniejszy podział majątku? CZy też waży jedynie na pokryciu kosztów sądowych i ewentualnym ubieganiu się o alimenty na siebie? Ktoś coś mi może poradzić? POzdrawiam.
  • wczoraj miałam 3 sprawę, szłam na nia dobrze przygotowana, no i okazuje się, że doszłam tylko ja.. druga strona nie pojawiła się, ne pojawił się rowniez pełnomocnik... co do mojego m domniemywam, ze wyjechał, ale pewności brak, bo się z dzieckiem np. nie pożegnał, a znikał już z domu z rzeczami na różnej długości nieobecności obaj panowie byli prawidłowo powiadomieni i obaj się nie stawili, nie przedkładając ani usprawiedliwień, ani info, ani żadnych innych pism procesowych ...
  • powodka w ciagu prawie 3 lat oskarzyla mnie w pismach do sadu i na rozprawach o WSZYSTKO. wyjasniam zeprawie 4 lata temu spodkalem sie z nia kilka razy na kawie w obecnosci osob trzecich. w czasie ciazy o ktorej nie wiedzialem NIGDY nie mialem kontaktu z niaani bezposredniego ani tel. zacytuje niektore z jej licznych ,,zlotych mysli'' ;,,mam gleboka nadzieje ze sad rejonowy ukarze go solidnie i poniesie wszystkie koszta sadowe plus alimenty a w domu u niego jest brudno.'' ,,prosze sad...
  • Myślę, że już wystarczająco wszyscy się na sobie powyżywali. Od teraz przez jakiś czas będę bardziej radykalnie podchodził do wycinania postów. Wszelkie wycieczki osobiste, złośliwości, usczypliwości i posty w stylu "dlaczego mnie wycięto", oraz wątki dotyczące zasad moderacji będą lądowały w koszu.
  • sytuacją jaka nie wiedzieć czemu właśnie nie dość że się stworzyła jakoś tak ( no czytam , szukam i filtruję i z podziwu wyjśc nie potrafię a potrafię dużo) więc czytam i widzę że NIKT NIE ZAPYTAŁ: Jakie jest wyjście z tej sytuacji bo mówić szczerze to jest pat. Nikt nikogo nie przekona do zmiany zdania, wszystcy sie okoipali- no większośc bo jest jeśli już lubicie dzieli grupa trzecia- obserwatporów jak nazawaliście niektórzy siebie- ja się wliczyłam do tej trzeciej grupy- więc ...
  • W wyroku rozwodowym mam zapis mówiący, że sąd powierza mi sprawowanie władzy rodzicielskiej, zaś męzowi ogranicza władze rodzicielską do prawa wspóldecydowania odnośnie miejsca pobytu dziecka, w kwestiach leczenia, wakacji, wykonywania zawodu czyli wszystkich istotnych kwestii dziecka. Nie ma stwierdzenia, że miejsce zamieszkania syna jest przy mnie- czy to się nadal stosuje, jest wazne?Bo czytałam interpretacje, że miejscem zamieszkania dziecka jest mieszkanie rodzica który ma pełnie w...
  • Inspirowana listem Majkela i zasadą lepiej późno niż wcale... W Dniu Chłopaka życzę Ci, abyś zawsze służył mi: SIŁĄ gdy popsuje mi się odkurzacz, ŚMIECHEM gdy mnie życie zacznie wkurzać, RADĄ gdy popadnę w wątpliwości, CIAŁEM gdy zapragnę też miłości i wiem... troszkę to egoistyczne, ale życzę wam tegoa razem i każdemu z osobna :**********
  • Ponieważ zasady tego forum zostają momentami drastycznie łamane, przypominam o tychże: WAŻNE: To forum traktuje o wyjątkowo poważnych sprawach, dlatego przypominamy o obowiązku przestrzegania w dyskusji zasad netykiety: forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Można to przeczytać na górze forum, ta informacja jest dostępna dla wszystkich ZAINTERESOWANYCH od kilku lat. Osoby mało zainteresowane tymi zasadami będą zbanowane bez kolejnych ostrzeżeń.. Jak mawiają Rosjanie: "To ...
  • zaburzeniem osobowości? tzn co myślicie o tym przeciez nie chodzi o definicje -- i które z was byłyby skłonne wybaczyc mężowi pójscie za potrzebą do agencji w sytuacjach wyjątkowych--kiedy przez dłuższy czas nie ma możliwości w zwiazku.. --
  • Obiecywałam sobie, że nie będę się denerwować. Jeszcze minutę przed wejściem na salę czytałam książkę ;p. Denerwowałam się. I było mi potwornie przykro. Przeciw mnie świadczył człowiek teoretycznie mi najbliższy. zaopatrzony na wszelki wypadek w broń - adwokata, jednego z najdroższych w mieście. Bo przecież jestem jego największym wrogiem i trudno przewidzieć, z czym wyskoczę... Ech. Jąkałam się strasznie i uraczyłam sędzinę z nerwów epitetem "proszę pani". Chociaż się zaraz po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się