zasady

(32 wyniki)
  • Czy Panowie musza byc bezwzglednie w garniturach? Czy moze wystarczy marynarka i koszula? Panie oczywiscie w sukienkach? kolory nie biale(kremowe) i nie czarne? jaki typ sukienki? jak ocenic czy dana sukienka nadaje sie na wesele?
  • W pewnej telenoweli, a konkretnie "Na dobre i na złe", padło dziś stwierdzenie o "dobieraniu się na zasadzie podobieństw" (dla niewtajemniczonych: tekst ten padł w kontekście salowej mającej romans z młodym milionerem, współpracownicy ze szpitala uszczypliwie komentowali ten związek dwóch osób o skrajnie różnym statusie społecznym i materialnym). W rzeczonym filmie mamy akurat sytuację, gdy to mężczyzna jest dużo wyżej postawiony, tak więc obciach jest znacznie mniejszy, niż gdyby...
  • Mój wątek został skasowany, bo wspaniałomyślnie moderatorka umieściła na stronie wątek poszukuję. Jest to jedno wielkie nieporozumienie. Jak w jednym wątku mają padać pytania o wszystko (salę, zespół, suknie, ...) W takim kształcie jest to nieczytelne i pytania się gubią lub pozostają niezauważone. Forum ma służyć informowaniu, a w takim kształcie nie spełnia kompletnie swojej roli.
  • znalazlam fajny link,zamierzam to wydukowac na ladnym papierze i ustawic na stolikach forum.we-dwoje.pl/topics13/zasady-na-weselu-vt1227.htm
  • Mam kilka takich osob z ktorymi nie wiem co zrobic...a pytanie jest o tyle istotne, ze sala jaka chce wynajac ma okreslona pojemnosc. Czy osoby, ktore wiem, ze sa samotne mam zapraszac z osoba towarzyszaca-niech sobie pilnie kogos znajda?? Czy osoby, ktore zaprosily mnie na wesele z dwa dni przed-wiec nie moglem juz na nim byc powinny zostac zaproszone?A moze ich tez (moze nie w rewanzu) trzymac na ostatnia chwile jak ktos sie wykruszy?? czy np brat mojego taty nie raczyl zaprosic taty...
  • zastaw się a postaw się, apotem przy każdej okazji marudzą,że za drogo itp?? Czy to narzekanie to nasza cecha narodowa czy...? Brr, jak by ktos kto mnie zapraszał na wesele zaczął mi marudzić, ze to go tyle kosztuje, to tyle, to chyba zastanaowiłabym się: iśc czy nie iśc..
  • Zastanawiamy się nad zakupem smokingu dla Narzeczonego. Z racji tego, iż jest wysoki (ponad 200 cm wzrostu) oraz szczupły myślę,że dobrze wyglądałby w smokingu.Czy wiecie gdzie kupmy smoking w Warszawie dla tak wysokiego mężczyzny? Czy Wasi Narzeczeni pójdą do ślubu w czymś innym niż typowy garnitur?
  • Mam pytanie do narzeczonych: otóż w części przypadków osobami finansującymi wasze przyjęcie weselne są rodzice. Miewają oni czasem pomysły zapraszania osób, których wy normalnie byście nie zaprosili. Co wtedy? Wolicie aby takie osoby przyszły "dla rodziców", czy wolicie, aby odmówiły i wtedy w ich miejsce zaprosicie soobie jakąś koleżankę, lub po prostu wesele będzie mniejsze?
  • Byłam wczoraj na ślubie, gdzie zamiast organisty, grał i spiewał zespół młodych ludzi, była gitara, skrzypce i nawet jakieś bębny :) bardzo mi się to podobało. Czy wy jakoś szczególnie zajmujecie się oprawą muzyczną liturgii czy zdajecie się tylko na organistę kościelnego? Jeśli nie, to może poleciłybyście kogoś, kto oryginalnie zająłby się oprawa muzyczną albo macie lub miałyście kogoś takiego na swoim ślubie?
  • Protokół ślubny podpisałam 18 lutego. Ksiądz kazał zgłosić się do poradni rodzinnej, wiadomo. Po zatelefonowaniu do poradni Pani powiedziała mi że od 1 marca wszystkie kościoły wprowadziły zmiany w przygotowaniach młodych do ślubu. Mają one dotyczyć spotkań z psychologiem i ogólnie zmiany całej procedury. Powiedziała, że jeśli ksiądz dał stare karteczki no to ona je podpisze, ale obawiam się teraz czy z racji zmian nie będę musiała dodatkowo załatwić jakiś podpisów i spotkań:/ Wiecie c...
  • Kochane dziewczynki! Pobawcie się w "kreatorki" i udzielcie kilku rad typu np.: - Jaka sukienka do jakiej figury? (Oczywiście mnóstwo falbanek nie pasuje do osoby bardziej puszystej, ale może są jakieś inne zasady... Co dla wysokich? Co dla niskich? Co wyszczupla? Co dodaje kilogramów?...) - Jakie dodatki teraz najmodniejsze? - Jaka wiązanka do jakiej sukni? - Czy jest jakaś zasada? - Czy tylko do skromnej sukni pasują bogate i strojne dodatki? - Jakie są najbardziej rażące "grzech...
  • Czytałam gdzieś o zasadach kompozycji bukietów do typów figury. Mam typową "gruszkę":P. Jaki bukiet proponowałybyście do białej skromnej sukni z koronkami typu A, typ urody lato, krótkie włosy ?Słyszałam, że bukiet powinien być lekko wydłużony. Lubię fiolet, róż, biel i w tych kolorach będę mieć makijaż, więc kwiaty też bym chciała mieć dopasowane do tego. Zaproponujecie coś?
  • Witam, zajmuję się ostatnio tematyką ślubną (piszę o tym) i mam olbrzymi problem. Otóż chciałabym napisać o ślubnym savoir-vivrze, etykiecie, bon-tonie, dobrych manierach- jakkolwiek to nazwać. I nie mam się do kogo zwrócić! To wywołało we mnie refleksję na temat tego: CZY W NASZYM KRAJU W CZASACH OBECNYCH SAVOIR-VIVRE TO PRZEŻYTEK? czy ktoś dla Was- drodzy goście forum- jest autorytetem w tej dziedzinie? czy może kwestia dobrego wychowania- podczas ceremonii ślubnej- ale też w c...
  • mam dylematy z serii filozoficznej;)od dwóch dni zastanawiam sie czy dobrze robie decydujac sie na slub koscielny. Moze łatwiej bedzie zrozumiec mój tok myslenia gdy napisze pewne rzeczy w punktach .ja i mój facet nie chodzimy do Koscioła ..zdarza sie to bardzo rzadko ( pasterka;), ale jestesmy wychowani w wierze chrzescijańskiej . juz jako nastolatka mialam wizje koscioła jako instytucji odległej od ideału duchowego . zdecydowalismy sie na slub koscielny(chociaz najpierw chcielism...
  • Jakie sa zasady zapraszania gości na weselę i ślub? Słyszałam takie typu" jak się wchodzi - w progu - i informuje o imprezie, to do momentu kiedy gość nie potwierdzi pozytywnie przybycia, nie siada się itp. Czy tak jest? A w pracy jak zapraszacie na ślub - mailem, czy zaproszenia (dla każdego???)?
  • moze troche glupie pytanie ,ale przeczytalam kilka watkow i jestem po prostu zaskoczona.Ludzie po co bierzecie slub koscielny? skoro: 1) nie chodzicie do kosciola 2) "ksiadz bredzi" 3) nie znacie w ogole obrzedow koscielnych 4) nie macie bierzmowania 5) nauki przedmalzenskie sa uciazliwe 6)i w ogole mam wrazenie ze robicie to tylko dla zasady?
  • z małej czy dużej? Kościół Parafialny p.w ...... czy kościół parafialny p.w.....
  • zgodnie z niepisanynmi zasadami naszego forum z ktorymi na pewno 1 z was bolesnie sie zaznajomila nie komentujemy w przyszpilonym zdjec,prosze o usuniecie komentarzy bo robi sie balagan.nota bene dziwi mnie ze pozwalacie mara.servantucha zachowywac sie jak moderator,robic b...... na forum i wprowadzac dodatkowy zament -dziewczyny chce znowu wzbudzic awanture zrobcie z tym cos dziewczyny bo juz starczy tych afer tutaj.moderatorki sa 2 z tego co wiem i to one sa od upominania !!
  • czy to dobry pomysł? a może ktoś zna zespół lub dj'a z taką ofertą na wesele w Poznaniu? dajcie znać.
  • Proszę o pomoc w odmianie nazwisk:Bryła,Konior,Orlikowski,Komsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się