Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      zmienna

zmienna

(4 wyniki)
    • Witam. Tworzę raport, w którym cecha (0PLANT) jest ograniczona zmienną z obiektu autoryzacji (uprawnieniami). Oprócz tego muszę ją dodatkowo ograniczyć, używając wartości stałych, niestety gdy próbuję jednocześnie ograniczyć cechę zmienną i tymi stałymi wartościami otrzymuję komunikat: "Zmienna 'NAZWA_ZMIENNEJ' jest kompleksowa (typ 'opcja wyboru' lub 'zapytanie'). W wyborze nie można wykorzystywać żadnych innych wpisów” Czy istnieje jakiś sposób, aby ograniczyć cechę...
    • Witam czy ktos ma jakas dokumentacje na ten temat?
    • Witam w jaki sposob przekazac nazwy przekazywanych parametrow dynamicznie? Mam je w zmiennej. Przypisanie do field-symbola nie przynosi rezultatow. CALL FUNCTION 'Z_EXAMPLE' EXPORTING parametr1 = 'aaa' IMPORTING parametr2 = 'bbb'. w jaki sposob zamiast np. parametr1 dac tam zawartosc zmiennej typu C?
    • Mam problem ktoś, gdzieś, kiedyś zlikwidował to pole przy zatrudnianiu pracowników zewnętrznych. Teraz z różnych powodów muszę zmienić grupy (do tej pory 1 to byli pracownicy a 2 to zewnętrzni) teraz 2 to mają być również pracownicy (nie pytajcie dlaczego - rolaut) i przy zatrudnieniu pracownika z grupowania 2 nie pokazuje mi się procent obsadzenia stanowiska w IT 0001. Jak to zmienić?? Proszę pomocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się