zmienna

(38 wyników)
  • Bliska mi osoba zadała pytanie o spełnienie, powodzenie planów, jakie zamierza wcielić w życie za parę miesięcy oraz sposób postępowania w obecnej sytuacji, w której obecnie jeszcze nie wiadomo jak się sprawy potoczą. Co oznacza układ z jedyną zmienną, szóstą linią w kontekście sytuacji mającej dopiero się rozwinąć (wg planów pytającego) za ok. pół roku? Dwukrotnie wypadła tylko szósta zmienna w heksagramach dotyczących tego tematu. Rozumiem, że szósta zazwyczaj mówi o przeszłości lub pełni...
  • Dzień dobry Wszystkim Forumowiczom, Heksagram 41 wylosowałam na pytanie o losy znajomości, zresztą tej samej przy której wypadły wcześniej heksagramy 34 z I zmienną na 32. Znajomość zanikła, nastała cisza, wydaje się, że ktoś kontaktu nie chce już, a ja nie upieram się przy tym, by kontynuować na siłę znajomość, ale stąd jednak chęć dowiedzenia się, co dalej, czy to ewidentny koniec. Pytałam jednak wcześniej o to samo, więc biorę pod uwagę, że Księga może mi odpowiedzieć echem lub t...
  • 61/8(4)

Pytanie dot. przyjazdu mojej siostry, do którego coś dziwnie dojsc nie może, zapytałam co jest na rzeczy ;-) Wewnętrzna prawda na Związek. Zmienne 1,2 i 6. Myślę, że cały układ obrazuje nasze relacje - 61 czyli porozumienie, nadawanie na tych samych falach, zaufanie wzajemne. W liniach zmiennych mowa o porozumiewaniu się nie dosłownie (to by się zgadzało, bo ona bardzo życzliwie pląsa między słowami i unika podania terminu przyjazdu wprost z jakichś powodów nie znanych dla mnie ;-) ), szós...
  • Prowadzenie notatek z losowań i-Cing w komputerze daje wiele możliwości porównań i zestawień. Robię to od dłuższego czasu. Polecam. Najczęściej losuje się 1 linia zmienna, potem kolejne ilości coraz rzadziej, aż do 6, które wypadają najrzadziej, powiedzmy raz na kilka miesięcy, może rok. Przy tym nigdy nie wylosowałam jeszcze 6 lecących smoków, ani na odwrót. Pierwsza konkluzja: im więcej linii zmiennych w losowaniu tym przemiana jest gwałtowniejsza, mocniej dziejąca się, burząca emocje ...
  • Witam:)Dzień dobry Jestem w tak zwanym "trójkącie". On twierdzi że jego związek w zasadzie nie istnieje, że kocha mnie i chce być ze mną. Wiem! znam życie. Ale kocham, więc spotykamy się już ponad pół roku. Jestem w tym związku ale z rozterkami w sercu; wolałabym związek jawny, otwarty, i moja lojalność nie pozwala cieszyć się tą miłością (wyrzuty sumienia że rozbijam rodzinę- mimo jego zapewnień, że nie chce być z żona, że będzie robił wszystko aby być ze mną, ale to wymaga czasu)! Oj wiem,...
  • Linie(10)

:) 1. z niewielkimi wyjątkami w Księdze Przemian każda linia rozpoczyna się słowami: "Dziewięć na iks-tym miejscu znaczy:" (gdy linia ciągła), lub "Sześć na iks-tym miejscu znaczy:" (gdy linia przerywana). 2. te wyjątki to: (1) "Gdy wszystkie linie są dziewiątkami, znaczy to:"; (2) "Gdy wszystkie linie są szóstkami, znaczy to:"; (3) "Dziewięć na początku znaczy:"; (4) "Sześć na początku znaczy:"; (5) "Dziewięć u góry znaczy:"; (6) "Sześć u góry znaczy:". wyjątek (1) wyst...
  • 30 na 31(22)

Witam po pewnej sporej przerwie, Ostatnio mam pewien dylemat w związku z pewna przyjaźnią męsko-damską. Trwa ona sobie i trwa, ale jakoś czasem mam wrażenie, że nie do końca mi tu wszystko pasuje. No i zapytałam Księgi, jak właściwie wygląda obecnie ta znajomość i ku czemu zmierza. Odpowiedź następująca: 30 z I, V i VI zmienną na 31. Troszkę trudno mi ją odczytać, a spróbuję. Jest lgniecie, pierwsza linia sugeruje moje wahanie, niepewność co do tej znajomości, V to może jakiś ...
  • 32/14(7)

Witam. Nie bardzo umiem poradzic sobie ze sprzecznymi heksagramami, jakie otrzymalam w odpowiedzi na pytanie o przyszlosc pewnej znajomosci. 1 heksagram to 32 trwanie - co interpretuje jako korzystna wrozbe, ze znajomosc bedzie trwala. Ale linie zmienne niekorzystne: 1 i 6. A na koniec z tego wychodzi heksagram 14 - wielkie posiadanie. I wlasnie ta 14 mnie dezorientuje. Odczytuje ja korzystnie - ze jednak swoje cele osiagne, znajomosc rozwinie sie, marzenia sie spelnia. Czy taka interpretacja...
  • I Ching - interaktywny program losujący hexagramy z interpretacją hexagramów w internecie. Interpretacje hexagramów wg. Richarda Wilhelma - ale skrótowo - tak jak ja je pojmuję po paru latach korzystania z I chingu. (niestety brak czasu, aby wpisać więcej i sensownie w bazie danych) Program ma 2 możliwości wyliczania: 1. Wyrocznia na szybko - wszystkie linie wyrzucane jednocześnie. I Ching jest generowany przez program z automatu. 2. Wyrocznia tradycyjna wyrzucana ręcznie za pomocą ...
  • 14 na 16(11)

Przy okazji pytań o status i finanse zapytałam o moją własną przyszłość finansową. I proszę... 14 w tym kontekście dość pomyślnie wygląda, ale czy 16 nie jest ostrzeżeniem przed jakimś idealizowaniem i marnotrawstwem "zasobów"? pozdrowienia Off
  • zapytałem icing o to czy jak dojdzie do tego ze będziemy razem ,to jaki będzie nasz związek?wyszedł mi heksagram 62małe przewarza z druga linią zmienną i przechodzi w heksagram32trwanie,odpowieć wyroczni brzmi obraz:grom i wiatr,obraz TRWANIA.Człowiek szlachetny trwa zdecydowanie ,nie zmieniając kierunku.Osąd:Sukces.Bez winy.Korzystna jest stałość .Korzystne mieć dokąd pójść
  • Witam proszę o pomoc w interpretacji bo sie pogubiłam . Na pytanie czy powinnam wykonać pierwszy krok i się skontaktowac z mężczyzną którego bardzo kocham a który odszedł i jaki to może mieć wpływ jeśli to zrobie [ czyli jak on to może odebrać , chodzi o wpływ ( bo on nie wie ,że bardzo dużo rzeczy już zmieniłam z tego co mi zarzucał ze było złe ] . Dostałam odpowiedz 7 Wojsko , ze zmiennymi które po przemianie dały heksagram 40 [ rozłam ] . Proszę bo nie rozumie Linia zmienna - ...
  • losowanie(11)

:) Jak dotąd, znamy następujące sposoby losowania heksagramów: 1. dzielenie i liczenie 50 patyków (krwawnik); 2. rzuty 3 monetami; 3. metoda Kwiatu Śliwy (z książki "Numerologia I Cing). Na tym jednak nasze możliwości się nie kończą ;)
  • 8 na 31(5)

Takowy wyszedł na pytanie o treści; Ku czemu zmierzają me sprawy uczuciowe Dodam,ze w heks.8 3i4 linia były zmienne. Generalnie odczytuję to jako zacieśnianie więzi z ludźmi, potem jakieś zauroczenie być może związek. Sama z siebie przyznam,że w kwestiach tej natury trwa u mnie zastój i na horyzoncie nikogo godnego mej uwagi nie widać ;p Toteż zdeczka mnie odpowiedz wyroczni zaintrygowała...
  • witam! wylosowalam heksagam 64, a poprzez linie zmienne wyszlo mi 45. pytanie dotyczylo pewnej znajomosci - ja, on i co dalej. wyjasni mi ktos z Panstwa znacznie heksagramow? z gory dziekuje.
  • Witam po przerwie Forumowiczów, tym razem moje pytanie dotyczyło problemów zdrowotnych. Zapytałam, co dalej z moim stanem zdrowie, konkretnie z chorobą, którą miałam na myśli (to problemy z układem pokarmowym). Leczenie trwa dość długo już (kilka lat), mam wrażenie jednak, że teraz następuje nawrót i samo leczenie nie było wcześniej prawidłowe. I odpowiedź 13, z IV i V linią zmienną na 22. I przyznam, że w ogóle nie wiem, jak to ugryźć, choć wydaje się, że po jakimś okresie kryzys...
  • Zastanawia mnie ten układ... Parę miesięcy temu wypadł mojej przyjaciółce w pytaniu o rozwój jej relacji z osobą, z którą wcześniej miała romans i wiązała duże nadzieje na stały związek. Ta osoba nieoczekiwanie dla niej gwałtownie ścięła kontakt i zamilkła na pół roku. Odezwała się mailowo, przyjaciółka nabrała nadziei - zapytała Księgi no i wypadło jak w temacie... 31 już omawialiśmy - linie zmienne 3 i 4 nie wróżą dobrze - nawiązanie kontaktu pod wpływem kaprysu, duże emocje, pożądanie,...
  • Witam serdecznie i bardzo prosze o pomoc. Zapytalam Ksiege o przebieg mojej sytuacji, jak sie potoczy i co bedzie. Jestem w ciazy, moja dotychczasowa praca wlasnie sie skonczyla, ze wzgledu na kryzys, jestem na umowie zlecenie z gwarancja, ze bede miala prace. Wczoraj uslyszalam, ze moge czuc sie bezpiecznie i ze dostane jakas propozycje przynajmniej do porodu. Zaznacze tylko, ze pracuje w tej firmie od 5 lat - ale oczywiscie na rozne umowy ale nie o umowe prace. Nie mam nawet 1...
  • 59 na 24(12)

Doszło do pewnego zamieszania ze znajomym. Nastała cisza, nieco niepokojąca, więc zapytałam, do czego to wszystko prowadzi, jakie będą dalsze losy znajomości. Odpowiedź, jak wyżej - czyli 59. Rozproszenie z I, II, V i VI zmienną na 24. I się pogubiłam w tych liniach, bo z jednej strony jest linia VI (trzymanie się z daleka? wyjście), a z drugiej 24, czyli jakiś powrót, otrzymanie oczekiwanej wiadomości, wymiana informacji. Może więc chodzi o to, by porzucić jakieś urazy, zachowania, k...
  • 3/8(4)

Witam wszystkich. Zapytałem Księgę jaką mam szansę na odniesienie sukcesu mego planu. Wypadł heksagram 3.1 na 8. Otóż chcę zmienić kierunek studiów. Poczułem silne powołanie do zawodu lekarza i chcę podjąć studia medyczne. Rodzice nie chcą nawet o tym słyszeć. Postanowiłem dokończyc obecne studia, ale przygotowywać się do egzaminów na medycynę nie informując nikogo, tak po cichu i w samotności, żeby nie słuchać tekstów w stylu "odpuść sobie", "po co ci to". Interpretuję te 3.1 właśnie jako...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się