zmienna

(5 wyników)
  • Rozwiązać w liczbach rzeczywistych x, y, z układ równań : x5 = 5y3 – 4z y5 = 5z3 – 4x z5 = 5x3 – 4y
  • W pokoju są 4 osoby. Jedna z nich jest absolutnie prawdomówna i zawsze szczerze odpowiada na zadane pytanie. Reszta na zmianę mówi prawdę bądź kłamie: gdy raz powie prawdę to następnym razem na pewno skłamie, potem znów jest prawdomówna itd. Niestety nie wiadomo, czy taka osoba zaczyna od mówienia prawdy czy kłamstwa. Ponadto taka osoba też nie wie jak odpowie na dane pytanie dopóki go nie usłyszy. Jednak gdy już zacznie to musi trzymać się refuły: prawdę przeplatać kłamstwem. W p...
  • Wiem że sprawa dla kogos kto kuma pochodne jest bardzo banalna, ale ja nie miałem z tym styczności z 10 lat. Proszę o wyznaczenie pochodnych dla R1 R2 R3 R4 R5 według wzoru: R2R3+R2R4-R2R3R4+R2R5-R2R3R5+R2R4R5-R2R3R4R5+R1-R1R2R3- R1R2R4+R1R2R3R4-R1R2R5+R1R2R3R5-R1R2R4R5+R1R2R3R4R5 Zgóry dzięki
  • Jeżeli ktos z was potrafi rozwiązac te zadania, albo pojedyncze proszę o pomoc !! 1. Winda z 7 pasazerami zatrzymuje sie na 13 pietrach. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze na zadnym pietrze nie wysiada dwie osoby? 2. Rzucamy dwa razy kostka do gry. Niech A oznacza zdarzenie suma wyrzuconych oczek jest wieksza od 9, a B zdarzenie iloczyn wyrzuconych oczek jest mniejszy od 15. a) Oblicz P(A), P(B), P(A [ B), P(A \ B). b) Sprawdz czy zdarzenia A i B sa niezalezne, c) Oblicz P(A|B) ...
  • witam nawet nie wiem w jakim temacie zadac to pytanie:( mam przed soba tabele z liczbami "wartości dystrybuanty rozkładu normalnego standardowego" moglby mi ktos wytlumaczyc jak rozszyfrowac ta tabelke,jak je z tych tablic odczytac w zadaniu bo jak mam jakies zadanie juz rozwiazane i sa tam te liczby z tabeli to nie wiem jak oni je znalezli. bardzo prosze o pomoc pozdrawiam i dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się