zmienna

(9 wyników)
  • Chciałam was zapytać jak rozumiecie jakość zmienną w horoskopie. Sama mam jej sporo a akurat ją najmniej rozumiem, szczególnie w połączeniu z innymi :). Kardynalna to inicjatywa, Stała to zachowywanie status quo. A zmienna to bardziej potrzeba zmian, wahanie się pomiędzy dwoma poprzednimi, czy umiejętność dostosowania się do każdej sytuacji? No i co jeśli miesza się w dość zbliżonych proprcjach z Kardynalną lub Stałą?
  • Witam ponownie. Czy ktos moglby dac mi astrologiczne wskazowki jesli chodzi o brak koncentracji? nie wiem czy to problem ze skupieniem sie czy szybkie nudzenie sie czymkolwiek, ale powinnam chyba podejrzewac ksiezyc,tak? z uranem, marsem?? jakie sa wasze opinie? dzieki za jakiekolwiek spostrzezenia pozdro
  • Ciekawa jestem czy jest ktos na forum, kto takowy posiada. Informacje ktore sa na necie sa dosyc ogolnikowe. Chcialabym, zebyscie podzielili sie doswiadczeniami. U mnie objawia sie on naprzemiennie okresami potwornego wewnetrznego spiecia, burzy od srodka, wrazenia, ze mam wewnatrz odbezpieczony granat, ktory lada moment eksploduje i rozerwie mnie na kawalki....od zewnatrz natomiast moze sie wydawac, ze nic sie nie dzieje...stagnacja, a raczej upadek...wszystko lezy i czeka, nie je...
  • Proponuje zebysmy popisali sobie o Ksiezycu w horoskopie urodzeniowym w roznych domach horoskopu: pozakladam od razu podwatki dla Ksiezyca w poszczegolnych domach. Zeby watek sie kleil to wszystkie of topiki piscie w osobnych watkach. Jezeli bedziecie pisac o konkretnych przykaldach to piszcie tez znak Ksiezyca i jego aspekty.
  • Pytanie do znawców tematu. Mam każdą planetę w innym znaku zodiaku i nie wiem co to może oznaczać. Tylko w wodniku mam 2 planety (słońce i merkur) Zawsze to mają ludzie albo z jednej strony, w połowie albo inaczej, ale podobnie do mnie to jeszcze nie widziałem. I jeszcze jedno pytanie, teraz z numerologii. Jeżeli zsumuję swoją datę urodzenia, imienia, numeru PESEL, paszportu, dowodu osobistego, prawojazdy i jeszcze paru innych dokumentów ze mną związanych to zawsze suma cyfr wychodzi 5. Cz...
  • Stawiam pierwsze kroki w astrologii, ktora niedawno mnie po prostu zafascynowala. Wasze forum to kopalnia wiedzy :) Czy moge prosic o wjasnienie, dlaczego w wielu opisach uzywa sie okreslenia "wladca domu I/II/III...." a nie nazwy planety? Czyzby bylo to zmienne?
  • dostrzegacie jakas zbieznosc miedzy slabym marsem a trzesieniami ziemi? przychodzi mi na mysl ze od kiedy mars jest w ruchu wstecznym, na swiecie nastapilo kilka powazniejszych zatrzesien. w roku ubieglym, podczas trzesienia na poludniu europy (wlochy) mars byl w rybach czyli rowniez oslabiony. tak jakby energia marsa nie majac prawidlowego ujscia, kierowala sie w glab ziemi i tym samym rozladowuje przy okazji Wielki Polkzyz kardynalny (czyli aktulany uran vs saturn + pluton w...
  • witam, mam taki dylemat przy interpretacji.. osoba ma dosc dokladny polkrzyz jakosci zmiennej z jowiszem na dsc jako wierzcholkiem polkrzyza (w opozycji wenus (w pannie 4-5 dom) i uran (dom 10-11) ... asc (w bliznietach) jest naprzeciwko jowisza, wiec mozna by to uznac za taki slaby (a moze nie?) krzyz.. dodatkowo asc wchodzi takze w sklad wielkiego trygonu w zywiole powietrza razem z merkurym (wladca asc) i neptunem.. W zwiazku z tym powstaje pytanie: "czy osobie takiej latwo jest...
  • Przekopując się przez literaturę natknęłam się u von Pronay'a na zdanie sugerujące, jakby wielość aspektów jakie tworzy księżyc pomagała w zmianach. Tu się zatrzymam, bo nie chcę nadinerpretować. Wdzięczna będę za wasze spostrzeżenia. Ps.Dziękuję bardzo all2 za poleconą Dynamikę Aspektów - to cudowna książka, i wielce inspirująca. Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się