Dodaj do ulubionych

Sprzęt agd samsung - proszę o opinie

IP: *.ibd.gtsenergis.pl 30.08.08, 15:34
Zwracam się z prośbą do Szanownych Państwa (użytkowników,
serwisantów, sprzedawców) o opinie na temat sprzętu agd Samsung. Mam
zamiar kupić jedną z lodówek side-by-side tej firmy i zastanawiam
się nad skompletowniem (głównie ze względów estetycznych)
pozostałych sprzętów agd z tej firmy - tj. piekarnika, mikrofalówki
i płyty indukcyjnej. Zastanawiam się czy nie popełnię błedu bo co do
sprzętu RTV z tej firmy mam zdanie hmmm... mieszane...
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:48
      Mam lodowke samsung side by side. Uwazam, ze jest swietna :
      1. nie widac na niej sladów łapek
      2. kostkarka do lodu - super
      3. wszystko sie idealnie miesci
      4. sąsiadka kupila lodowke podwojna firmy bosch i juz reklamowala
      półeczki, bo sie polamały
      5. jedyną wadą jest (ale to we wszystkich tego typu lodowkach)
      wymiana co rok lub pół roku filtra do wody, ktory kosztuje ok 180 zł.
    • Gość: gg Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 00:18
      Opinia o innym wyrobie SAMSUMGA
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=89625401
    • capselle123 Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie 03.02.09, 08:12
      Ja mam tylko odkurzacz tej firmy i już dziś wiem, że nic więcej tej firmy nie
      kupię. Od początku buczy - oddalismy do reklamacji, czekalismy 3 tygodnie aż
      przyjdzie jakaś część z Japonii!!! 3 tygodnie bez odkurzacza.. Co więcej usterka
      nie została naprawiona i mam taki buczący odkurzacz do dziś. Nie twierdzę, że
      lodówka może być zła, ale ja jestem uprzedzona do firmy samsung. Poza tym
      uważam, że nie można produkować wszystkiego w super jakości - wystarczy że mają
      dobre telewizory. Gdyby np. Bosch zaczął produkować TV też bym nie kupiła, mimo
      że inny sprzęt mają b. dobry.
    • sierpniowska Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie 03.02.09, 08:16
      mam piekarnik z serii TWIN czyli ten z podzialka na dwa odrebne niezalezne piekarniki

po oczatkowych zachwytach doszukuje sie wad
      oto co znalazlam (po trzech miesiacach uzywania)
      gdy pieke w gornej czesci, na dolnej szybie skrapla sie para

tyle, to wszystko
      pieklam w swieta pierniczki i odpukac wszystkie byly rowniutkie pulchniutkie a drzewiej to roznie bywalo, krawedzie przyfajczone i inne atrakcje

dzwiek informujacy o roznych rzeczach rzeczywiscie (zgodnie z opisem) bardzo mily dla ucha

na CENEO ktos napisal ze jesli sie przegapi dzwiek informujacy o nagrzaniu piekarnika, to juz potem nie wiadomo czy jest on wystarczajaco rozgrzany - ja wyczailam w drugi dzien uzytkowania, ze nie jest to prawda. Obok wysokosci temperatury swieci sie taka mala kropka, a gdy piekarnik sie nagrzeje to kropka zgasnie, wiec wiadomo ze juz jest nagrzany...
      ogolnie polecam bardzo, zwlaszcza jesli ktos duzo pitrasi
    • Gość: boguska Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.13, 22:45
      odradzam firmę samsung , bardzo ciężko uzyskać pomoc w serwisie wymienionej firmy , personel niekompetentny , mam kuchenkę mikrofalową , płytę gazową , zmywarkę bardzo słabe oznaczenia wszystko schodzi przy zamoczeniu masakra a serwis zbywa!!!!
      • Gość: still Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.205.114.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 11:28
        Ogólnie płyta jest bardzo kiepska. Mimo że grzeje szybko, to zachowuje się bardzo głośno, ciągłe trzaski i piszczenie, huczący wentylator. W trakcie gotowania brak płynności płyta ciągle włącza się i wyłącza (co kilka sekund) – wygląda to tak że np. woda zaczyna bulgotać to się wyłącza (trzask), stygnie i przestając bulgotać, (trzask) zaczyna podgrzewać (aż do bulgotania) i tak w kółko. czas pomiędzy trzaskami to ok. 3-10 sekund. Poza tym żeby włączyć grzanie trzeba się naprzyciskać: przytrzymać włącznik przez 1s, potem 3 sek blokady, potem grzałka, potem nastawienie poziomu mocy. Blokady nie da się wyłączyć.
        Z tego względu że miałem wcześniej 2 płyty: Teka oraz Zelmer w których wyżej opisane anomalie nie występowały postanowiłem wezwać serwis. Serwisant stwierdził że wszystko jest w najlepszym porządku i że „samsung tak ma”. Podsumowując:
        - płyta tragiczna nigdy więcej nie kupię Samsunga - gorąco odradzam zakup tej płyty,
        - plus dla serwisu że nie kazali mi płacić za serwisanta,
    • Gość: beti Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 04.06.14, 16:29
      Witam wszystkich ma do dodania parę słów na temat firmy Samsung i jej produktów . Dwa lata temu kupiłam telewizor miesiąc po upływie gwarancji telewizor się zepsuł, walnęła najdroższa część napisałam do Samsunga z prośbą aby chociaż w części pomogli mi naprawić sprzęt niestety nawet nie zechcieli odpisać, wypuszczają na rynek buble a następnie olewają klienta dziś zepsuł mi się telefon też firmy Samsung świadczy to tylko o jakości produktów które ta firma produkuje. Oczerniają innych zamiast zwrócić uwagę na siebie.
      • Gość: pawel Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.centertel.pl 14.06.14, 14:25
        Od roku mam lodówkę i pralkę samsunga. Od pół roku także piekarnik. Sprzęty działają bez zarzutu. Tv samsunga tez działa już kilka lat. Natomiast zepsuła mi się płyta indukcyjna. Naszczęście padła część za 8zl:) Teraz jeszcze dwa pola słabiej wykrywają garnki i trzeba wlączać je na dwa razy. Można to naprawić ale mi to nie przeszkadza. Generalnie polecam sprzęt tej marki.
    • gochalodz Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie 30.07.14, 13:45
      Zaraz po gwarancji zepsuły się zawiasy w lodówce, potem drzwiczki do zamrażalnika. wymiana drogo kosztuje. Nie polecam.
    • johana75 Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie 31.07.14, 10:52
      Tej firmy mam tylko lodówkę, o ile z funkcjonalności jestem zadowolona to z tego że boki się jej strasznie nagrzewają to już nie, bo to chyba nie jest normalne? Na razie mam ja kilka miesięcy i jest ok. Nie była droga, ale ile wytrzyma to nie wiem...
    • Gość: gość Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: 91.203.157.* 11.02.15, 11:21
      Samsung ma dobre monitory, telewizory, telefony, przyzwoite tablety i komputery. Jednak AGD tej firmy jest przeciętne (ani dobre ani złe, coś jak Beko, Amica, LG) - w Samsungu z kostkarką znajomym kostkarka wysiadła po ok. 2 latach, zacina się, zanim zacznie z niej lecieć lód lodówka warczy przez 5s a potem wypada naraz 8 kostek lodu itp. Ostatnio szukałem AGD do nowego mieszkania, jak oglądałem lodówkę tej firmy rozplanowanie i wygląd miała świetny, gorzej z jakością wykonania - obok stał Liebherr, w jakości użytych materiałów różnica jest o 2 klasy wyżej (chociaż cena 2x większa...). Samsung tragicznych rzeczy nie robi, ale też w niczym nie jest na 1 miejscu (w AGD za Boschem/Siemensem, czy nawet AEG i Electroluxem, w telefonach za Apple, w TV za Sonym i Sharpem...). Zmywarki Samsunga to ponoć porażka. Telefon kupujesz raz na dwa lata, więc ważny jest wygląd, aparat, cena itp, ale AGD kupujesz na lata... Spójrz jak wygląda 2-letni smartfon Samsunga a jak np. Apple, wyższe modele Nokii albo HTC (w każdym Samsungu którego trzymałem po roku/dwóch trzeszczy plastikowa obudowa-to świadczy o jakości a raczej jej braku podczas montażu, dotyczy to również topowych modeli typu S4/S5). PS: sprzedawcy w każdym sklepie zachwalają ci Samsunga bo mają na nim na ogół najwyższe marże, S. wydaje mnóstwo kasy na kampanię promocyjną.
      • Gość: Aaaaaaa Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.15, 09:31
        Kupiłam cały sprzęt Agd z Samsunga i zaczynam żałować. Sądziłam ze będzie on niezawodny. Jednak mam w tej chwili uszkodzoną płytę indukcyjna w której przetopiona się cześć pola grzewczego podczas gotowania. Sprzęt mam na gwarancji jednak po kontakcie z Samsungiem zbywaja mnie, że to moja wina. Wg mnie płyta zrobiona jest z wadliwego materiału. Dziś zauważyłam również odprysniety lakier wewnątrz mikrofali. Porażka, odradzam!!!!!
    • Gość: Andrzej Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.16, 15:34

Płyta indukcyjna za prawie 2 tys. po okresie gwarancyjnym, tj 2.5 roku nie działa.
      Tydzień po montażu płyty wezwaliśmy serwis, okazało się że był zamontawany niewłaściwy panel sterujący.

Lodówka za 4 tys. ... do wymiany jakiś panel za 700 zł powód? Wewnątrz komory zbiera się woda.
      Po roku czyli w trakcie okresu trwania gwarancji łaskawie raz wymienili.

Obsługa serwisowa Samsung... jak ktoś pamięta "błękitną linię " TP SA to tak mniej wiecej wygląda.

To jest jakieś nieporozumienie... zatem z daleka od marki Samsung. Jeżeli kiedykolwiek zajmą się produkcją skarpet będę chodził boso.
    • Gość: goscoooo Re: Sprzęt agd samsung - proszę o opinie IP: 165.225.84.* 28.06.17, 14:39
      ORADZAM firmę samsung , bardzo ciężko uzyskać pomoc w serwisie wymienionej firmy - piekarnik zepsuł się po 26 miesiącach, a płyta indukcyjna po 27 taniej kupić nową niż naprawić, rodzicom piekarnik zepsuł się po 20 miesiącach z wielkimi problemami udało się naprawić na gwarancji - najpierw sprawdzali 5 razy czy na pewno dobrze podłączony do gniazdka i szukali sposobu żeby nie naprawić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka