Dodaj do ulubionych

jak znaleźć dobrą ofertę last minute?

09.07.13, 22:32
macie doświadczenie? gdzie szukać?
Obserwuj wątek
    • erdbeere40 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 07:22
      Nie jeżdżę z last minut, więc dużego doświadczenia nie mam. Można zapisać się na lastminutera, ale tam nie ma za dużo. Można wchodzić codziennie na BP np. Itaka, Tui, Neckermann i tam grzebac w last minut.
      • feleedia Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 07:56
        Mieć rodzinę/znajomych w bp.

Każda sensowna oferta lm w mig się rozchodzi pomiędzy zaufanymi osobami, to co rzucają do sieci czy na wywieszonych plakatach to spady z cenami nie mającymi wiele z lm.
        • zuzanna56 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 08:38
          Kiedyś zapisałam się na www.ostatniemiejsca.pl
          ale niewiele to dało, miejsca były naprawdę ostatnie, najlepiej dla 2 osób. Dla rodziny trudniej. Oferty przebrane. Ludzie są zadowoleni ale ja niczego tam nie znalazłam.
          Wtedy nie pojechałam na tego typu wyjazd. Potem zaczęłam kupować first minute w styczniu/lutym. Ja wolę tak. Wyjazdy na lipiec kosztujące 11.000 w styczniu potem w marcu-maju kosztują 16.000 a w wersji last minute albo ich nie ma (bo były naprawdę fajne) albo kosztują 13.000. Śledzę to wink
          Już czwarty raz jadę z first minute. Może ktoś znajduje coś fajnego, ja nie miałam szczęścia albo nie umiałam szukać. Inna sprawa to wiarygodność biur podróży. Jest jakiś lęk.
          • feleedia Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 08:41
            Ci ci kupili first minute do Egiptu w hipersuper cenie mają teraz fun big_grin
            • zuzanna56 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 08:44
              No więc jest ryzyko, to prawda. Ja jadę na Rodos, z biura z którego już byłam, biuro ma dobre opinie ale mam jakiś lęk i to chyba będzie ostatni wyjazd tego typu, tak już sobie myślałam. Lubię ciepło, ale też lubię inne wyjazdy, zwiedzanie wielkich miast na przykład, wtedy samo rezerwujemy hotele i jedziemy samochodem.
              • hanna_sty Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 09:02
                Każdy ma swój ulubiony sposób zwiedzania. Mnie tak się życie ułożyło, że zjeżdziłam pół świata, ale samochodem bardzo, bardzo rzadko. Zdecydowanym mankamentem, szczególnie w duzych miastach, jest szukanie miejsc do zaparkowania , błądzenie po nieznanych ulicach i wytracanie czasu. Kierowca widzi tylko i wyłacznie ruch, przyjemność minimalna.
                Rekomenduję wyjazdy - objazd+wypoczynek z dolotem do miejsca w kraju zwiedzania.
                Oczywiście zwiedzanie w grupie też nie wszystkim odpowiada, ale zdejmuje z nas sporo zajęć typu bilety ( robi to pilot), dowiezienie ( autokar) , szukanie drogi itd.
                A last minute- wbrew opiniom jest sporo ofert i to atrakcyjnych cenowo. Mój syn jeździ ( z Niemiec) na super last minute. Z plecakiem na lotnisku za smiesznie niską cenę, ale jest mu obojętne dokąd poleci. I nie jest to opcja dla rodzin z dziećmi.
                • feleedia Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 10:20
                  Zwiedzanie wielkich miast w letnim skwarze, z dzieciakami w wieku przedszkolno-wczesnoszkolnym jest idealnym sposobem na spędzanie wakacji.
                  • zuzanna56 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 11:04
                    Dzieci są różne i nie zawsze latem w Paryżu czy Berlinie jest upał. Byłam w lipcu i było 20 stopni. Moje są już większe ale zawsze wolały zwiedzać niż leżeć na plaży. Też trochę latem poleżą bo mieszkamy całe życie nad morzem. Ale z 2 latkiem w 40 stopniach zwiedzanie Rzymu na przykład, no racja, ciężko by było i bez sensu.

feleedia napisał(a):

> Zwiedzanie wielkich miast w letnim skwarze, z dzieciakami w wieku przedszkolno-
                    > wczesnoszkolnym jest idealnym sposobem na spędzanie wakacji.
          • erdbeere40 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 09:16
            Ja robię podobnie jak ty, korzystam z FM od kilku lat. I też chcę się przerzucić na całkowicie samodzielne organizowanie. Też sobie obiecuję, że w tym roku to ostatni raz. A odnośnie LM, to zostają tam same najsłabsze hotele, których nikt nie kupił, rzadko kiedy perełki. Perełki raczej wyprzedane.
            • zuzanna56 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 09:54
              Też mi się wydaje, że zostają te najsłabsze hotele. Wtedy jak szukałam last minute to przy okazji czytałam opinie o tych hotelach, nienajciekawsze były. Dla 2 osób to można może i coś znaleźć jak ci nie zależy czy to czerwiec czy wrzesień ale na wakacje z 2 dzieci - chyba trudno coś sensownego znaleźć. No i oni zwykle mają 1 tydzień a 2 tygodnie wychodzi korzystniej finansowo.

Ja znowu kiedyś tylko sama organizowałam sobie tani lot albo własny samochód i www.booking com. Tylko to był inny typ wyjazdu, też fajny. Można jechać raz tak, a raz inaczej.
    • lafiorka2 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 10:02
      ja nie mam,ale kolejny raz żałuję,że nie dałam się skusić koleżankce.Kolejny raz znalazła suoer ofertę last minut.
      Za rok na pewno się z nią zgadam i poproszę,żeby poszukała i pojadę z nimi smile
      Teraz znalazła Turcję za 2800 dla 2 os na 2 tyg all incl.
      Moim zdaniem bdb oferta.
    • tuya Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 10:03
      travelplanet.pl
      albo bezpośrednio na stronach biur, np Itaka czasem wrzuca superoferty, tylko one znikaja błyskawicznie, trzeba często odświeżać stronę
      • zuzanna56 Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 10:14
        Jeszcze z moich nieudanych doświadczeń: oferta pojawia się i znika. Jest, a jak szybko dzwonisz to okazuje się, że jej wcale nie ma albo jest z innego miasta i do tego wylot jutro. Ty zapłać natychmiast a bilet dostaniesz na lotnisku w innym mieście i wylot jest o 3 nad ranem. Te bardzo tanie oferty to były hotele 3* i naprawdę nieciekawe, blisko lotniska gdzie lądują 3 samoloty na godzinę. Nie mówię, że nie można niczego znaleźć, ale ja szukałam 4 lata temu non stop przez 3 tygodnie i zwątpiłam, nie było ofert niedrogich i fajnych. Jak ktoś jest wytrwały to pewnie znajduje.
        • martha_marcy_may_marlene Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 12:56
          Mam bardzo podobną opinię o lastach. Raz trafiło nam się Maroko w bardzo korzystnej cenie, ale ... hotel był trzygwiazdkowy i bardzo średni. W zasadzie tylko dlatego uważam ten pobyt za bardzo udany, że praktycznie w ogóle w tym hotelu nie bywaliśmywink. No, jedynie na noc, ale jak człowiek jest zmęczony, to zaśnie nawet na twardym materacu w mało estetycznym pokoju.
          Ze śniadań pamiętam, że do wyboru były gó...e frytki albo smażone na tłuszczu takie pączki z dziurką. Ale, dało się radęwink.
          W każdym razie teraz wolę wybrać porządny hotel z 90% rekomendacją innych turystów, a takie hotele trzeba rezerwować wcześniej.
          • martha_marcy_may_marlene Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 13:11
            no przecież GŁÓWNIE frytki napisałam!
            A frytki były dobresmile
    • joanna_poz Re: jak znaleźć dobrą ofertę last minute? 10.07.13, 11:11
      - wyselekcjonować interesujące Cię kierunki i hotele
      - śledzic regularnie strony poszczegolnych biur tudziez portali, gdzie masz oferty z roznych biur typu wakacje.pl, holidaycheck.pl - ceny, miejsca w samolotach

my regularnie kupujemy last minute, czasem tydzien przed wylotem czasem 3 dni - ale śledzenie ofert zaczynam miesiąc, poltora przed wylotem. generalnie nie mam problemu z wykupieniem fajnego hotelu z wylotem z Poznania dla 3 osobowej rodziny (przy 2 dzieci jest gorzej, bo moze byc problem z pokojami rodzinnymi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka