Dodaj do ulubionych

ROK ZAMOŚCIA

15.12.04, 21:01
Jutro tj. 16 grudnia br. o godz 17 -tej w sali kina Stylowy odbędzie się
inauguracja obchodów "Roku Zamościa" nad którymi patronat honorowy objął
Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej.
W programie:
- wystąpienie Prezydenta Miasta Zamościa Marcina Zamoyskiego,
- wręczenmie aktów nominacyjnych członkom komitetu honorowego
i organizacyjnego obchodów "Roku Zamościa"
- przedstawienie nominacji do tytułu "Sponsor Kultury Zamościa 2004r."
i wręczenie statuetek laureatom,
- koncert - największe przeboje muzyki rozrywkowej w wykonaniu solistów
i orkiestry z Łucka (Ukraina)
Wstęp niestety na zaproszenia.
W.2
Obserwuj wątek
    • kex7 Re: ROK ZAMOŚCIA 15.12.04, 23:45
      Tak się składa że mam zaproszenie ale nic mnie nie skłoni żeby tam się wybrać.
      Zbiera mnie na wymioty jak widzę usmiechnięte twarze naszych władz udające że
      wszystko jest pieknie i wspaniale, że trzeba się bawić, śpiewać i koncertować
      zamiast martwić się co będzie jutro. Zaraz nominują sie wszyscy zamojscy
      notable, przyznają sobie tytuły "zasłużony dla miasta" i z tym samym usmiechem
      będą łazić przez najbliższy miesiac. Jak wam nie wstyd Panowie i Panie????
      Zamojski nawet nie powinien w takiej sytuacji przemawiać, powinien schować się
      ze wstydu w Michalowie i tam juz zostać.
      Sponsor kultury Zamościa!!!! Hahahahaha, jakiej kultury? Gdzie ta kultura?
      Zaraz objawi się malarz pokojowy j.w. pan Tyburski i zaprezentuje swe wizje...
      Zapytał ktoś z Was kto i za czyje pieniądze kupił statuetki które mają wręczać?
      Moze te pieniądze bardziej przydałyby się na rzeczoną kulturę??
      Heh, cóż poradzic jak dla tej bandy najważniejsze są nominacje i statuetki...
      Żałuje tylko ze na tym forum ktoś poświęca miejsce takim rzeczom...
      • blotniarka.stawowa Re: ROK ZAMOŚCIA 16.12.04, 00:45
        kex7 napisał:
        > Hahahahaha, jakiej kultury? Gdzie ta kultura?

Tak sie sklada, ze zwiedzajac Zamosc w pazdzierniku zwrocilam uwage na
        o g r o m n a liczbe oglaszanych imprez kulturalnych, najrozniejszego kalibru -
        od lekkich, latwych i przyjemnych do tych o bardziej elitarnej naturze.
        Wydawalo mi sie nawet, ze jest ich ZA DUZO:), bo nawet mieszkajac w Zamosciu nie
        mialabym czasu udac sie na wszystkie, ktore wydaly mi sie interesujace.
        Co ciekawsze, tubylcy potwierdzili moje przypuszczenia, ze Zamosc nie cierpi na
        brak talentow, ani na brak organizatorow - jedynie moze na brak frekwencji
        publicznosci...

> Żałuje tylko ze na tym forum ktoś poświęca miejsce takim rzeczom...
        Wydaje mi sie ze to forum jest jak najbardziej odpowiednim miejscem na tego typu
        tematy - przeciez nosi nazwe Waszego pieknego miasta.
        Pozdrawiam,
        B.
      • users1 Re: ROK ZAMOŚCIA 16.12.04, 06:19
        kex7 napisał:

> Żałuje tylko ze na tym forum ktoś poświęca miejsce takim rzeczom...

A mnie poprostu żal Ciebie, pewnie wolałbyś czytać coś z rodzaju tego co
        ostatnio wpleiłeś z innego forum :(
        Narzkasz na braki, na niedostatki. Zgoda masz prawo. Powiedz, tak szczerze na
        ilu imprezach kulturalnym organizowanych w Zamościu bywasz,ile odwiedziłeś
        wystaw - powiedzmy średnio w miesiącu. Powiadz ile wyłożyłeś kasy dokładając
        się do sponsoringu tychże imprez. Wiosną szukałem chętnych do pomocy przy
        organizacji kolejnych Spotkań Kultur - gdzie byłeś. Mam nadzieję że wiosną znów
        poproszę o to samo - przyjdziesz? pomożesz? dołożysz troszkę siebie, troszkę
        własnej twórczej inwencji aby w tym Mieście zaczęło się coś wreszcie dziać? A
        może zasponsorujesz imprezę. może i Ciebie ktoś zauważy i uhonoruje?
        Właśnie od dłuższego już czasu obserwuję w Zamościu postawy: to wszystko be, tu
        nic się nie robi, a jeśli ktoś już coś robi to oczywiście robi źle, w Zamościu
        nic się nie dzieje itp. itd. Gdy przychodzi sie czasami na jakąś imprezę, robi
        sie przykro jakie na niej świecą pustki.
        Przy okazji wspomnę komu trzeba by uważniej rozdawano zaproszenia na tego typu
        imprezy, bo wiem że są ludzie którzy by chetnie wzięli udział a niestety nie
        mają zaproszń.
        Miłego Dnia wszystkim
        W.2
        • kex7 Re: ROK ZAMOŚCIA 16.12.04, 23:54
          Tak się składa że zaproszenia na wszelkie imprezy i zamojskie wydarzenia
          dostaję od ponad siedmiu lat i z czasem nauczyłem się je segregować i dzielić
          na te kulturalne i te z Kuluralne z DUŻYM "K" na początku. Wybacz, ale nie
          widzę żadnej kultury w nadawaniu sobie odznaczeń i statuetek u ludzi którzy tak
          naprawdę nie mają z tym nic wspólnego a jedynie podpisują się pod czyimiś
          dokonaniami.
          O zauważanie mnie i honorowanie nie musisz się martwić - to co mam wokół siebie
          zupełnie mnie zaspokaja.
          Uwierz ze robię wszystko by zamojska kultura i to co z nią związane zaczeło
          przypominac coś co zaspokoi mieszkańców naszego grodu... Co z tego jaj na razie
          to co sie dzieje wygląda tylko jak zwykła błazenada...
          Szczerze współczuję kolejnym osobom które zaczną się starać o następne
          kulturalne przedsięwzięcia... Tutaj żadne władze ich nie poprą...
          • users1 Re: ROK ZAMOŚCIA 17.12.04, 05:59
            Każdy ma prawo do własnego zdania, ponarzekajmy a kultura przez duże K do
            Zamościa przyjdzie sama.
            Miłego Dnia
            W.2
          • wiloa Re: ROK ZAMOŚCIA 17.12.04, 10:01
            Tak się składa że zaproszenia na wszelkie imprezy i zamojskie wydarzenia
            dostaję od ponad siedmiu lat i z czasem nauczyłem się je segregować i dzielić
            na te kulturalne i te z Kuluralne z DUŻYM "K" na początku. Wybacz, ale nie
            widzę żadnej kultury w nadawaniu sobie odznaczeń i statuetek u ludzi którzy tak
            naprawdę nie mają z tym nic wspólnego a jedynie podpisują się pod czyimiś
            dokonaniami.

Kex mysle ze troche sie mylisz ale powiem Ci ten temat mnie zainteresowal a
            niestety nie jestem teraz w Zamosciu i ciekawi mnie jak to jest z tym
            nadawaniem sobie odznaczen !? i naprwade dzieje sie tak bez zasluzenia ?
            bylabym CI wdzieczna za napisanie czegos wiecej na ten temat:)ciekawe bardzo
            ciekawe pozdrowienia wiola

O zauważanie mnie i honorowanie nie musisz się martwić - to co mam wokół siebie
            zupełnie mnie zaspokaja.
            Uwierz ze robię wszystko by zamojska kultura i to co z nią związane zaczeło
            przypominac coś co zaspokoi mieszkańców naszego grodu... Co z tego jaj na razie
            to co sie dzieje wygląda tylko jak zwykła błazenada...
            Szczerze współczuję kolejnym osobom które zaczną się starać o następne
            kulturalne przedsięwzięcia... Tutaj żadne władze ich nie poprą...
          • szczur1 Re: ROK ZAMOŚCIA 19.12.04, 17:48
            kex ty masz fobie niedowartosciowania jak masz taki uklad przyladw sobie
            odznaczonko a jak dasz jaumuzne to i statuetka gwarantowana od razu
            samopoczucie sie poprawi
            • kex7 Re: ROK ZAMOŚCIA 20.12.04, 00:27
              Wiesz, załatwianie odznaczonek mnie jakoś nie bawi i nie podnosi mojej
              wartości, to nie te czasy. Wogóle to jestem przeciwnikiem jakichkolwiek
              odznaczeń i wyróżnień, zwłaszcza tych które służą wyłącznie gloryfikacji
              własnej osoby. Statuetkę wolę zdobyc w uczciwych zawodach sportowych (bo tylko
              do tego one pasują) a żeby dać jałmużnę nie muszę wychodzić pod ratusz i
              oznajmiać wszystkim wokół jaki to jestem wspaniałomyślny.
              Życzę powodzenia wszystkim odznaczonym, niech medale błyszczą na piersiach i
              dumnie dzwoniąć przypominają o sumieniu...
      • ksfiona Re: ROK ZAMOŚCIA 17.12.04, 08:51
        kex7 napisał:

> Tak się składa że mam zaproszenie ale nic mnie nie skłoni żeby tam się
        wybrać.
        > a ja myślałam ze dostajesz tylko zaproszenia na ekscentryczne pokazy w sex-
        shopach...
        • haesek do usersa 17.12.04, 09:10
          usersie,
          chętnie pomogę Ci przy organizacji wszelkich rodzaju imprez kulturalnych;
          mógłbym być przydatny np. przy wyszukiwaniu różnego rodzaju grantów, pisaniu i
          realizacji projektów.
          warsztaty pisania ikon były kapitalnym pomysłem. oby takiego rodzaju imprez
          było tu coraz więcej....
          kłaniam się
          hubert
          • users1 Re: do usersa 17.12.04, 21:35
            Dzieku Hubercie, nie omieszkam przy okazji wspomnieć o Twojej deklaracji
            organizatorom Spotkań Kultur
            Pozdrawiam
            W.2
            • haesek Re: do usersa 20.12.04, 07:43
              users1 napisał:

> Dzieku Hubercie, nie omieszkam przy okazji wspomnieć o Twojej deklaracji
              > organizatorom Spotkań Kultur
              > Pozdrawiam
              > W.2

moja połowica jest również na poły plastykiem. równie chętnie angażuje się w
              różnego rodzaju inicjatywy mające sens.
              w razie czego mój tel: 0697 15 67 63
              pzdr
              hubert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka