Dodaj do ulubionych

hipermarket

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.03, 22:20
czy hipermarket jest potrzebny w stalowej,a jaki byście chcieli?
Obserwuj wątek
    • Gość: mar GEANT LUB TESCO IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 11.01.03, 15:46
      Jasne ze hipersklep jest potrzebny w Stalowc.Najbardziej to bym sobie zyczyl
      zeby byl Geant albo Tesco...ale z tego co sie orientuje bedzie taczej
      Hipernova - badziew nad badziewie <jest w Krakowie na Kurdwanowie bylem tam ze
      dwa razy bo byla promocja na zeszyty :-) > Hypernova to pseudohipersklep....
      MY CHCEMY GEANT LUB TESCO !!!Tam jest taka taniocha ze cala okolica bedzie
      zjezdzac....jeszcze jak zrobia McD lub KFC to bomba bedzie.........
      A na razie najlepszy pod wzgledem cen sklep w Stalowce to LIDER PRICE!!!!!!
      pozdr
      • Gość: ad Re: GEANT LUB TESCO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 16:16
        Leader price jest blisko związany z Geantem (marka własna Geanta) wg mnie
        baaaaaaardzo kiepskiej jakosci produkty za wcale nie taką małą cenę. Gdyby nie
        to że Tesco wykupiło Hita to wg mnie najbardziej odpowiednim hipermarketem w
        Stalowej byłby właśnie Hit a tak to nie sądzę żeby to było konieczne - i tak
        ludzie maja malo pieniedzy a po co maja je wydawac na zbedne rzeczy kupione w
        niby promocjach.
        pzdr
    • Gość: wini Re: hipermarket IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 08:28
      Jestem bardzo zainteresowana bo w moim miescie mam tylko biedronke /
      Sandomierz/ Po zakupy jeżdżę do Stalowej. Najczęściej do Aldika bo tam towar w
      nieco większym wyborze. nasi kupcy skutecznie bronią sie przed supermarketami,
      co nie znaczy że kupuję na miejscu. Uważam że b. potrzebny jest w regionie
      supermarket typu Nomi. Chętnie też kupowałabym w dużych sklepach odzieżowych
      ale takich nie widać. Albo badziewie albo zaraz galeria do oglądania. ciekawe
      co p. Koczwara nam zaproponuje.
      • bob-budowniczy Leclerc? 20.01.03, 13:43
        A podobno przy tym rondzie co to jest w kawałku zbudowane to miał być Leclerc
        (który pono nawet forse na to rondo wyłożył) tylko się radni coś na razie
        zbiesili...wiecie coś?
        • Gość: endrju Re: Leclerc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.03, 20:17
          bob-budowniczy napisał:

> A podobno przy tym rondzie co to jest w kawałku zbudowane to miał być Leclerc
          > (który pono nawet forse na to rondo wyłożył) tylko się radni coś na razie
          > zbiesili...wiecie coś? O leclercu to słyszałem,że miał być na ozecie,ale coś
          lokalni się nie zgodzili,a tak wogóle to była ostatnio afera zeby powstało
          centrum handlowe obok loku na energetyków i koło stadionu mkl(tam gdzie
          aktualnie jest lasek)ale radni się nie zgodzili.a miała być jakaś spożywka i
          obi.to tyle narka

• Gość: Rychu Re: hipermarket IP: *.ists.pl 26.01.03, 01:58
        Do NOMI zapraszam do Przemysla (ul. 29 listopada 4), zaraz kolo stacji
        Przemysl Zasanie.
        Pzdr z Przemysla
      • Gość: oszczędny Re: hipermarket IP: serwer:* / 192.168.1.* 15.02.03, 11:22
        Aldik jest drogi. Kupuję tam czasami tylko świeże pieczywo (piekarnia na
        miejscu).
        Na zakupy jeżdżę samochodem, więc odległość od domu nie ma większego znaczenia.
        Najtańsze sklepy to LIDER, BIEDRONKA i PLUS (w Nisku), ale każdy oprócz towarów
        wartych zainteresowania oferuje kupę badziewia. Trzeba umieć wybrać i mieć czas
        na objechanie kilku sklepów. Niektóre towary kupuję też w ALBERCIE, ale tam
        wiele rzeczy w ostatnich miesiącach podrożało (2 lata temu był to mój ulubiony
        sklep).
        Mniej więcej raz w miesiącu robię zakupy w Rzeszowie (TESCO, LECLERC) wolałbym
        jednak, aby taki sklep był bliżej np. w Sandomierzu lub Tarnobrzegu (najlepiej
        w Stalowej Woli).
    • Gość: endrju(echo dnia) Re: hipermarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.03, 11:25
      Surowaniec
      Jak na ironię, tablica zapewniająca, że Stalowa Wola jest
      przychylna inwestorom, stoi w sąsiedztwie działki, na
      której biznesmen nie może inwestować z powodu
      opieszałości władz miejskich!

Hiperlekceważenie

Stalowa Wola przestaje być przyjazna inwestorom?

Stalowej Woli może w krótkim czasie przybyć sklep, jaki mają tylko duże i
      liczące się miasta. Miejscowy biznesmen Zbigniew Koczwara chce na swojej
      działce przy kompleksie leśnym wybudować wielkopowierzchniowy sklep, do którego
      ściągaliby klienci z miasta i okolic. Inwestycja warta jest wiele milionów
      złotych i dałaby zatrudnienie dla ponad stu ludzi. Jednak władze Stalowej Woli
      zwlekają z wydaniem decyzji w sprawie warunków zabudowy.
      - Chodzi mi o otrzymanie jakiejkolwiek decyzji, na tak czy na nie, żebym
      wiedział na co mogę liczyć. Przy olbrzymich wydatkach, jakie wiążą się z budową
      sklepu wielkopowierzchniowego, każdy dzień zwłoki oznacza dla mnie stratę -
      ubolewa biznesmen. Rozważa poinformowanie odpowiednich służb, które przyznały
      Urzędowi Miejskiemu certyfikat jakości ISO 9002, aby zweryfikowały swoją ocenę
      w stosunku do stalowowolskiego urzędu, który przeciąga wydanie decyzji.
      Zbigniew Koczwara poprosił urząd o decyzję w sprawie warunków zabudowy sklepu w
      połowie sierpnia ubiegłego roku. Dołączył dwie opinie specjalistów, pozytywnie
      oceniających skutki budowy w Stalowej Woli sklepu, zwanego popularnie
      hipermarketem.
      Miasto poprosiło jeszcze niezależnego specjalistę o weryfikację tych ocen.
      Wypadła pozytywnie, z niewielkimi zastrzeżeniami. Biznesmen otrzymał od
      prezydenta zapewnienie, że sprawa trafi pod obrady radnych w styczniu. Jednak w
      porządku obrad rady 31 stycznia nie było takiego punktu. Koczwara otrzymał
      nawet zgodę przewodniczącego rady Jacka Antonowicza na uczestniczenie w
      obradach komisji, które miałyby się zajmować tematem. Tyle tylko, że tematu nie
      było!
      - Prezydent mnie lekceważy, mimo tego że chcę inwestować, tworzyć nowe miejsca
      pracy, płacić podatki do miejskiej kasy. Mogę nawet zadeklarować, że przyjmę do
      pracy ludzi zwalnianych z Huty Stalowa Wola. Na rogatkach miejskich stoją
      tablice, że Stalowa Wola jest przyjazna inwestorom. To czysta kpina - uważa
      Zbigniew Koczwara.
      Wczoraj prezydent był nieobecny w pracy, nie mogliśmy się więc z nim
      skontaktować. Krystian Mencfel, naczelnik Wydziału Architektury i Planowania
      Przestrzennego przyznał, że temat już się "trochę ciągnie" i że czas podjąć
      decyzję. - Od prezydenta usłyszałem, że sprawa trafi na sesję w tym miesiącu -
      usłyszeliśmy od miejskiego architekta.

• Gość: stal Re: hipermarket IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 21:44
        Po co komu taki sklep ?
        Ceny ? zobaczcie do społemowskich LUX niektóre ceny biją na łeb inne sklepy a o
        jakosci produktów nawet nie ma co wspominac.
        Produkty robione dla sieci typu Biedronka to największe badziewie jak prawdziwy
        sok może być tańszy od dobrej wody mineralnej ?
        Popatrzcie też na wagę niektórych wyrobów opakowanie z wyglądu takie same a
        zawartość troszkę mniejsza.
      • Gość: Mały Re: hipermarket IP: 195.116.200.* 03.04.03, 16:25
        Co do Koczwary, sprawa się wyjaśniła. Nie będzie mógł zbudować hipermarketu.
        Przynajmniej na razie.
        • Gość: zorro Re: hipermarket IP: *.telefony.com.pl 04.04.03, 08:56
          ale macie debilnych radnych, straszny zascianek

szkoda!!!!
          • Gość: Mały Re: hipermarket IP: 212.244.127.* 04.04.03, 13:11
            Za to drobnych kupców mamy silnych. Kto by się tego spodziewał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka