pentelka 14.07.05, 10:21 hej, szukam jakiegos hydraulika ktory mieszka i pracuje w Niemczech - celem zadania kilku pytan, czy jest tu ktos taki?:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochmis każdy facet zna się trochę, 15.07.05, 03:29 o co Ci chodzi? Chcesz firmę otworzyć? Odpowiedz Link
pentelka Re: każdy facet zna się trochę, 15.07.05, 11:05 Nieeee, nie chce otwierac firmy. Zbieram informacje do listy płac. Interesuje mnie ile zarabiaja hydraulicy w Europie. Chce zebrac dane, przeanalizowac i powinno wyjsc, gdzie sie najwiecej zarabia. Jesli ktos z was ma czas i ochote, to prosze odpowiedziec na pytania: Imię? Wiek? Wykształcenie? Znajomość języka? Doświadczenie? Ile lat za granicą? Ile godzin dziennie i dni tygodniowo pracujesz? Ile zarabiasz na tydzień/ miesiąc? Odpowiedz Link
basia553 Re: polski hydraulik w Germanii 18.07.05, 22:41 a znasz bajke o Tymitunie?:)))) Odpowiedz Link
basia553 Re: a jakiego rodzaju 19.07.05, 15:43 przyznaje ze wstydem, ze nie rozumiem pytania:(((((( slyszalam wprawdzie o memlonie, ale i tak pytania nie rozumiem. SOS! Odpowiedz Link
ochmis Północ, co za szczęście! 20.07.05, 00:03 Dzisiaj środa, muszę w lotto zagrać! :) Odpowiedz Link
pentelka Re: Północ, co za szczęście! 20.07.05, 21:32 Nie flirtowac, tylko na pytania odpowiadac!!! ;-) Odpowiedz Link
basia553 Re: Północ, co za szczęście! 20.07.05, 22:25 patrzcie ja, zazdrosnica sie znalazla:)))) Odpowiedz Link
pentelka Re: Północ, co za szczęście! 21.07.05, 11:36 Oj, jaka tam zazdrosna ;-) ale jak nie dostane danych elektryka, to bedzie zle ze mną :-( wiec uprzejmie prosze o pomooooooooooc... Odpowiedz Link
ochmis Ty coś kręcisz Pętelko! 22.07.05, 14:50 To kto w końcu: hydraulik czy elektryk? Miałem pod ręką jednego hydraulika, ale jak teraz chcesz elektryka, to się facet obraził i poszedł do knajpy! :)) Odpowiedz Link
kokolores Re: polski hydraulik w Germanii 21.07.05, 16:25 basia553 napisała: > a znasz bajke o Tymitunie?:)))) A znasz bajke o Magdzie??? Ma gdzie ,a nie ma z kim! :o)))) Odpowiedz Link
basia553 Re: polski hydraulik w Germanii 22.07.05, 09:11 Ty sie Pentelka przyzwyczaj do tego, ze kazdy porzadny watek bywa skurviony na tematy uboczne:))))) Odpowiedz Link
pentelka Re: polski hydraulik w Germanii 22.07.05, 10:12 yhm :-/ juz mi szykują siekierke ;-) Odpowiedz Link
kokolores Re: polski hydraulik w Germanii 26.07.05, 00:14 Basiu a znasz bajke o Damaszku?? Uda masz kurde sliczne! :o) Odpowiedz Link
ochmis Schätzchen, schläfst Du noch... 26.07.05, 00:32 nicht? Wartest Du auf mich (ich)? ;) Odpowiedz Link
kokolores Re: Schätzchen, schläfst Du noch... 26.07.05, 00:40 Ta chalupa Ci spokoju nie daje,co? :o) Odpowiedz Link
kokolores Re: chałupa jest daleko, 26.07.05, 01:04 Wlasnie Ci macham przez okno,widzisz? :o) Odpowiedz Link
ochmis widzę, Ty mnie też? 26.07.05, 01:23 Jak byłem dzieckiem, miałem kolegę, którego ojciec pracował w TV. I ten kolega kiedyś opowiadał, że jak jest w studiu, np. w trakcie misia z okienka, to może nas widzieć. Mniej więcej do ósmego roku życia wierzyłem w to! :))) To były początki polskiej TV, koniec 50 lat! hehehe Kiedy ja wydorośleję? Odpowiedz Link
kokolores Re: widzę, Ty mnie też? 26.07.05, 01:26 ochmis napisał: > Kiedy ja wydorośleję? Nigdy i tak trzymac! :o) Odpowiedz Link
kokolores pentelka ... 26.07.05, 00:12 ...a znasz bajke o Gniwoszu ??? Gniwosz sie na mnie? :o) Odpowiedz Link
walterbertin zawody rzemiesnicze 22.07.05, 12:24 zawody rzemiesnicze a do takich nalezy hydraulik, malarz pokojowy, stolarz zyja troche swoim trybem plac - dokladnie pan Majster zarabia dobrze (lub w miare dobrze w zaleznosci od zlecien jakie wyrwie) jezeli ma swoj zaklad a wszystcy pracownicy (pracownicy, czeladnicy i uczniowie) zarabiaja male pieniadze w porownianiu do PANA MAJSTRA. - z tym ze PAN MAJSTER to nie tylko ten co lepiej niz czeladnik lopata potrafi machac ale rowniez ma cala sprzedaz (wyrywanie zlecen) reklamacje planowanie (kierowanie) rozliczenie na glowie - cale prowadzenie zakladu czy firmy rzemiesniczej Z tym ze sa jeszcze i coraz mniej pracownicy o profilu rzemieslniczym zatrudnieni na etacie o ile nie zostali outsoursowani - dosc czesto w jakichs instytucjach o rzadowym (budget) charakterze i dlatego ze budget to nie zarabiaja za wiele Walter Odpowiedz Link
pentelka Re: zawody rzemiesnicze 22.07.05, 21:45 Walter.. No wreszcie jakas sensowna odpowiedz:-) Dziekuje i czekam na dalsze. Interesuje mnie przedzial cenowy - od ilu mozna zarabiac (zwykly smiertelnik, zatrudniony u kogos na czarno) do ilu (imic PAN MAJSTER, ktory zatrudnia pracownikow i wszystkich wykorzystuje) To tyle Dziekuje:-) Odpowiedz Link
ochmis jeszcze dwa lata temu... 26.07.05, 03:02 mogłabyś od nich uzyskać informacje: www.vwd.de/vwd/news.htm Odpowiedz Link