Dodaj do ulubionych

Lot do Polski

29.07.07, 16:04
Witajcie,
musze we wrzesniu pojechac na dwa dni do Polski (Warszawa). Poniewaz mieszkam
w NRW nie oplaca mi sie samej jechac samochodem. Myslalam o locie. Moze
orientuje sie ktos z Was jakimi liniami najtaniej polecialabym do kraju? Odlot
bylby z Kolonii.
Moje poszukiwania zakonczyly sie znalezieniem najtanszego lotu za ok.150 Euro,
ale to za duzo. Moja znajoma leciala ostatnio za 70 Euro w obie strony, ale
nie wiem jaka linia. Poniewaz poleciala ona na urlop nie mam z nia w
najblizszym czasie kontaktu. Moze ktos moze mi pomoc?
Wielkie dzieki z gory.
Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Lot do Polski 29.07.07, 16:06
      Baba zawsze lata, ale ona zamawia lot ok. pol roku do przodu...Moj maz, koty
      zamawial tuz przed swietami lot z Krakowa dl Monachium zaplacil ok. 200 € (na
      opodo.de), wiec te 150 to wcale nieduzo...
      • wsiowa.baba Re: Lot do Polski 29.07.07, 16:44
        Wejdz na strone Germanwings. Oczywiscie ceny uzaleznione sa od tego, z jakim
        wyprzedzeniem rezerwujesz i od dnia tygodnia. Najtansze loty sa w
        srode/czwartek, najdrozsze oczywiscie w Wochenende. Tak wiec calkiem mozliwe,
        ze nie dostaniesz biletow taniej niz za 150 €.
        • annajustyna Re: Lot do Polski 29.07.07, 16:57
          Babo, gdzie bylas???
          • wsiowa.baba Re: Lot do Polski 29.07.07, 17:30
            Toc przecie pisalam, ze jade do Münster w odwiedziny. Tera zem wrocila i siedze
            tak pod "obstrzalem", bo nie jestem sama :-((
            • info-tw Wizz Air 29.07.07, 18:21
              Juz taniej nie idzie.
              • info-tw Re: Wizz Air 29.07.07, 18:22
                wizzair.com/?language=DE
                • gruene_fee Re: Wizz Air 29.07.07, 19:07
                  ostatnio ceny podwoili, coz... sezon w pelni
                  • info-tw Re: Wizz Air 29.07.07, 19:21
                    Ja tu znalazlam lot na pazdziernik za 11,00 Euro. Wlasnie powiedzcie mi czy do
                    tego dochodza jeszcze jakies oplaty na lotnisku?
                    • wsiowa.baba Re: Wizz Air 29.07.07, 20:28
                      Kot chce leciec z Köln, a wiec w gre wchodzi tylko Germanwings. WIZZ leci z
                      Dortmundu.
                      Niestety, do tych podanych cen dochodza ZAWSZE oplaty, ktore sa czesciej wyzsze
                      niz sama cena. Najtansze, co dla Kota znalazlam to bylo ok. 100 € w obydwie
                      strony, ale oczywiscie nie znam terminu, w ktorych chce leciec.
                      • gruene_fee Re: Wizz Air 29.07.07, 20:30
                        z Hamburga tez nie lataja, do Lubeki trzeba dojechac, bilet podobno kosztuje...
                        8 € ;)
                        • wsiowa.baba Re: Wizz Air 29.07.07, 20:40
                          podaje jako pzyklad. Mam nadzieje, ze link pokaze to, co JA chcialam pokazac, a
                          wiec przykladowe ceny z dodatkowymi oplatami :-))
                          www.germanwings.com/skysales/Select.aspx
                          • wsiowa.baba Re: Wizz Air 29.07.07, 20:40
                            no i nic nie pokazalo :-((
    • baerenfang koeln-warschau, EN 349 Jan Kiepura 29.07.07, 21:47
      21:18 - ca. 09:00. tez wygodnie, fotele jak business class, 29 €.
      • wsiowa.baba Re: koeln-warschau, EN 349 Jan Kiepura 29.07.07, 22:06
        Mi czas drozszy pieniedzy :-)) Lot trwa ca. 1,40 godziny.
        • schwarzerkater Re: koeln-warschau, EN 349 Jan Kiepura 29.07.07, 22:52
          Wielkie dzieki za odzew.
          Poszukalam jeszcze troche i po rzuceniu okiem na moj "rozklad pracy"
          zdecydowalam sie na lot z Germanwings 04.09 o 14:30, powrot 06.09 16:30 za 86
          Euro ze wszystkimi oplatami w obie strony. Cena wspaniala, mysle ze nic taniej
          nie znajde.
          Chce tam jeszcze zadzwonic, aby dowiedziec sie gdzie mam odebrac bilet. Kwota
          bedzie mi odciagnieta z konta (zamowilam online), ale co z tym biletem? Moze
          wypowie sie ktos z bardziej doswiadczonych latajacych? Musze przyznac, ze dla
          mnie
          bedzie to pierwszy lot w zyciu. Cykora tez mam, ale zalezy mi na czasie.
          Cieplutkie pozdrowienia.
          • ggigus na lotnisku w punkcie german wings albo innej 29.07.07, 22:54
            firmy odbierasz bilet
          • szaramycha bilet 30.07.07, 07:19
            lecialam pare razy z Germanwings - jesli bukujesz lot przez internet, to napewno
            masz juz potwierdzenie na skrzynce mailowej. Wydrukuj je sobie, ale przy okienku
            na lotnisku wystarczy pokazac paszport/inny dokument (dowod osobisty).
            A przy okazji - polecam na przyszlosc sprawdzic, czy inne linie tez obsluguja
            dana trase (z Kolonii do Warszawy tylko gemanwings chyba). Czasem oplaca sie
            wybrac dwie rozne linie na przeloty - ja w ten sposob lece z Germanwings do
            Monachium i z AirBerlin spowrotem za 69 EUR, w jednej linii zaplacilabym ok. 100
            EUR :)
          • wsiowa.baba Przyjemnego lotu :-) 30.07.07, 16:52
            No to juz chyba wszystkie watpliwosci zostaly wyjasnione: Bilet odbierasz przy
            okienku Germanwings pokazujac tylko dowod osobisty lub paszport. W samolocie
            siadasz gdzie popadnie, nie ma przydzialu miejsc. Ladujesz w Warszawie na
            Okeciu Etiuda (ok. 100m od glownego lotniska). Podczas lotu mozesz sobie kupic
            cos do jedzenia lub picia - ceny sa wygorowane, ale za to bilet jest tani :-)
            Z Kolonii mozesz leciec do Warszawy i Krakowa.
            Jak bedziesz wracala to nie zapomnij zalozyc nowe skarpetki :-))
            Ja musze, przechodzac przez bramke na Etiudzie, za kazdym razem sciagac buty.
            Zawsze cos w nich piszczy :-))

WIZZ AIR jest tez dobry, leci z Dortmundu do Warszawy, Gdanska, Katowic,
            Wroclawia i Poznania.
            Air Berlin nie ma chyba bezposrednich tanich lotow do Polski (moge sie mylic).
            No i nie ma sie czego bac :-)) Zycze Ci przyjemnego lotu.
            • schwarzerkater Re: Przyjemnego lotu :-) 30.07.07, 18:16
              Dzieki wszystkim za wskazowki!
              Tak, potwierdzenie juz dostalam na maila i sobie wydrukowalam.
              Mysle, ze jakos te podroz przezyje :))
              Jakby mi sie jeszcze cos przypomnialo to zapytam.
              Pozdrowienia.
            • warszawa33 Tez polecam Germanwings!!!! 02.08.07, 13:37
              Sprawdzone i OK. Chyba nawet samoloty nie laduja juz na Etiudzie (czytalam w
              polskiej prasie). Proponuje sprawdzic terminal przylotu w internecie.
              Milego lotu.
              • wsiowa.baba Re: Tez polecam Germanwings!!!! 02.08.07, 17:44
                Laduja, laduja :-))
                3 tygodnie temu lecialam i ladowalam na Etiudzie. Chyba ze od tego czasu cos
                sie zmienilo, w co raczej nie wierze :-)
                • cytrusowa Re: Tez polecam Germanwings!!!! 09.08.07, 12:24
                  slyszalam ze Gemranwings lata z Kolonii do stolicy,w iec jak maja tanie bilety -
                  lec.

natomiast Wizzair z Kolonii lata do Katowic i Gdanska.
                  nie wiem dokad jeszcze
                  • baerenfang z dortmundu też coś lata do gdańska 09.08.07, 12:37
                    • jessi_a Re: z dortmundu też coś lata do gdańska 09.08.07, 14:49
                      wizzair
                      • baerenfang a stamtąd do NMR już niedaleko! 09.08.07, 15:15
                        żarty na bok.
                        sugerowałem w marketingu shuttle z lotniska, nie nonstop, ale na
                        życzenie. bleeee....
                        jeżeli to zbyt daleko, to coś innego zimą: Hotel-G4W w pakiecie mit
                        skipass usw. oder Parkplätze am G4W frei. Cooooo?????
                        • carandiru Re: a stamtąd do NMR już niedaleko! 16.08.07, 15:28
                          Z Monachium nie ma wyboru - tylko lot/lufthansa, ale ceny sa spoko,
                          jezeli sie jest elastycznym oczywiscie - 100 eur w obie strony
                          brutto. Lataja do Poznania, Gdanska, Wroclawia i Warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka