lunatix 23.06.08, 22:21 W ostatnich 12 miesiacach juz drugi slyszalem o przypadku samobojstwa z powodu Mobbingu w pracy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d6s1 Re: Mobbing! 24.08.08, 05:07 cirano napisał: > Najgorszy między Polakami!!! Nie mam duzego kontaktu z ludzmi powiedzmy mowiacymi jezykiem polskim, ale te kilka Sytuacji, ktore przezylismy przez ludzi jadacych w tym samym Pociagu Zycia, wystarczy mi zupelnie. Nigdy nie zastanawialam sie powaznie, nad tym bessensownym Antagonizmem. Bralam zycie jakie jest, z jego wszystkimi dobrymi i zlymi dodatkami. Byc moze mialam za duzo Klopotow od tych czy innych powiedzmy Sytacji. Ale kiedy przypomne sobie niektore Wypowiedzi ktore na niektore tematy mowily o Nazistowskim problemie np. miedzy Turkami albo w innych Krajach, nie myslalam, ze moje klopoty ktore byly od ludzi z Polski, mozna tez porownac do tak modnie nazywanego Mobingu. Nie mialam w tym czasie do tego Glowy, albo bylam za bardzo zajeta Klopootami od ludzi, ktorych moj Los mi przypadkowo podarowal. Myslalam, ze jak bede ich omijac, albo sie wyprowadze sie z ich Dzielnicy bede miala z moimi dzieciakami spokoj. Ale niestety to nic nie dalo, wystarczylo trzy miesiace, a ci nie tylko mnie znalezli, uprzykrzali jak tylko mogli i moga nasze zycie,nasze listy do dzisiaj nie trafiaja do mnie, a w pracy spotykaja mnie rzeczy ktore by nigdy innaczej mnie nie trafily. Tak wiec od siedmiu lat mam kogos co sytematycznie przeszkadza mi w Internecie. I to nie jest ot przecietny Haka Trojana ktory chce sobie troche poszkodzic, to sa ludzie ktorzy mieszkaja w budynku gdzie ja ..... Specjalnie wybralam lekarza z polski, ale po latach powiem otwarcie, ze te troche czasu ktore minelo nie przynioslo mi zadnej poprawy zdrowotnej. I tak w kazdej dziedzinie naszego zycia. Nigdyd nie myslalam, o Antagoniuzmie czy Mobingu, bralam to jako moj blad, nawet jesli w pracy mialam przez tych ludzi spore klopoty i niesluszne konsekwencje.Wydawalo mi sie, ze po latach im przejdzie, beda starsi i prkzestana, o nie, po tych dlugich latach jest jeszcze gorzej. Moje dzieciaki wydoroslaly a klopoty od tych samych ludzi z Polski pozostaly i sa wiecej intensyswne. Nie mam sily, na te szykany i w mieszkaniu, pracy ... mam po latach tylko niesmak i kzal do tego co nigdy nie powinno byc. Nawet teraz nie wiem, czy to co pisze dojdzie do tego Forum. Odpowiedz Link
lunatix Re: Mobbing! 26.08.08, 14:57 W twoim przypadku to nie mobbing, w zyciu prywatnym nazywa sie to stocking (o ile pisownia sie zgadza). Stocking jest to kazdym razie karalny. Odpowiedz Link