girka9 22.10.08, 19:56 Witam Chciałabym wysłać pieniążki przez swoje konto w niemczech na konto PKO do Polski i potrzebuję numer tego banku. Czy ktoś mi może pomóc ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prochottka1 Re: proszę o pomoc 22.10.08, 20:19 chcesz wyslac pieniadze i nie znasz numeru konta fantastycznie Odpowiedz Link
kolonistka Re: proszę o pomoc 24.10.08, 10:21 prochottka1 napisała: > chcesz wyslac pieniadze i nie znasz numeru konta > fantastycznie Fantastyczne jest, ze dla Ciebie numer banku i numer konta to to samo. Odpowiedz Link
prochottka1 Re: proszę o pomoc 25.10.08, 21:49 Fantastyczne jest, ze dla Ciebie numer banku i numer konta to to > samo. bo to jest to samo numer konta sklada sie z 26 cyfr pierwsze z nich oznaczaja jaki to bank dla bankowcöw jest to oczywiste i po numerach rozpoznaja jaki to bank Odpowiedz Link
jureek Re: proszę o pomoc 25.10.08, 23:50 prochottka1 napisała: > Fantastyczne jest, ze dla Ciebie numer banku i numer konta to to > > samo. > bo to jest to samo > numer konta sklada sie z 26 cyfr pierwsze z nich oznaczaja jaki to > bank > dla bankowcöw jest to oczywiste i po numerach rozpoznaja jaki to bank Dziwne, bo mój numer konta składa się z 9 cyfr. To jeszcze można jakoś zapamiętać, ale 26 cyfr - to horror jakiś. Jura Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus no, najfajniejsze 26.10.08, 12:42 sa wg mnie te zera w srodku - w jednym banku 7, w innym 5. Bankowiec by to wyjasnil - co i dlaczego, ale ja zawsze musze liczyc, ile zer wpisac. Odpowiedz Link
kolonistka Re: proszę o pomoc 27.10.08, 10:46 taaaaaaaaaa.. i jak w Polsce jak ktos prosi Cie o podanie Twojego numeru konta mowi do Ciebie "prosze o numer banku" :P Ja wiem co dla bankowcow jest oczywiste - ale nawet bankowiec nie zapyta klienta w ten sposob, wiec nie "kompinuj" ;))) Odpowiedz Link
kokolores Re: proszę o pomoc 22.10.08, 20:31 girka9 napisała: > Witam > Chciałabym wysłać pieniążki przez swoje konto w niemczech na konto > PKO do Polski i potrzebuję numer tego banku. Heeeee?????? Po pierwsze w Polsce sa dwa Banki PKO : PKO BP i PKO SA ,ale musisz miec numer konkretnego konta (+IBAN), na ktore chcesz ta kase przeslac . Z choinki sie urwalas ?? :o)))) Koko Odpowiedz Link
info-tw Re: proszę o pomoc 22.10.08, 20:49 girka9 napisała: > Witam > Chciałabym wysłać pieniążki przez swoje konto w niemczech na konto > PKO do Polski i potrzebuję numer tego banku. > Czy ktoś mi może pomóc ??? A dużo tego? To podam Ci mój numer ;) Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus kazdy bank ma swoj numer 23.10.08, 12:48 zobacz na stronie internetowej Odpowiedz Link
marchewa4 Re: proszę o pomoc 23.10.08, 13:49 Jak widac PKO jest jeden, drugi nazywa sie Pekao ;-) To BIC dla obu tych bankow. Pekao SA: PKOPPLPW PKO BP: BPKOPLPW Dla kont bankowych w polskich bankach IBAN otrzymuje sie poprzez dodanie przedrostka "PL" do 26-cio cyfrowego numeru konta uzywanego w obrocie krajowym. Przykład: Numer konta w standardzie NRB: 50102055581111115346400319 Numer konta w standardzie IBAN: PL50102055581111115346400319 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: proszę o pomoc 23.10.08, 13:58 marchewa4 napisał: > Dla kont bankowych w polskich bankach IBAN otrzymuje sie poprzez > dodanie przedrostka "PL" do 26-cio cyfrowego numeru konta uzywanego > w obrocie krajowym. Te 26-cio cyfrowe numery polskich kont to poezja. Najbardziej podobało mi się jak kiedyś w TVP proszono widzów o datki na ofiary jakiejś katastrofy i pokazano nr takiego konta-tasiemca...na 5 sekund:) Odpowiedz Link
kolonistka Re: proszę o pomoc 24.10.08, 10:28 Fakt, ze te numery kont powalaja .. Z podziwem patrze na ludzi, ktorzy recytuja te numery bez sekundy zamyslenia czy niepewnosci ;-) Ja sie czasami musze zamyslic nad moim numerem komorki :) Natomiast numery kont na datki to czysty sadyzm. Moj zawod i praca nie ma nic wspolnego z bankowoscia ale czy nie jest to tak, ze w numerze konta polskch bankow jest juz wpleciony IBAN i BLZ? To by wyjasnialo te kilometrowe numery :) Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus nie, nie 26.10.08, 12:41 IBAN to nr konta plus znaczek PL, a BLZ - to jest wg mnie najbardziej konskie - na kazdej stronie polskich bankow jest ciezkie do znalezienia. Akurat ostatnio sporo przelewam do polskich bankow i czesto szukam - w roznych zakladkach jest ta informacja. Nie musze dodawac, ze na wyciagu ze Stadtsparkasse mam podany i IBAN i nr identyfikacyjny banku, a ten nr jest oczywiscie podany na stronie int. mojego banku na dole, czytelnie dla kazdego. Polskie banki musza sie jeszcze wiele nauczyc. Odpowiedz Link
annajustyna Re: nie, nie 27.10.08, 15:41 W obrebie PL nie stosuje sie BLZ, bo w numerze konta jest juz rozpoznawalny bank. Pomijam fakt, ze czesto sie nawet nazwy banku nie podaje, wrr... Odpowiedz Link
magurka3 Re: proszę o pomoc 27.10.08, 10:05 Zadzwonilabym do tego banku w Polsce,gdzie masz konto i zapytala o numer i jak przeslac pieniadze. Odpowiedz Link
nona42 Re: proszę o pomoc 29.10.08, 09:40 Wysylalam tydzien temu do PKO BP.Kod banku:BPKOPLPW,a dalej nr twojego konta.przeslanie pieniedzy trwalo tydzien:-( Odpowiedz Link