Dodaj do ulubionych

JAK DZWONIC TANIEJ

01.03.09, 12:05
Witam, moglby ktos podac jakies namiary na telefonowanie w DE z budki
telefonicznej na Festnetz za ktore polaczenie zaplace ja!!! Bardzo prosze o
jakies wskazowki! Z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • gadupa Re: JAK DZWONIC TANIEJ 01.03.09, 12:10
      www.google.de/search?q=billig+vorwahl+polen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a
    • florena82 Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 08:38
      www.tarif4you.de/tarife/0048.html
      nr kierunkowy przed " normalnym " numerem wpisac, na stronie masz ceny, nie wiem
      niestety czy to dzisla na budki telefoniczne.
      • jureek Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 12:53
        Niestety to w budkach nie działa. Kiedyś można było kupować karty zdrapki i też
        taniej telefonować z budki, ale później Telekom wprowadził dodatkowe opłaty za
        korzystanie z tych kart w budkach telefonicznych, więc i to nie jest tanie.
        Taniej chyba wyjdzie zakup karty prepaidowej do komórki Ortel lub BlauWorld i
        dzwonienie z komórki do Polski. Jest to nawet wygodniejsze, bo nie trzeba budki
        szukać. Najtaniej jest oczywiście, gdy się ma numer stacjonarny, ale nie dla
        kogoś, kto przyjeżdża do Niemiec tylko na jakiś czas
        Jura
        • mary_an Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 13:31
          mozna dzwonic ze skype albo gg na telefony stacjonarne bardzo tanio,
          ja tak zawsze robie bo nie mam telefonu stacjonarnego
          • jureek Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 15:16
            A skąd dostęp do internetu?
            Jura
            • nana_c Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 18:48
              jureek napisał:

> A skąd dostęp do internetu?
              > Jura
              >

www.teltarif.de/arch/2005/kw32/s18153.html
              Moze stad?
              • jureek Re: JAK DZWONIC TANIEJ 03.03.09, 19:08
                Umowa na 12 miesięcy chyba nie jest rozwiązaniem dla kogoś, kto przyjeżdża tylko
                na jakiś czas.
                Aż się dziwię, że nie ma praktycznie jeszcze w Niemczech dostępu do internetu
                przez komórkę z kartą prepaidową. Korzystam z tego będąc w Polsce. Doładowuję
                sobie kartę za 5 zł i starcza to na parę dni, żeby sprawdzić mail i na forum
                zajrzeć. Płaci się za transfer 3 grosze = 100 kB. Bardzo wygodna sprawa. Poza
                tym brakuje mi tu w Niemczech darmowych hotspotów, w Polsce w praktycznie każdym
                McDonaldzie są takie i na niektórych stacjach bentynowych także. Na lotnicku w
                Hahn ucieszyłem się, gdy mój laptop pokazał, że jest sieć, ale mina mi zrzedła,
                gdy zobaczyłem ile Telekom życzy sobie za tę usługę.
                Jura
                • gadupa Typowe polskie narzekanie. 04.03.09, 13:06
                  A do jednego nikt sie chce przyznac. Golasi maja trudne zycie, i tak jest
                  wlasciwie!
                  W doopie a nie praktycznie w kazdym McDonaldzie, jeszcze troche a bedziesz
                  rozpisywal ze krowy u pana Mariana K. w oborze tez maja internet.

W Niemczech masz dostep w kawiarenkach internetowych kiedy chcesz i bez
                  wypowiadania.
                  A jak chcesz to wez Vertrag od Alice.de, u nich jest 1 miesiac na wypowiedzenie.
                  • jureek Re: Typowe polskie narzekanie. 04.03.09, 19:40
                    I w każdej niemieckiej wsi masz kawiarenkę internetową, tak?
                    Ja nie tyle narzekam, co właśnie chwalę polskich operatorów komórkowych za to,
                    że pomyśleli o takich jak ja i dali mi możliwość dostępu do internetu przez
                    komórkę bez wiązania się umową. I nie chodzi o to biedowanie, bo nie jest to
                    przecież za darmo, ale jest to wygodne bardzo, jeśli przyjeżdża się na któtko co
                    jakiś czas.
                    O polskich darmowych hotspotach w McDonaldach i na niektórych stacjach
                    benzynowych wspomniałem po to, żeby przeciwstawić to pazerności niemieckiego
                    Telekomu. Wiesz, ile trzeba zapłacić Telekomowi, żeby na lotnisku w Hahn z
                    własnego laptopa skorzystać z internetu? 8 euro za godzinę (to minimalny czas),
                    płatne z góry kartą kredytową.
                    Mieszkam w Niemczech, więc mam stacjonarny internet i telefon z flatrate do
                    krajów Europy (i Izraela), ale potrafię sobie wyobrazić sytuację kogoś, kto tu
                    przyjechał na krótko.
                    Jura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka