atiwoj2 05.08.09, 11:35 i jak w temacie, moje dziecie idzie tu do pierwszej klasy i teraz jakis stresik mi sie rodzi.... wszystko nowe.... na co zwrocic uwage... jak to sie odbywalo u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juzniewqrwionylektor nie zapomnij o Schultüte pierwszego dnia! 05.08.09, 18:18 images.google.de/images?q=schult%C3%BCten&oe=utf-8&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=qbB5Srn2C9HE-QbauoHTBQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4 Odpowiedz Link
arj.1 Re: Einschulung 2009 ... 09.08.09, 22:46 Nasza córka też idzie teraz do szkoły. W związku z tym mam pytanie, w co się zwykle ubiera dziecko w pierwszy dzień szkoły? Czy ma być bardzo elegancko czy raczej "umiarkowanie elegancko"? A do Schultute co włożyć? Przybory + słodycze? Z góry dziękuję za podpowiedzi! Odpowiedz Link
kokolores Re: Einschulung 2009 ... 09.08.09, 23:02 arj.1 napisała: > Nasza córka też idzie teraz do szkoły. W związku z tym mam pytanie, w co się > zwykle ubiera dziecko w pierwszy dzień szkoły? Czy ma być bardzo elegancko czy > raczej "umiarkowanie elegancko"? Zupelnie na luzie . www.schulserver.hessen.de/brensbach/gs-wersau/archiv/fotos/einschulung2007-gross.jpg > A do Schultute co włożyć? Przybory + słodycze? Nic ciezkiego , slodycze ,przybory ,ale umiarkowanie ,zeby dziecko moglo uniesc ;) > Z góry dziękuję za podpowiedzi! Prosze bardzo. :) Koko Odpowiedz Link
gadupa Tylko nie postawsie a zastaw sie! 10.08.09, 18:45 Szkola to nie miejsce na dowartosciowanie sie rodzicow. Radze "umiarkowanie elegancko" Odpowiedz Link
kokolores Re: Einschulung 2009 ... 09.08.09, 23:03 atiwoj2 napisała: > i jak w temacie, moje dziecie idzie tu do pierwszej klasy i teraz jakis > stresik mi sie rodzi.... Spoko ,tu nie ma takiej "pompy" jak w Polsce ;) Koko Odpowiedz Link
inda-sia Re: Einschulung 2009 ... 09.08.09, 23:41 Co najwyzej zwroc uwage na termin rozpoczecia roku szkolnego;)bo dla pierwszoklasistow jest zazwyczaj tydzien pozniej.Poza tym nie zauwazylam zadnych stresow.Jak juz wspomniano nie ma zadnej pompy jak w Polsce.Wszystko na luzie.Zadnego stroju galowego bron Boze.Popros tylko o liste zakupow u nauczycielki,bo przybory i zeszyty sa scisle okreslone dla wszystkich. Odpowiedz Link
atiwoj2 Re: Einschulung 2009 ... 14.08.09, 09:30 dzieki za informacje :) co dla wielu tu wydaje sie byc normalne, dla mnie np nie jest. Z drugim dzieciem juz bede spokojniejsza :) ale przydaly sie uwagi typu : nie zaciezka "schultuta" bo maly jednak musi ja targac, nie galowo - bo wygladalby jak przebieraniec ;), po - tylko kawka i ew. gril dla najblizszych. Faktycznie ogolny luzik, a co do reszty, to nauczyciele sa dobrze przygotowani, co do doinformowania takich nowicjuszy jak my :) jeszcze raz podziekowal. Odpowiedz Link