Dodaj do ulubionych

Jak sie pisze poprawnie " SELAVI"??...

29.05.05, 18:56
Obserwuj wątek
    • hopik Re: Jak sie pisze poprawnie " SELAVI"??... 29.05.05, 19:08
      c'est la vie
      • konskipsiinteres do hopik 31.05.05, 16:21
        Błagam o źródło cytatu w Twoim podpisie.
        • jan.kulczyk Re: do hopik 31.05.05, 17:42
          Thackeray, The Ring and the Rose.

smile
          • konskipsiinteres Re: do hopik 31.05.05, 20:49
            Dziękuję.
            • jan.kulczyk Re: do hopik 31.05.05, 22:10
              Wiem też, skąd jest twój cytat hehehehe (a co, pochwalę się, Dicka i Scotta cenić trzeba!)
              Pamiętam też jakiś film, w którym marny scenarzysta włożył ten cytat (jego końcówkę) w usta nastoletniego bohatera (to była jakaś szmira o trudnym dorastaniu czy coś w tym rodzaju), jako "wiersz jego własnego autorstwa".

To samo zdarzyło się ostatnio w dość niezłym "Imaginary People", gdy koleżanka jakiejś dziewczyny, która popełniła samobójstwo, czyta na głos w szkole z pamiętnika samobójczyni "wiersz" rzekomo jej autorstwa:

"Is something wrong, she said? Of course there is, you're still alive she said
              Do I deserve to be? Is that the question? And if so, who answers?"

podczas, gdy tak naprawdę każdy wie, co to jest i z czym to się śpiewa wink

Aż się chce zacytować wink Kazika: "Czy wy nas macie za idiotów??!!"

To jakaś plaga, założyłbym o tym wątek, ale nie wiem za bardzo na jakim forum. Poza tym pewnie byłoby zero odzewu. wink))
              • jan.kulczyk Re: do hopik 31.05.05, 22:11
                Oczywiście Imaginary Heroes.
                • millefiori do Jana Kulczyka, w/s watkowania cytatami 31.05.05, 22:16
                  Masz niniejszym blogoslawienstwo miejscowego admina.
                  • jan.kulczyk Re: do Jana Kulczyka, w/s watkowania cytatami 01.06.05, 00:09
                    Słowo się rzekło, kobyłka u płota. wink

Jutro coś wydziergam.
                    • hopik do konskiipsiinteres 01.06.05, 10:42
                      nie zauwazylam jak sie rozpaczkowal watek!
                      fakt, cytat z 'pierscienia i rozy'. jak mi smuto to sobie czytam i placze ze
                      smiechu, ta ksiazka jest po prostu wyczesana w kosmos, ze sie tak wyraze. udalo
                      mi sie kupic na allegro, bo poprzedni egzemplarz, ktory dostalismy wspolnie z
                      rodzenstwem zostal w domu rodzinnym. a jakie smieszne sa tzw chyba "wiersze
                      zywej paginy" czyli krociutka rymowanka u gory kazdej strony, no:

moja droga, buzie stul bo
                      z krymtatarii jedzie bulbo!

albo
                      oj oj krolu walorozo
                      cos ten tron twoj pachnie kozą!

pamietacie jakies inne? jestem teraz w pracy (dobra dobra, wstydze sie) i nie
                      mam ksiazki pod ręka.
                      • millefiori Pierscien i roza 01.06.05, 18:02
                        Cudna byla polska ekranizacja z Kasia Figura w roli Rozismile, nakrecona na zamku w
                        Pieskowej Skale.
    • foxxal Re: Jak sie pisze poprawnie " SELAVI"??... 19.02.19, 16:57
      c'est la vie,-poprawnie !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka