rudavve 07.09.10, 20:38 - makabryczny - dokładnie - straszny - fajny, fajnie, fajowo, fajosko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mediator.org Re: Wyrazy modne.. 09.09.10, 08:35 "ciacho" masakra sorka A tak najbardziej, najbardziej modnym wyrazem, w całej Polsce jest pewien wyraz na k.... Gdziekolwiek się nie pojedzie i postoi na ulicy słychać go zewsząd... Po prostu masakra Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wyrazy modne.. 09.09.10, 10:23 I jakaż to nad wyraz trwała moda! Wylewa się ta k.rwa swobodnym ciurem zarówno z pyska zapijaczonego obwiesia, jak i z ust osób niby wyżej stojących na drabinie społecznej, niby wykształconych, niby mających się za kulturalne, ba, nawet z ust osób publicznych. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 09.09.10, 16:00 Ostatnio mnie uderza słowo "projekt".. Czy młodzi czy starzy, cokolwiek nie robią, czymkolwiek się zajmują, to pracują nad pewnym "projektem".. Już nawet wyjeżdżając na wakacje pracuje się nad "projektem wyjazdu letniego". Ciekawe kiedy tak zaczną mówić grabarze, albo ci udający się po prostu w konkretnym celu do ubikacji Odpowiedz Link
efedra Re: Wyrazy modne.. 09.09.10, 20:42 jarkoni napisał: > Ostatnio mnie uderza słowo "projekt".. > Czy młodzi czy starzy, cokolwiek nie robią, czymkolwiek się zajmują, to pracują > nad pewnym "projektem".. > Już nawet wyjeżdżając na wakacje pracuje się nad "projektem wyjazdu letniego". Jarkoniu (?), już nawet partie bywają projektami. Oto, co podaje dziś PAP: "Jesteśmy grupą ludzi, którzy świadomie i dobrowolnie uczestniczą w naszym projekcie politycznym pod nazwą Prawo i Sprawiedliwość" - dodał Błaszczak. Odpowiedz Link
tymon99 Re: Wyrazy modne.. 09.09.10, 17:12 - zarządzanie (nie jako zarządzanie w ogóle, ale np. należnościami, ryzykiem, klientami, projektem itd.) - pomóc (w znaczeniu: obsłużyć. moja typowa odpowiedź w sklepie: 'pan? wątpię!') - zrównoważony (jako tłumaczenie słowa 'sustainable') Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 10.09.10, 17:51 Dżizas co? Projekty, procedura czy inne modne słowa? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wyrazy modne.. 10.09.10, 18:49 Te modne słówka walą falami, niektóre jak tsunami, a potem się uspokaja. Np. "jakby" przyprawiało mnie o dreszcze, a teraz w zaniku, nawet Kazio Kutz potafi powiedzieć coś dłużdzego bez tego słówka. jak sinusoida: takie "fajne" czy "Fajowe" były modne już w srednim mezozoiku, czyli za moich szkolnych czasów. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wyrazy modne.. 10.09.10, 18:50 No i nie wiem, czemu "fajowe" wyzej wielką mi wyszły. Chyba za długo przytrzymałam klapkę.... Odpowiedz Link
rudavve Re: Wyrazy modne.. 10.09.10, 19:18 Na forach spotykam "żenua" D po jest dopiero hicior D Odpowiedz Link
rudavve Re: Wyrazy modne.. 10.09.10, 19:32 I więcej przykładów przypomnieć sobie nie potrafię )) Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 11.09.10, 10:43 A proste i polskie i jeszcze niedawno używane często słowo "zajebisty". Było bez żenady używane i w TV i w prasie, nawet Miodek o tym wykład mały zrobił, że staropolskie pochodzenie i w odpowiednim kontekście mocny, dobry staropolski wydźwięk. Mam mieszane uczucia.. Odpowiedz Link
rudavve Re: Wyrazy modne.. 11.09.10, 10:54 Mocny wydżwięk owszem ma, ale lepiej dla ucha brzmi...'zarąbiste'..'kapitalne' Sądzę, że używane do dzisiaj..zwłascza wśród młodych ludzików ) Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 11.09.10, 17:59 Słyszałem jeszcze, że coś jest "zajebiaszcze", ale pewnie takich podobnych jest dużo.. Odpowiedz Link
efedra Re: Wyrazy modne.. 11.09.10, 18:55 rudavve napisała: > Słitaśne ? słitaśnie? D co oznacza? DD Wygląda mi to na angielskie "sweet" z polską końcówką. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wyrazy modne.. 11.09.10, 21:05 Jak mogłam zapomnieć: wszechobecna rewitalizacja! Odpowiedz Link
wei.wu.wei Re: Wyrazy modne.. 14.09.10, 09:41 Swego czasu Viva wypromowała "wyczesane". Coś takie "cool". Odpowiedz Link
babeczka27 Re: Wyrazy modne.. 16.09.10, 12:02 studio (makijazu, firan, kuchni, paznokcia) SAUTÉ (czytaj: sote) w znaczeniu bez makijażu Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 16.09.10, 17:17 Jak poproszę rybę saute to dostanę ją bez makijażu i nie będzie machała rzęsami? Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 23.09.10, 17:22 Aaaa, jeszcze jedno modne słowo: co to są "panele"?? I nie chodzi mi o te na podłogę... Odpowiedz Link
czekolada_kokosowa Re: Wyrazy modne.. 24.09.10, 20:04 Nie śmigana w sensie rybki to ja bym stawiała na.. rybę jeszcze nie jedzoną A panele kojarzą mi się też z testami alergologicznymi, np. panel pokarmowy, to badania na określone jedzenie, które może uczulać. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Wyrazy modne.. 25.09.10, 12:23 Nie śmigana w stosunku do ryby w knajpie? Czyli wyjątkowo świeża? Swego czasu w obcym kraju podano nam śledzie z certyfikatem na piśmie, że były złowione w Morzu Północnym nie wcześniej niż 10 godzin temu.. Czyli też nie śmigane jeszcze??? Odpowiedz Link
dar61 Otóż to, "dokładnie"! 02.11.10, 20:18 Modne? To mało, warto je zwać "chwastami". Ostatnio mnie prześladuje, szczególnie w forum, ciągłe i natrętne "Witam". Mają co poniektórzy ustawione to chyba jako wstępniak w schemacie, taka przednia sygnaturka... Inne: "klimaty", "impreza", "logo"[ł], "dizajn" i kilka innych, o "dokładnie" już nie wspomnę", bo ono już w tym forum też i zachwaściło przekaz --- Nie, żebym był przeciw - ale w gronie pewnych psychologów spotkałem ichnią modność: "Alleluja i do przodu..." Odpowiedz Link