h_hornblower 18.10.04, 20:02 Jeszcze 2-3 lata temu pisało sie poprawnie Internet z wielkiej litery. Teraz widzę prawie wyłącznie z małej. Coś się zmieniło? Jak się pisze? horny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala_100 Re: ...net 18.10.04, 21:25 h_hornblower napisał: > Jeszcze 2-3 lata temu pisało sie poprawnie Internet z wielkiej litery. Teraz > widzę prawie wyłącznie z małej. Coś się zmieniło? Jak się pisze? Uojesoo! A Odpowiedz Link
h_hornblower Re: ...net 18.10.04, 21:58 ala_100 napisała: > Uojesoo! Nie pojąłem... O co chodzi? Komputer Cie popieścił? horny Odpowiedz Link
ala_100 Re: ...net 18.10.04, 23:56 h_hornblower napisał: > ala_100 napisała: > > Uojesoo! > > Nie pojąłem... O co chodzi? Komputer Cie popieścił? Internet! Kiedyś. Został mi zadawniony uraz. A Odpowiedz Link
h_hornblower Re: ...net 19.10.04, 08:30 ala_100 napisała: > h_hornblower napisał: > > > ala_100 napisała: > > > Uojesoo! > > > > Nie pojąłem... O co chodzi? Komputer Cie popieścił? > > Internet! Kiedyś. Został mi zadawniony uraz. A Hat, hati? horny Odpowiedz Link
reptar Re: ...net 19.10.04, 07:59 Bardzo dobrze, że się zmieniło. Kiedy mi łącze siada, to mówię, że nie ma internetu, i wcale nie mam wtedy na myśli, że nie ma Internetu. Takie rozróżnienie jest bardzo potrzebne. Szkoda tylko, że mało kto wie, kiedy napisać to słowo od dużej. Odpowiedz Link
h_hornblower Re: ...net 19.10.04, 08:33 reptar napisał: > Bardzo dobrze, że się zmieniło. Kiedy mi łącze siada, to mówię, > że nie ma internetu, i wcale nie mam wtedy na myśli, że nie ma Internetu. > Takie rozróżnienie jest bardzo potrzebne. Szkoda tylko, że mało kto wie, > kiedy napisać to słowo od dużej. > No to Hornblower dołącza do tego ekskluzywnego grona. Czy podobnie jest z innymi mediami? Bo ja oprócz netu mam jeszcze Prąd, Wodę, c.o., telefon i windę... horny Odpowiedz Link
kicior99 Re: ...net 19.10.04, 11:21 zawsze mialem ten problem. Slowniki z konca XX wieku (starocie) polecaly pisownie duza litera, na necie panowala powszechna opinia ze duza litera jest zarezerwowana dla lamerow. Kiedys spotkalem sie z objasnieniem, ze ten jeden, specyficzny internet, ktorego uzywamy, jest przez duze I. I dalej jestem glupi = ( Odpowiedz Link