Gość: xx IP: *.czajen.pl / 192.168.6.* 18.12.02, 13:56 co znaczy słowo kapa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 20.12.02, 11:18 Kapa - jest wyrazem, który swój rodowód wywodzi od stwierdzenia "kapelusz", który z kolei jest poetyckim określeniem zewnętrznej części żeńskich narządów rodnych.Oba słowa używane wymiennie znajdują zastosowanie podczad gier słownych, flirtu towaryskiego tudzież podczas co błyskotliwszych zagajeń ze sfery damsko-męskiej.Często używany jest w opisach męskich podbojów miłosnych w których podmiot liryczny " (...)łapał, chwytał ją wtedy za kapelusz". Słowo "kapa" jest więc formą nieco zwulgaryzowaną,plebejską odartą z tej tajemniczej mgiełki jaką nosi slowo "kapelusz". Także "A ja ją wtedy za kapelusz !" uznawany był jeszcze do niedawna za "trendy" i był bardzo porządany na rautach, bankietach czy też swojsko brzmiacych bibkach, balangach i ochlajach.Pozdrawiam -KAPELUSZNIK Odpowiedz Link
Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 20.12.02, 11:32 Aha!Przypomniał mi się jeszcze synonim słowa "kapa".Brzmi ono "kapeć".Używane jest przez ludzi pochodzących z tzw.elementu. Odpowiedz Link
Gość: Kate Re: kapa IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 18:13 A ja znam synonim brzmiący <KUCIAPKA> Ale nie lubię tego słowa Odpowiedz Link
Gość: Julia Re: kapa IP: 62.233.195.* 06.01.03, 17:18 az sie zlapalam za glowe, jak przeczytalam wytlumaczenie slowa "KAPA"... przeciez kapa teraz ma zupelnie inne znaczenie! kapa to inaczej mowiac FAZA, i to obojetnie czy po alkoholu, czy po narkotykach! mowi sie: "ale mam fajna kape", "zalapalam niezla kape" Odpowiedz Link
Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 07.01.03, 13:10 Gość portalu: Julia napisał(a): > az sie zlapalam za glowe, jak przeczytalam wytlumaczenie slowa "KAPA"... > przeciez kapa teraz ma zupelnie inne znaczenie! kapa to inaczej mowiac FAZA, i > to obojetnie czy po alkoholu, czy po narkotykach! mowi sie: "ale mam fajna > kape", "zalapalam niezla kape" Po alkoholu też można mieć kape...))Trzeba tylko coś poderwaćTeraz poważnie.Po alkoholu to można mieć:fajną fazę(owszem), niezłą jazdę,urwany film,niezłą zajawkę itp. Nie słyszałem natomiast żeby ktoś mówił : mam fajną kape...Ale nic to Julio. Masz prawo tak sądzić, tym bardziej, że napewno słyszałaś gdzieś to słowo i po prostu je tutj przytoczyłaś i nie posługujesz się tym językiem na codzień.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 24.03.03, 22:35 zdegustowany nie wiem skąd ty się urwałeś ale Julia ma racje. Kapa to faza po alkoholu albo narkotykach("Ale on ma kape"), jedynka w szkole ("qrwa następna kapa z polaja"), mocne kopnięcie w piłce nożnej ("Ale Oli kape wyjebał")i jeszcze w pizdu znaczeń ma. Odpowiedz Link
Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 26.03.03, 10:49 Gość portalu: hanys napisał(a): > zdegustowany nie wiem skąd ty się urwałeś ale Julia ma racje. Kapa to faza po a > lkoholu albo narkotykach("Ale on ma kape"), jedynka w szkole ("qrwa następna ka > pa z polaja"), mocne kopnięcie w piłce nożnej ("Ale Oli kape wyjebał")i jeszcze > w pizdu znaczeń ma. ty to chyba jeszcze do gimnazjum chodzisz..."(...)kapa z polaja(...)" buchhhaaa, buchaaa....co ty wiesz o kapach... Odpowiedz Link
Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 29.03.03, 22:06 A ty co studencik jesteś??? A może masz z 30 lat, a tutaj piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia... Odpowiedz Link
Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 31.03.03, 08:33 30 lat to ma chyba twój stary... Odpowiedz Link
Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 31.03.03, 21:50 Dla ciebie pan, a ma 40, ty niedorozwinięty umysłowo produkcie uboczny zapłodnienia in vitro. Idź sobie pogadać na czacie, a nie zaśmiecasz forum takimi dennymi postami, wyzywać starych każdy umie, ty poyebany ciulu. Chyba upadłeś na łeb jak byłeś mały, albo ktoś ci bejzbolem przypierdolił, że teraz taki głupi jesteś. Odpowiedz Link
Gość: Erudytka Re: kapa IP: *.pl 04.05.03, 15:23 kapa? Przeciez w żargonie uczniowskim jest to ocena niedostateczna Ash umysł mi o dzwotę boczy, kiedy pomyśle, że "kapa" wam sie skojarzyła z fazą !! SZOK! Dzisiejsza młodzież coraz bardziej "dorosła";P Odpowiedz Link
Gość: Erudytka Re: kapa IP: *.pl 04.05.03, 15:24 No i pozdrawiam HAnysa, który Bogu dzięki jedyny na to wpadł! Odpowiedz Link
roody102 Re: kapa 04.05.03, 17:32 Był taki utwór, "Kapa Kazika" Roody ___________ "Oddychasz warszawskim powietrzem To zupelnie tak jak ja" Partia. Odpowiedz Link
Gość: klomar Re: kapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 11:10 Gość portalu: xx napisał(a): > co znaczy słowo kapa? za moich czasów to była pała,lufa(w szkole),można też było dostać kapę w pysk(z buta) Odpowiedz Link