IP: *.czajen.pl / 192.168.6.* 18.12.02, 13:56
co znaczy słowo kapa?
Obserwuj wątek
    • Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 20.12.02, 11:18
      Kapa - jest wyrazem, który swój rodowód wywodzi od stwierdzenia "kapelusz",
      który z kolei jest poetyckim określeniem zewnętrznej części żeńskich narządów
      rodnych.Oba słowa używane wymiennie znajdują zastosowanie podczad gier
      słownych, flirtu towaryskiego tudzież podczas co błyskotliwszych zagajeń ze
      sfery damsko-męskiej.Często używany jest w opisach męskich podbojów miłosnych w
      których podmiot liryczny " (...)łapał, chwytał ją wtedy za kapelusz".
      Słowo "kapa" jest więc formą nieco zwulgaryzowaną,plebejską odartą z tej
      tajemniczej mgiełki jaką nosi slowo "kapelusz". Także "A ja ją wtedy za
      kapelusz !" uznawany był jeszcze do niedawna za "trendy" i był bardzo porządany
      na rautach, bankietach czy też swojsko brzmiacych bibkach, balangach i
      ochlajach.Pozdrawiam -KAPELUSZNIK
    • Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 20.12.02, 11:32
      Aha!Przypomniał mi się jeszcze synonim słowa "kapa".Brzmi ono "kapeć".Używane
      jest przez ludzi pochodzących z tzw.elementu.
      • Gość: Kate Re: kapa IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 18:13
        A ja znam synonim brzmiący <KUCIAPKA>
        Ale nie lubię tego słowa
    • Gość: Julia Re: kapa IP: 62.233.195.* 06.01.03, 17:18
      az sie zlapalam za glowe, jak przeczytalam wytlumaczenie slowa "KAPA"...
      przeciez kapa teraz ma zupelnie inne znaczenie! kapa to inaczej mowiac FAZA, i
      to obojetnie czy po alkoholu, czy po narkotykach! mowi sie: "ale mam fajna
      kape", "zalapalam niezla kape"
      • Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 07.01.03, 13:10
        Gość portalu: Julia napisał(a):

> az sie zlapalam za glowe, jak przeczytalam wytlumaczenie slowa "KAPA"...
        > przeciez kapa teraz ma zupelnie inne znaczenie! kapa to inaczej mowiac FAZA,
        i
        > to obojetnie czy po alkoholu, czy po narkotykach! mowi sie: "ale mam fajna
        > kape", "zalapalam niezla kape"
        Po alkoholu też można mieć kape...smile))Trzeba tylko coś poderwaćwinkTeraz
        poważnie.Po alkoholu to można mieć:fajną fazę(owszem), niezłą jazdę,urwany
        film,niezłą zajawkę itp. Nie słyszałem natomiast żeby ktoś mówił : mam fajną
        kape...Ale nic to Julio. Masz prawo tak sądzić, tym bardziej, że napewno
        słyszałaś gdzieś to słowo i po prostu je tutj przytoczyłaś i nie posługujesz
        się tym językiem na codzień.Pozdrawiam!
        • Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 24.03.03, 22:35
          zdegustowany nie wiem skąd ty się urwałeś ale Julia ma racje. Kapa to faza po alkoholu albo narkotykach("Ale on ma kape"), jedynka w szkole ("qrwa następna kapa z polaja"), mocne kopnięcie w piłce nożnej ("Ale Oli kape wyjebał")i jeszcze w pizdu znaczeń ma.
          • Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 26.03.03, 10:49
            Gość portalu: hanys napisał(a):

> zdegustowany nie wiem skąd ty się urwałeś ale Julia ma racje. Kapa to faza po
            a
            > lkoholu albo narkotykach("Ale on ma kape"), jedynka w szkole ("qrwa następna
            ka
            > pa z polaja"), mocne kopnięcie w piłce nożnej ("Ale Oli kape wyjebał")i
            jeszcze
            > w pizdu znaczeń ma.
            ty to chyba jeszcze do gimnazjum chodzisz..."(...)kapa z polaja(...)"
            buchhhaaa, buchaaa....co ty wiesz o kapach...
            • Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 29.03.03, 22:06
              A ty co studencik jesteś??? A może masz z 30 lat, a tutaj piszesz o czymś o
              czym nie masz pojęcia...
              • Gość: zdegustowany Re: kapa IP: proxy / 10.10.120.* 31.03.03, 08:33
                30 lat to ma chyba twój stary...
                • Gość: hanys Re: kapa IP: *.kat.cdp.pl 31.03.03, 21:50
                  Dla ciebie pan, a ma 40, ty niedorozwinięty umysłowo produkcie uboczny zapłodnienia in vitro. Idź sobie pogadać na czacie, a nie zaśmiecasz forum takimi dennymi postami, wyzywać starych każdy umie, ty poyebany ciulu. Chyba upadłeś na łeb jak byłeś mały, albo ktoś ci bejzbolem przypierdolił, że teraz taki głupi jesteś.
          • Gość: Erudytka Re: kapa IP: *.pl 04.05.03, 15:23
            kapa? Przeciez w żargonie uczniowskim jest to ocena niedostatecznasmile Ash umysł
            mi o dzwotę boczy, kiedy pomyśle, że "kapa" wam sie skojarzyła z fazą !! SZOK!
            Dzisiejsza młodzież coraz bardziej "dorosła";P
            • Gość: Erudytka Re: kapa IP: *.pl 04.05.03, 15:24
              No i pozdrawiam HAnysa, który Bogu dzięki jedyny na to wpadł!smile
    • roody102 Re: kapa 04.05.03, 17:32
      Był taki utwór, "Kapa Kazika" smile

Roody

"Oddychasz warszawskim powietrzem
      To zupelnie tak jak ja"
      Partia.
    • Gość: klomar Re: kapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 11:10
      Gość portalu: xx napisał(a):

> co znaczy słowo kapa?
      za moich czasów to była pała,lufa(w szkole),można też było dostać kapę w pysk(z
      buta)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka