Gość: ybul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 16:25 przyjete przez "twardych" buraczanych hip-hopli - niestety pisane z błędem , dlaczego? To pokazuje, że ci ludzie nic nie maja w dynkach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bok Re: HWDP IP: *.kabel.telenet.be 12.10.03, 13:51 jak sie o czyms nie ma pojecia,to nie powinno sie zabierac glosu!nie przejete przez"buraczanych" raperow(fajnie,ze mozesz schowac sie za nickiem i obrazac ludzi,co?) tylko zapodane przez Wilka,obecnie hemp gru.poza tym,gdybys mial jakiekolwiek pojecie o HH,to nie zblaznilbys sie publicystyka typu jest H a powinno byc CH.polecam HH amerykanski i francuski,zebys sie przekonal jak mozna potraktowac jezyk,synu.zreszta,szkoda mojego czasu... Odpowiedz Link
Gość: ybul Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 23:08 jak sie o czyms nie ma pojecia,to nie powinno sie zabierac glosu!nie przejete przez"buraczanych" raperow(fajnie,ze mozesz schowac sie za nickiem i obrazac ludzi,co?) tylko zapodane przez Wilka,obecnie hemp gru.poza tym,gdybys mial jakiekolwiek pojecie o HH,to nie zblaznilbys sie publicystyka typu jest H a powinno byc CH.polecam HH amerykanski i francuski,zebys sie przekonal jak mozna potraktowac jezyk,synu.zreszta,szkoda mojego czasu... no synku już odpowiadam - C.uj w d.upe policji - krzyczeli kibole już w latach 80 dziesiątych i żaden jakiś tam gru tego nie wymyslił. co do twórczego przekształcania języka - nie rozśmieszaj chłopaku - to tylko żałosna gadka gości , którzy myslą iz nie lubiąc policji buntuja się przeciwko światu. Ze dwa razy hh słyszałem . Odpowiedz Link
Gość: weathlehow Jadę sobie ostatnio tramwajem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 16:28 a że było mokro, to szyby się zdeczka zaparowały. Tramwaj był prawie pusty, a obok mnie siedział wnuczek [lat ok. 6] z dziadkiem. Dziadek posadził wnuczka przy oknie, żeby młody miał widoki. Wnuczek skwapliwie skorzystał z miejscówy i zaczął starannie kaligrafować na zaparowanej szybie H W D P. Odpowiedz Link
Gość: Kali Re: HWDP IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 21:11 oj mylicie sie moi drodzy... też mnie to wkurzało kiedyś, bo uważałem to za bład... Ten zwrot jest teraz traktowany jako symbol, widzisz HWDP i od razu wiesz o co chodzi, jasne powinno być CHWDP, ale teraz jest dłuższe, poza tym tu się liczy treść a nie forma. Wiadomo: treść tragiczna, nie jestem tym "twardym" hip hopowcem, ale muszę obronić ten skrót. Nie rozkładajcie tego na czynniki pierwsze, jak mówiłem to jest teraz symbol Odpowiedz Link
Gość: kamakszi Re: HWDP IP: *.chello.pl 14.10.03, 11:49 Mój tata na przykład (człowiek bardziej chyba młodzieńczy od swej 21-leiniej córy - czyli mnie ma bardzo ciekawą teorię dotyczącą tego słówka, stanowiącego tu przedmoit sporów... Dopuszcza on mianowicie obie formy pisowni, z tym że róznicuje ich znaczenie I tak: pisane przez "ch" sugeruje wg niego stan spoczynku rzeczonej..hmmm...części ciała. Natomiast pisownia przez "h" brzmi jakoś na tyle dumnie, szybko i twardo, że wskazuje na zdecydowanie stan wzbudzenia (poruszenia... Nie wiem, jak wy - ale kiedy ja zastanawiałam sie nad tą koncepcją, uznałam, że rzeczywiście coś w tym jest... cos ta pisownia istonie musi sugerować.... a i potrzeba takiego zróznicowania semantycznego zdaje się potrzebna - bo jak wiadomo "ch.." "h..-owi" nie równy... PPP Odpowiedz Link
Gość: H...ehehehe Re: HWDP IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 30.10.03, 04:11 Zgło? to do profa Miodka. To naprawdę ciekawa koncepcja. I akurat pasuje do tematu. Ch... trudno by było włożyc Policji tam gdzie... wiadomo A H... już by nie miał takich problemów. Buahhahahahahaha Odpowiedz Link
eridan Re: HWDP 15.06.04, 20:25 HWDP brzmi bardziej "twardo", solidniej. A w ogóle to ja pamiętam, jak strsi potrafili warczeć na swoje pociechy słowami: Żebym ci nie powiedział przez samo "h" Odpowiedz Link
Gość: stokrotka HWDP IP: 213.155.167.* 12.07.04, 23:19 skrót ten zaczęto w niektórych gronach inaczej tłumaczyś niż było to zamierzone przez jego twórców,bo Hugo(ten z programu dla dzieci)w dolinie Pomarańczy nie ma w sobie błędu. jest wiele różnych wersji tego skrótu,niekoniecznie wulgarnych...) Odpowiedz Link
roody102 Re: HWDP 27.11.03, 00:51 arbiter.pl/zdjecie/1872 __________________________ Roody102 Odpowiedz Link
Gość: ih Re: HWDP IP: *.wroc.bauer.pl / *.silvershark.com.pl 27.11.03, 12:12 (c)Hce Wstapic Do Policji? (c)Howaj Wino Do Plecaka? Odpowiedz Link
Gość: kiczyn Re: HWDP IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 15:09 Herbata W Dużych Paczkach (c)Hwała Wszystkim Policjantom i jeszcze masa innych..... Odpowiedz Link
Gość: Czesanyprzezwicher Re: HWDP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:30 Harcerska Warszawska Druzyna Piesza Odpowiedz Link
Gość: marfa Re: HWDP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 12:16 (c)howaj windows do piwnicy Odpowiedz Link
Gość: Piżmak Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 17:45 (c)Hce Wpier... Durnemu Peji. Odpowiedz Link
rego Re: HWDP 20.02.04, 21:55 Hej Wam Drodzy Policjanci (C)Hwała Wam Dzielni Policjanci (C)Howaj Windowsa Do Piwnicy (w związku z rzekomymi nalotami policji) Odpowiedz Link
Gość: Miota Re: HWDP IP: *.osiedle.net.pl 15.03.04, 17:25 he buraczanych hip-hopli ?? pisane z bledem ?? i co z tego poprostu tak sie przyjelo a buraczany to ty sam mozesz byc nieznasz prawdziwych hhofcuf < Odpowiedz Link
Gość: Iska Re: HWDP IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 11:30 haha, ale mnie rozsmieszyles/as Miota Dzieki za poprawe humoru Odpowiedz Link
Gość: ALKO Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:29 HWDP NIE JEST PISANE TYLKO PRZEZ HIP-HOPOWCÓW BLINIE A DO TEGO PISANE Z BŁĘDEM JEST TYLKO WG CIEBIE BO KTOŚ KTO MA TROCHĘ INTELIGENCJI WIE ŻE W JĘZYKU POTOCZNYM CZĘSTO SŁOWA SĄ PRZEINACZANE ONI MAJĄ W TYCH JAK TO PO PEDALSKU NAZWAŁEŚ DYŃKACH NAJWYRAŹNIEJ WIĘCEJ NIŻ TY DLATEGO CHAPAJ BANANY DLA TATY I MAMY Odpowiedz Link
Gość: HooliFans Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:39 CHWAŁA WIŚLE DUMIE POLSKI. Widziałem 'legionistę' w takiej koszulce. Odpowiedz Link
Gość: jojek Re: HWDP IP: *.ltv.pl 07.05.04, 09:50 Ja akurat wiem jak to sie poprawnie pisze i wiele innych moich kumpli tez!!! egzamin zdalem na 76pkt. sam policzyłem i chyba nie mamy zbyt pusto co?? aha i nie ma takiego czegos jak "hip-hopole" ;/ co za kretyn.... Odpowiedz Link
Gość: ziom Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:03 chodzmy wszyscy do pubów?? Odpowiedz Link
Gość: Szef Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 07:39 Hamujemy Wszelkie Działania Przestępcze. Widziałem policjanta w takiej koszulce. Odpowiedz Link
Gość: Marzenta HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:26 Nie ma błędu. To przeciez znaczy: He-man Walczy Dla Polski ;P Odpowiedz Link
Gość: Mari Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:14 hehe to ja tez dodam cos od siebie digisign.pl/~marek/hwdp.jpg Odpowiedz Link