Gość: arci IP: *.telan.pl 16.12.03, 19:08 A mnie grubo będzie po świętach... niestety. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oldskul A te maniurki to od ang. "manure"? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 16:35 Nieciekawe skojarzenie Odpowiedz Link
Gość: krecha Re: A te maniurki to od ang. IP: *.abhsia.telus.net 25.12.03, 00:53 Gość portalu: oldskul napisał(a): > Nieciekawe skojarzenie Ty wiesniaku!!! Jak smiesz??? maniurki to od manicure,,,,,czyli skojarza sie z panienkami, Odpowiedz Link
Gość: zawodowiec Re: Grubo IP: *.chm.bris.ac.uk 18.12.03, 13:16 a ja juz od dawna znam i uzywam 'szeroko' dokladnie w tym samym znaczeniu pzdr i wesolych swiat wszystkim! Odpowiedz Link
Gość: lOOzack Re: Grubo IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 13:28 Niechudo albo raczej Niechuuuudo - to również tyle co Grubo Odpowiedz Link
mateusz.belattaf.zm1 Grubo.pl 27.10.06, 18:11 w końcu ktoś to dostrzegł ;] Wyraz grubo dotarł jednak nie tylkoamerykańskiego Phat, lecz tez od niemickiego "fett". Głownie "grubo" w przedstawionym tu sensie (często w zestawieniu "gruby temat") używało się dotychczas w województwie Zachodnio-pomorskim i zachodnich częściach wielkopolskiego. Sam pochodzę z Koszalina, i wiem, że nawet dzieci w podstawówce mówią "grubo" jako "dobrze" ;] stad pomysl by kupic domene grubo.pl - niestety ciagle nie mam pomyslu na wykorzystanie i jest tam po prostu wizytowka + zarobki z wypozycjonowania i banerow google. any ideas? Odpowiedz Link