mybaby1 14.12.06, 13:05 Pytam z ciekawości Cy w Francji kosmetyki Vichy i Avene są też kosmetykami z tej nieco wyższej półki cenowej jak w Polsce. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: Avene 14.12.06, 13:14 nie wiem czy sa drozsze czy tansze bo nie znam cen w Pl Avene ja kupuje tylko w aptece Vichy ( krem te w tubkach, toniki, mleczka, chusteczki wilgotne, wiec te podstawowe - kupisz wszedzie, nawet w hipermarketach specjalistyczne, na wlosy, na celilit itd widziala tylko w patekach, moze sa gdzie indziej ale sie nie rozgladalam ja chcesz moge spawdzic ceny u ciebie, jesli cie cos szczególnie interesuje Odpowiedz Link
miss_coco Re: Avene 15.12.06, 12:21 Ja mieszkam w Belgii, i kosmetyki tych firm sa dostepne wylacznie w aptekach i takich specjalnych drogeriach. Ale obok tych marek funkcjonuje masa im podobnych i jakosciowo i cenowo, np nuxe, caudalie, la roche posay, oenobiol etc. Mozna powiedziec ze sa uwazane juz za takie lepsze kosmetyki ale raczej jakby taka srednia polka, wyzej to kosmetyki dior albo clinique itp. Odpowiedz Link
nimeska Re: Avene 15.12.06, 13:22 a sprawdz czy te najbardziej podstawowe kremy, mleczka i toniki nie sa u ciebie odstępne tez w hipermarketach powinny byc bo nie maja nic wspólnego z leczeniem Odpowiedz Link
koralka Re: Avene 15.12.06, 18:02 avene sa najtansze z tych co dostac mozna w aptece, za zwykly krem hydratant place ok.18 euro, mleczko do czyszczenia twarzy 10,spray(z woda) duzy tez 10 euro Odpowiedz Link
kadarkaa Re: Avene 17.12.06, 01:21 Hmmm ciężko powiedzieć, bo to zależy trochę od siły nabywczej. W Polsce za kosmetyki z wyższej półki uważa się czasem już L'Oreal Ja bym powiedziała, że cenowo są one raczej średnie. Jakość Avene mi w tej cenie odpowiada - Vichy już nie, czasem mam wrażenie, że więcej inwestują w reklamę niż w opracowanie dobrej formuły kosmetyku. ... A najbardziej lubię LRP Odpowiedz Link
foiegras Re: Avene 18.12.06, 20:37 ceny kosmetykow marki Avene znajdziesz tu : www.vitalprix.com/bp/a/avene.html wg mnie kosmetyki te nie sa z wyzszej polki. troche tansze od Vichy, ale jakosciowo odpowiadajace tej pierwszej. Uzywam ich kremow nawilzajacych sa super. cen ajak widziesz na ww podanej stronie za krem to ok 10-15 euros. Za DOBRY krem zaplacisz przynajmniej od 35 w gore. A za sUUUUuper krem to nawet do 200 euros. Ale to juz inne marki i inna bajka pozdrawiam Odpowiedz Link
dolores33 Re: Avene 15.01.07, 00:23 a czy kosmetyki Avene mozna dostac w Polsce? bardzo jestem zainteresowana. Pozdrawiam Odpowiedz Link