angiee1 03.01.05, 19:35 Od poltora tygodnia jestem w Meksyko City, szukam kompanow/ kompanek, planuje zostac tu jeszcze ok. 3 tygodni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeremi66 Re: meksyk 2005 08.01.05, 23:52 witaj gdybys wytrzymala jeszcze troche dluzej to mogli bysmy sie spotkac. bedziemy w city 23/02.chetnie usluszymy od ciebie o zocalo i w ogole. trzymaj sie j.k Odpowiedz Link
borasca0107 Re: meksyk 2005 30.01.05, 05:22 Hej, Spedzilam w Mexico City (hotel Regente - travel.yahoo.com/p-hotel-346805- hotel_regente-i ) ostatnie swieta BN, w sumie trzy i pol dnia i bardzo Wam polecam przede wszystkim wyjazd stamtad do Tuli, potem do Teotihuacan i na koncu do przepieknie polozonego w gorach Xochicalco - z tego co wiem do Tuli oferowane sa zorganizowane wycieczki w srody, do Teotihuacan prawdopodobnie z kazdego hotelu wyjazdy sa codziennie (cena okolo $62US od osoby), natomiast do Xochicalco nie ma zorganizowanych wyjazdow (dzieki Bogu, bo tym sposobem mozna sie nacieszyc pieknem ruin w blogiej ciszy i spokoju bez tlumow turystow)- ja skorzystalam z taxi - tzn. taksowkarz jest tez przewodnikiem - jesli podrozujecie w wiekszej grupie to bardziej polecam wynajecie wlasnie takiej taksowki na caly dzien !! cena okolo $150US, ale naprawde warto - przede wszystkim dlatego, ze mozna wtedy uniknac tlumow zwiedzajac piramidy przed najazdem autobusow wycieczkowych - nie wspomne oczywiscie o wygodzie. Jesli mielibyscie ochote skorzystac z uslug taksowkarza/przewodnika to moge sluzyc numerem telefonu i e-mailem do Meksykanina, ktory byl moim przewodnikiem po Mexico City i okolicznych piramidach - to jest starszy pan, mowiacy dobrze po angielsku i bedacy wlascicielem wygodnego, klimatyzowanego samochodu - potrafi ciekawie opowiadac o Meksyku, ale rowniez nie pytany nie nadaje niepotrzebnie jak katarynka Z Mexico City pojechalam autobusem do Palenque, stamtad do Gwatemali na zwiedzanie ruin w Tikal, potem do Cancun i zwiedzanie Chichen Itza i Tulum - jesli macie jakies pytania dotyczace, ktoregos z odwiedzonych przeze mnie miejsc to z checia odpowiem na pytania! Pozdrawiam serdecznie.. Odpowiedz Link
sol_bianca Re: meksyk 2005 31.01.05, 17:03 Rany Boskie, a pomyśleć że do wszystkich tych miejsc można dojechać zwykłym autobusem z dworca za grosze... Aż się boję zapytać, ile kosztował Cię cały wyjazd Odpowiedz Link
borasca0107 Re: meksyk 2005 01.02.05, 00:32 sol_bianca napisała: > Rany Boskie, a pomyśleć że do wszystkich tych miejsc można dojechać zwykłym > autobusem z dworca za grosze... napewno masz racje - ale ja przeznaczylam na Mexico City tylko trzy i pol dnia i chcialam zobaczyc jak najwiecej - wycieczki autokarowe z hotelu nie wchodzily w gre bo nie chcialam wloczyc sie w tlumie, poza tym moj hiszpanski jest identyczny jak chinski - nie mialam szczescia w spotykaniu ludzi ktorzy mowia po angielsku, wiec nawet gdybym trafila na dworzec jakims cudem to nie chcialam ryzykowac wyladowania w miejscu w ktorym nie moglabym sie dogadac o wskazowki itp. - takim sposobem piramidy zwiedzalam codziennie z samego rana zaraz po otwarciu - chlodniej wiec i wspinaczka mniej bolesna - szczegolnie na piramide Slonca i Ksiezyca w Teotihuacan... no i moglam porobic spokojnie zdjecia bez tlumow w kadrze... a potem popoludniami oczywiscie zwiedzanie Mexico City, okolic itp... mimo wszystko tym, ktorzy nie musza oszczedzac na wycieczce polecam taxi... np. wyprawa do Xochicalco to bylo troche chyba ponad dwie godziny jazdy w jedna strone i to bez korkow na ulicy (okres swiateczny i wyjazd przed szosta rano)...z tego co wiem to chyba jednak tam nic innego nie dojezdza i transport trzeba sobie zalatwic samemu - moge sie oczywiscie mylic... ale ... > Aż się boję zapytać, ile kosztował Cię cały > wyjazd wyjazd byl duuuuuuuuuuzo tanszy niz na przyklad wyprawa do Nowej Zelandii - wiec nie narzekam Pozdrawiam serdecznie... --- "God, if you can't make me thin, please make my friends fat" Odpowiedz Link
sol_bianca Re: meksyk 2005 12.01.05, 15:52 Mam do Ciebie prośbę (w wziązku z Mex), napisałam Ci maila na adres gazetowy Odpowiedz Link
jeremi66 Re: meksyk 2005 17.01.05, 02:47 Mamy do Ciebie prosbe.Zarezerwowalismy hotel Manolo w Mexico City na ulicy Louis Moya 111.Gdyby Ci sie zdarzylo przechodzic w okolicy Zocalo i rzucic okiem na ten hotel to bylibysmy Ci bardzo wdzieczni Odpowiedz Link