Dodaj do ulubionych

Francja Hiszpania Portugalia-podrozownie samochode

19.06.05, 14:16
Witajcie,
Czy znacie w tych karajach czyli francja hiszpania portugalia kampingi.?
Gdzie najlepiej sie zatrzymac w ktorch miastacj tych krajow?
Czy nie ma problemy z tankowaniem gazu w tych krajach? znacie moze stacje
benzynowe?
pozdrowka
dzieki za pomoc
ania
Obserwuj wątek
    • kborz2 Re: Francja Hiszpania Portugalia-podrozownie samo 20.06.05, 12:21
      W hiszpani moge polecić kamping Cypsela w PAls na Costa Brava znajdziesz
      informacje na www.eurocamp.pl.
      Jesli chodzi o noclegi we Francji bo najpierw przez nia będziesz jechała to
      niestety nie znam campingów ale moge polecić hotele sieci ACCor. Hotele te sa
      praktycznie w każdym miasteczku we Francji, nazywają się np. Etap koszt noclegu
      to około 30 EUR za pokój trzyosobowy. Hotele te sa ustytuowane przewaznie na
      peryferiach miasteczek przy centrach handlowych. Jesli w jednym nie ma miejsca
      to najczęsciej obok jest jeszcze kilka innych hoteli. Zaewsze informacja o
      cenie pokoju jest wywieszona na zewnatrz. Przejechałam kilka razy Francje w
      drodze do Hiszpanii i nigdy niemielismy kłopotu z noclegiem w takim własnie
      holteliku. Jest ich bardzo dużo. Jesli dojedziesz do jedengo to przy wejściu
      lub w recepcji weź sobie folder hoteli w nim znajdziesz namiary na hotele sieci
      w całej Francji i Europie z adresem telefonem i mapka dojazdu z poszczególnych
      autostrad.
      JEsli chodzi o tankowanie gazu to raczej nie ma problemu, ja osobiście
      widziałam takie stacje benzynowe i mój szwagier jeżdził po Francji samochodem
      na gaz. wiem że benzyna jest droższa na stacjach przy autostradzie, a dosyć
      tania przy supermarketach. Jadąc w nocy we Francji chcąc zatankować w jakimś
      miasteczku, mielismy problem z zapłaceniem, karta. Tzn stacja była
      bezobsługowa - cos w stylu Neste i honorowała karty kredytowe ale jakieś
      francuskie, nie było mozna ani Visa, ani Mastercard itp. Poza tym nie mielismy
      problemów z uzywaniem kart kredytowych ani we Francji ani w Hiszpanii.
      Raz jak wracalismy z Hiszpanii chcielismy sobie zrobic zakupy w supermarkecie
      Auchan we Francji w niedzielę. Niestety był zamkniety. Tylko chyba u nas handel
      w niedziele kwitnie. Poza tym na stacji benzynowej przy autostradzie kanapka -
      tost złozony na pół z czymś tam kosztował 20 zł.
      Poza tym super wakacje, wiele przygód i wrarzeń. Kocham takie wyjazdy.
      Zyczę powodzenia.
      (sorry za literówki)
      • assim Re: Portugalia 20.06.05, 20:19
        zapraszam na forum - link ponizej, w bazie noclegowej jest link do kempingow w
        portugalii.
        pozdr/a
      • anulina1 Re: Francja Hiszpania Portugalia-podrozownie samo 20.06.05, 23:01
        wielkie dzieki za wskazowki.
        A czy Twoj szwagier nie mial problemu z tankowaniem gazu w Hiszpani?
        Czy moglby powiedziec(jesli pamieta) w jakich miasteczkach dokonywal tankowania.
        Z tego co wiem to moze tam byc maly problem.

Dzieki z groy
        Pozdrowka
        Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka