Dodaj do ulubionych

Peru - WIZA!

30.09.03, 11:17
Przeczytalam w ktoryms watku, ze potrzebna jest wiza peruwianska. Weszlam na strone ambasady Peru i tak jest tam napisane, ale takze komunikat: "strona w czasie aktualizacji"

Ktos tez napisal na forum, ze podobno od 2002 nie potrzebujemy wiecej wiz.

Jak to wlasciwie jest?
Obserwuj wątek
    • mike_mike Re: Peru - WIZA! 30.09.03, 13:27
      dalla napisała:

> Przeczytalam w ktoryms watku, ze potrzebna jest wiza peruwianska. Weszlam na
      st
      > rone ambasady Peru i tak jest tam napisane, ale takze komunikat: "strona w
      czas
      > ie aktualizacji"
      >
      > Ktos tez napisal na forum, ze podobno od 2002 nie potrzebujemy wiecej wiz.
      >
      > Jak to wlasciwie jest?

W 2002 potrzebowaliśmy. A na stronie ambasady Peru nie ma czasem numeru
      telefonu? Jesli nie to polecam nr 913 - tam ten numer podadzą Ci.
      A potem nic prostrzego jak zadzwonić do ambasady i zapytać.
      • dalla Re: Peru - WIZA! 30.09.03, 17:45
        jak sie nie mieszka w Polsce, to nie zawsze mozna natychmiast zadzwonic. W tym przypadku info przez forum otrzymam szybciej niz przez telefon.

W kazdym razie dzieki za odpowiedz.
        • mike_mike Re: Peru - WIZA! 01.10.03, 09:27
          dalla napisała:

> jak sie nie mieszka w Polsce, to nie zawsze mozna natychmiast zadzwonic. W
          tym
          > przypadku info przez forum otrzymam szybciej niz przez telefon.
          >
          > W kazdym razie dzieki za odpowiedz.

Rozumiem, że masz obywatelstwo polskie, w przeciwnym razie pytanie nie miałoby
          sensu. A w kraju w którym obecnie przebywasz nie ma konsulatu Peru? W razie co
          pozostaje telefon. Chyba, że mieszkasz w kraju gdzie telefonów jeszcze nie
          wynaleziono.
          A co jeśli ktoś odpowiedziałby Ci na forum (tak jak w innym wątku), że wizy
          nie są potrzebne? Wsiadłbyś w samolot, a w Limie tłumaczył, że nie wiedziałeś,
          że wizy są potrzebne?
          • dalla mike_mike 01.10.03, 12:12
            wydawalo mi sie, ze to powinno byc sympatyczne forum o podrozach.

jesli nie potrafisz uprzejmie odpowiedziec na czyjs post, to moze w ogole nie pisz? nie Tobie oceniac pytania, nawet jesli wydaja Ci sie beznadziejnie glupie.

sugestia z wyladowaniem w Limie troche nie bardzo, nawet, jesli chciales byc sarkastyczny. tlumaczyc bym sie musiala juz na Okeciu. zapomniales, ze istnieje cos takiego jak kontrola paszportowa przed wsiadaniem do samolotu? przeredaguj swoja odpowiedz, bedzie dowcipniej.

nie, nie jade bezposrednio do Peru, tylko do Chile. i moze pojade rowniez do Peru. jesli nie potrzebowalibysmy wizy, to byc moze spontanicznie tam bym sie udala.
            niektorzy nie posiadaja telefonu, a maja dostep do internetu. czy jest to dla Ciebie dziwne?

chyle czola, Wszystkowiedzacy
            • mike_mike Re: mike_mike 01.10.03, 12:53
              dalla napisała:

> wydawalo mi sie, ze to powinno byc sympatyczne forum o podrozach.
              >
              > jesli nie potrafisz uprzejmie odpowiedziec na czyjs post, to moze w ogole nie
              p
              > isz? nie Tobie oceniac pytania, nawet jesli wydaja Ci sie beznadziejnie
              glupie.
              >
              > sugestia z wyladowaniem w Limie troche nie bardzo, nawet, jesli chciales byc
              sa
              > rkastyczny. tlumaczyc bym sie musiala juz na Okeciu. zapomniales, ze istnieje
              c
              > os takiego jak kontrola paszportowa przed wsiadaniem do samolotu? przeredaguj
              s
              > woja odpowiedz, bedzie dowcipniej.
              >
              > nie, nie jade bezposrednio do Peru, tylko do Chile. i moze pojade rowniez do
              Pe
              > ru. jesli nie potrzebowalibysmy wizy, to byc moze spontanicznie tam bym sie
              uda
              > la.
              > niektorzy nie posiadaja telefonu, a maja dostep do internetu. czy jest to dla
              C
              > iebie dziwne?
              >
              > chyle czola, Wszystkowiedzacy

Po co się denerwujesz. Pytanie o obowiązek wizowy na forum nie jest głupie, ale
              lekkomyślne. Jeżeli ktoś wprowadzi Cię tu w błąd, to w najlepszym razie
              stracisz kaskę wydaną na bilet.
              O takie informacje języka trzeba zasięgać u źródeł...
              NB ja też tak zrobiłem - przelot miałem do Chile, a potem pojechałem autobusem
              do Peru...
        • mojito Re: Peru - WIZA! 01.10.03, 10:04

Witaj ponownie dalla,
          Jezeli podrozujesz z polskim paszportem do Peru to musisz miec wize.
          Peru.com
          Pozdrowionka,
          mojito.
    • dalla Re: do Mojito! 01.10.03, 12:02
      dzieki za odpowiedz!
      aha, weszlam oczywiscie na strone smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka