kamire12 06.02.11, 20:21 mozecie mi napisac czy wozek BJ citi mini jest dla wysokich rodzicow 173 i 190 ? bo gdzies tu na forum ktos napisal, ze dla niskich? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_nyc Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 20:34 mam kolege ktory ma 195 cm i raczka jest ok zastanawiaja sie nad zakupem mini - zapewne gdyby nie kwestie finansowe juz by go mieli dla swojej corki ktora ma 1,5 roku a wyglada na 2,5 wiec jest tez big girl Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 21:28 Ja mam 187 cm i dla mnie jest za niski. Mo M. jest niższy, ale też nie było mu wygodnie. Robi duże kroki i zawadza o stelaż. Dlatego go nie kupiliśmy. Niestety, nie ma regulowanej rączki. Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 21:48 zawadza o stelaz to masz na mysli o dol z hamulcem ??? bo jesli tak to musze przekazac znajomym i musi przetestowac bo prowadzil tylko po pokoju wysokosc raczki dla mojego kumpla jest ok w innych wozkach sie musi garbic a jest naprawde wielki facet Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 22:05 Oboje (176 cm i 187 cm wzrostu) zawadzamy nogami o tę część stelaża łączącą koła. To niestety jest problem, jak rączka jest za nisko. I chodzenie po pokoju nic nie daje, na spacerach chodzi się innym krokiem, przynajmniej ja tam mam. Druga rzecz, to jak jest rozłożone oparcie, to jest za blisko kolan. I zdarzyło mi sie kolanami zawadzić o oparcie. (tak samo rozchodzenie butów po domu nic nie daje) A co do rączki to mi nie było wygodnie, bo jest za nisko. Dla mnie optymalna wysokość to jakieś 110 cm (np. maclaren xlr tak ma). Ale jak znajomy ma długie ręce to może mu być ok Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 22:20 no znajomy ma dlugie rece hehhee wiesz oni byli u mnie w biurze a ja akurat mialam rozlozonego mini wiec na dwor im nie dalam ale teraz jak mam swojego to moga poprobowac dobrze ze napisalas bo by sie wkurzyli Odpowiedz Link
kpg81 Srebrno-listka 06.02.11, 21:50 Na starym forum dziewczyny opatentowaly kiedys regulowana raczke do city mini, moze Cie to zainteresuje, ciekawie to wyglada :forum.gazeta.pl/forum/w,22462,102128864,102672399,Moj_przerobiony_BJ_City_Mini.html Odpowiedz Link
dima1312 Re: Srebrno-listka 06.02.11, 21:55 dla bardzo wysokich to nie ja mam 176 i daję radę ale bez rewelacji, a osoba 190 to się namęczy! Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: Srebrno-listka 07.02.11, 10:02 To bardzo fajny patent, ale wymaga dodatkowych wkładów finansowych, a sam bj city mini już tanim wózkiem nie jest. Albo posiadania elite Dla wysokich to zdecydowanie jest maclaren xlt/xt. My go mamy, a mój brat (198cm wzrostu) jest nim zachwycony. I ma taką zaletę że można upolować używany wózek w przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link
gaga-sie Re: BJ citi mini - wzorst 06.02.11, 22:54 Prośba do dziewczyn posiadających wózek o zmierzenie wysokości tej rączki od podłoża do jej środka, ewentualnie też brzegów....Ja jestem niska i z kolei zastanawiam się, czy będzie pasować. Jestem prawie zdecydowana na ten wózek, ale nie mogę go w najbliższym czasie nigdzie obejrzeć. Odpowiedz Link
kamire12 na zywo 06.02.11, 23:00 a da sie go gdziekolwiek w katowicach, czy okkolicach zobaczyc na zywo? Odpowiedz Link
gaga-sie Re: na zywo 06.02.11, 23:04 Na allegro wystawiali joggery z Katowic, możesz zadać pytanie sprzedającemu. Sklep nazywa się chyba Kraina Dziecka, jeśli coś ci to mówi. Odpowiedz Link
dima1312 Re: na zywo 06.02.11, 23:16 Kamire jeśli mieszkasz w rejonie Gdańska to wpadnij zobaczysz go i poprowadzisz Odpowiedz Link
gosia_arma Re: na zywo 06.02.11, 23:32 Ja chętnie zobaczę, też jestem zdecydowana na 90%, ale właśnie chciałabym na żywo zobaczyć, a w sklepach w Trójmieście nie ma szans Odpowiedz Link
pomilak1 Re: na zywo 07.02.11, 07:58 Kamire podobno mają je w Viki na ul. rossvelta w Zabrzu ja mam BJ i jestem z Katowic, mam ok 158cm i dla mnie rączka jest ok, nie kopię w stelaż ani w siedzisko, trzymam raczej po boku niż u góry Odpowiedz Link
dima1312 do Gosia arma 07.02.11, 10:51 gosia arma podaj mi na gazetowego swoje namiary to zadzwonię do ciebie i się spotkamy Odpowiedz Link
kamire12 wysokosc raczki 07.02.11, 20:17 czy moze ktos podac na jakiej wysokosci jest raczka? oraz jak mozna jak gleboko od pionu raczka-podloga jest rurka laczaca kola? Odpowiedz Link
mm-g Re: wysokosc raczki 10.02.11, 12:59 Podbijam bo też mnie interesuje zwłaszcza wysokośc rączki (ja z kolei niska i nie wiem czy nie będzie za wysoko ) Odpowiedz Link
agnes_nyc Re: wysokosc raczki 10.02.11, 13:17 rozlozylam city mini i mierze wiec jesli cos chcecie to piszcie bo do jutra go nie bede skladac - a swojego nie mam bo jest u opiekunki wysokosc raczki od ziemi do raczki 105 cm - ja mam 162 i jest ok Odpowiedz Link
kamire12 Re: wysokosc raczki 10.02.11, 14:11 a mozesz jeszcze zmierzyc jak gleboko jest ta rurka laczaca kola od pionu raczka-podloga? Odpowiedz Link
agnes_nyc Kamire12 10.02.11, 16:36 czy chodzi tobie oto ile cm ma odleglosc kola od stelaza co jest hamulec (dolna rurka laczaca kola) bo nie kumam Odpowiedz Link
saras-wati Re: Kamire12 10.02.11, 17:25 wg mnie chodzi jej o odległość rączki od hamulca w poziomie, nie wysokość - tzn. jakbyś zrobiła poziomy rzut rączki? Odpowiedz Link
kamire12 Re: Kamire12 11.02.11, 11:54 chpodzi mi o odelglos: jakbys poziomo z raczki zeszla w dol po pionowej linii do ziemi , a potem zmierzyla odleglosc do tej rurki z hamulcem. po prostu chce zobaczyc jak mam przy aktualnym wozku i czy prowadzac wozek bede kopac w ta rurke z hamulcem Odpowiedz Link
saras-wati Re: BJ citi mini - wzorst 10.02.11, 15:00 Mam 168 cm i na początku kilka razy kopnęłam w stelaż(było to latem, więc boleśnie zapamiętałam). Jednak nauczyłam się z nim chodzić i nie mam żadnego problemu Faktycznie przy rozłożonym oparciu można zawadzić, ale zdarzyło mi się to zaledwie raz. Z rzeczy, do których trzeba się jeszcze przyzwyczaić to kształt rączki - bardzo mnie denerwowała, ale teraz nie zwracam już na to uwagi. Mi natomiast wydawało się, że jestem trochę za niska do tego wózka - moja siostra ma 173cm i była zachwycona Nawet lżej się go jej podbijało niż mnie Odpowiedz Link
vanillafields Re: BJ citi mini - wzorst 11.02.11, 13:44 Ja mam 166 i tez pare razy kopnęłam w stelaz (właściwie w hamulec na srodku) ale to było w kozakach wiec ledwie zauważyłąm... rączka, fakt, nie bardzo wygodna ale idzie sie przyzwyczaic. Nie jest za wysoko dla mnie ale ja wole wyzej nich nisko rączki - sprawa preferencji. Oparcia nigdy nie rozkladalam, wiec ciezko mi sie wypowiedziec, mam nadzieje ze na wiosne i lato kiedy wozek bede uzywac na codzien na spacery (teraz to jest do samochodu) mala mi bedzie spac jeszcze czasem w wozku i bede mogla wykorzystac siateczke z tylu (bo wciaz zasypianie czesto sie jej zdarza).. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: BJ citi mini - wzorst 10.02.11, 21:18 Przymierzalam sie w sklepie do niego. Mam 172 cm wzrostu i lubie wysokie wozki. Mi bylo wygodnie, ale duzo wyzszej osoby raczej przy nim nie widze. Wydaje mi sie, ze mniejszym problemem jest wysokosc raczki, a wiekszym to, ze jak sie nie da odsunac wozka na odleglosc rak, to sie kopie w palak do hamulca. Odpowiedz Link