Dodaj do ulubionych

czy parasolka moze byc jedynym wozkiem?

07.02.11, 11:46
syn ma 9mc. nie bede mogla uzywac aktualnego wozka. szybko musze kupic nowy. myslalam o czyms lekkim (mieszkam na pietrze) i bede codziennie dziecko wozic do babci (u ktorej zostawiam stary wozek) a w aucie bede miec dla siebie nowy. tego nowego bede uzywac na spacery po pracy oraz w weekend. czy wystarczy ze kupie wozek typu parasolka? czy raczej mam kupic cos wiekszego? czy dwa? myslalam o Baby Jogger Citi mini, ale chyba nie nadaje sie dla wysokich rodzicow, wiec zostaja jakies parsolki.... ale ktos napisal, ze nie wie czy to dobre rozwiazanie dla tak malego dziecka i juz sama nie wiemsad jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • twitti Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 07.02.11, 14:49
      Pewnie gdybym byla na Twoim miejscu to bym kupila cos w stylu maclarena. One maja specjalne wysciolki dla maluchow. Do tego widze je cala zime, wiec sa dobre tez na zime. Mozesz kupic w komplecie ze spiworkiem. Na pewno jesli bym kupowala taki wozek, to szukalabym wsrod drozszych wozkow.
      • santa-1982 Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 07.02.11, 15:47
        U mnie od 8 miesiąca życia do prawie 3 roku córka jeździła Maclarenem XLR. Teraz wiem że to nie był najlepszy wybór, zwłaszcza na koniec wózkowania. Ale wózek sprawdził się i w lato i w zimę, więc w sumie da się przez tak długi czas użytkować 1. Co do przewożenia go w samochodzie jest niestety bardzo długi.
        Zastanów się może nad PP Si. Fajnie wyposażony, lżejszy od Maca.
        • pomilak1 Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 07.02.11, 16:28
          ja woziłam tylko w parasolkach od ok 9miesiąca smile tylko że jako maniaczka zmieniałam i zmieniam do dziś tongue_out no i na zimę miałam x landera xa (dla wówczas 1,5dziecka) a w obecną zimę kupiłam BJ city mini i na razie nim jeździmy (synek ma 2,5)smile
    • srebrno-listka Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 07.02.11, 17:05
      Moim (subiektywnym) zdaniem wózek typu parasolka nie bardzo nadaje się na długie spacery dla takiego maluszka. Mój roczniak nadal jeździ w spacerówce na pompowanych kołach. I będzie jeszcze długo jeździł, jak raz przewieźliśmy go w nieamortyzowanej parasolce był płacz i skończyło się tym, że trzeba było go nieść.
      Nawet maclaren xlr (świetny dla wysokich) ,moim zdaniem nie nadaje się na nierówne chodniki. Ale to moje zdanie wink
      Ja bym kupiła coś większego, może jane nomad air, albo concord fusion czy może któraś teutonia. albo bj citi elite wink czy emmaljunga nitro city
      • jotka_k Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 07.02.11, 18:55
        o wiek dziecka bym się nie martwiła, spokojnie może już jeździć w parasolce, bardziej martwiłabym się o przyszłą zimę
        ja przesadziłam córkę do PP SI jak miała 8 miesięcy ale na zimę zostawiłam XA
        • kamire12 Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 08.02.11, 09:44
          wlasnie zastanwaiam sie nad peg Perego Si, bo ma nawet spiworek. da sie tym jezdzic zima? chcialabym miec drugi wozek na zime, bo za rok maly bedzie miec poltora roku, ale nie bardzo mnie stac na tyle drozszych wozkow. czy baby jogger citi mini dawal sobie rade zima? PP Si kosztuje ok. 1000. BJ citi mini z palakiem, wkladka i jak bym miala kupic spiowor tez kolo 1000. wiec sama nie wiem. jak juz to wolalabym kupic jeden za 1000 a drugi za grosze. myslalam o BJ Citi Elite caly czas, ale co wtedy? dokupic leciutka parasolke za grosze na lato, jakies coneco? czy lepiej wydac na PP Si? no i mam problem z baby joggerami, bo niektorzy tu pisza, ze nie nadaja sie dla wysokich rodzicow. ze sie potyka np. o oparcie jak jest rozlozone i juz sama nie wiemsad
          • srebrno-listka Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 08.02.11, 11:10
            Moi sąsiedzi jak rok okrągły używają maclarena xlr. Jest drogi, ale używane można dostać w dobrym stanie i przyzwoitej cenie. Dla wysokiej osoby jest super.
            Jak już pisałam, nie używałabym dla malutkiego dziecka parasolki na długie spacery, uważam, że 9 miesięczne dziecko jest za małe, ale to moje zdanie. No, chyba że ktoś ma w okolicy chodniki równe jak stół. wink Ja niestety nie mam i dlatego używam emmaljungę i mój roczniak jest zadowolony, w parasolkach marudził i nie mógł na spacerze zasnąć.
            A może obejrzyj quinny speedy? Używane są w dobrych cenach, to fajny wózek.
            A jak chcesz parasolkę to może zooper hula? ostatnio się znów pojawiły na allegro. Kosztuje nowy ok 550 zł.
            • pomilak1 Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 08.02.11, 12:52
              w elite rączka jest regulowana smile ja mam teraz BJ CM (ale jestem niska ok 160cm) i jestem zadowolona, po śniegu dawał spokojnie radę a ogromna buda jest niezastąpiona przy śnieżycy smile wózkiem jeździ 2,5 latek smile
              Możesz kupić PPsi ale ja bym na zimę jednak coś dokupiła np używanego speedi smile
          • monia76 Re: czy parasolka moze byc jedynym wozkiem? 08.02.11, 13:14
            Si nie ma śpiworka w komplecie, a jedynie osłonkę na nóżki, która do niczego się nie nadaje. na zimę i tak trzeba dokupić porządny śpiworek na polarze (najlepiej od forumowej Magdy wink mini faktycznie nie ma nic z zestawie, wszystko, nawet folię czy pałąk trzeba dokupić osobno.
            • twitti forumowa Magda od spiworkow 08.02.11, 14:08
              Czy ma jakas swoja strone internetowa, gdzie mozna zobaczyc jej prace?
              • monia76 Re: forumowa Magda od spiworkow 08.02.11, 14:21
                na allegro pod hasłem 'profilowane śpiworki', nick magda79 czy jakos tak.
                • twitti Re: forumowa Magda od spiworkow 08.02.11, 14:29
                  dziekismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka