Dodaj do ulubionych

wozki w bagaznikach :)

16.02.11, 21:56
po przeczytaniu jednego watku pomyslalam,ze taki jak wyzej by sie przydal smile
moze bysmy tu wklejaly zdjecia naszych wozkow zlozonych w bagazniku,a w tytule podawaly model wozka i samochodu np.: Inglesina Magnum - Polonez
Obserwuj wątek
    • sylki Re: wozki w bagaznikach :) 16.02.11, 21:58
      To super pomysł smile
      Tylko kurcze ja nie mam małego auta ;/
      • didis Re: wozki w bagaznikach :) 16.02.11, 22:04
        Ja też nie, w moim mogę włożyć 3 moje wózki i pełno bagaży.
        Ale pomysł przedni - ja zdjęcia nie umieszczę dobrze?!big_grin
        • vanillafields Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 02:28
          Ja mam osobowy co prawda, ale kazdy wozek mi wszedl jak na razie wink (tylko z joggera z wielkimi kolami trzeba bylo przednie kolo zdjac...). Teraz tez mam baby city mini, parasolke, plastikowe sanki i jakies graty pt kompresor, skrzynke z narzedziami, jakies zapomniane wiaderko z lata itp...
          https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png
    • froobek Re: wozki w bagaznikach :) 16.02.11, 22:14
      Nie no, please, nie narażajcie mnie, żebym trzeci raz włożyła Nomada do Corsy!
      Potem muszę wypić podwójną melisę wink
      • saras-wati Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 06:59
        froobek, bo ta corsa, to malutki bagażnik masad no, ale zmieściłaś tam nomada? Łatwo było? Jakbyś miała robić to codziennie, to pisałabyś się na takie rozwiązanie?

Jakie nomad ma rozmiary po złożeniu?

• olunia_83k Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 08:13
          A czy któraś z Was ma Mutsy 4 Ridera lub Murę 4 i miesci go w focusie (zwykłym bądź combi) ?smile
          • tygisek Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 08:39
            ja mialam urban ridera i focusa sedana i wozek mieszkal w bagazniku (nie nosilam go na 2 pietro po schodach), odpinalam dwa kola po jednej stronie, ale na wielkosc wchodzil bez mocowania - nie wiem jak w tych nowszych focusach wyglada otwor bagaznika, w tym starszym nie bylo wysokiego progu, zdjec niestetynie posiadam
            natomiast teraz mam peugeota 308 i wkladanie mutsy do bagaznika graniczylo z cudem, choc tez sie miesci, ale tu jest dosc wysoki prog bagaznika, wiec manewrowanie wozkiem na pewnej wysokosci ( a ja nie jestem wysoka, 164 cm) bylo poprostu nieznosne a zeby bylo w miare przyzwoicie to nalezalo odpiac dwa przednie kola i to zanim wozek podnioslam, doprowadzilo mnie to do szewskiej pasji
          • thea19 Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 11:49
            mura 4 po zlozeniu jest mala
            mi sie miesci bez zdejmowania kol w A klasie razem z walizka i gratami
            aaa i skladam ja tylko raz, bez skladania dolu i zdejmowania kol bo mi lata po bagaznikismile
        • annulka79 Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 15:25
          Nomada do corsy???? Niezła jesteś smile
          A koleżanka próbowała i nawet melisa nie pomogła wink Stwierdziła że się nie da ...
          Może znaczenie ma rocznik samochodu? Koleżanka nie potrafiła go upchnąć do Corsy D (produkowana od 2006 roku) 5 drzwiowa. A może pomysłowość i determinacja pakującej tongue_out
          • froobek Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 18:59
            Słuchajcie, to było tak. Oczywiście przed zakupem nie przymierzyliśmy Nomada do bagażnika, bo nie wymyśliliśmy, że to może być problem. I któregoś razu chcieliśmy dokądś jechać, schodzimy, chcemy się zapakować, a tu nic. Mój mąż, raptus, wściekły. A tu podjeżdża mój tata i pyta:
            - Dokąd jedziecie?
            - Chyba donikąd, bo wózek nie wchodzi...
            No i tata pomanewrował, popróbował i upchnął. Ale on jest mistrzem świata w pakowaniu. Trzeba Nomadem trochę pokręcić i wchodzi. Oczywiście ze zdjętymi tylnymi i już nic innego do bagażnika nie wejdzie.

Potem naprawdę dosłownie raz czy dwa powtórzyliśmy ten wyczyn, od czego mnie skacze ciśnienie (nienawidzę tez samego składania Nomada - jak sobie to wyobrażam, to od razu wolę jechać autobusem) i odtąd zawsze jak jedziemy gdzieś samochodem (rzadko) to z chustą lub nosidłem. Nigdy więcej nie zabrałam wózka do samochodu.

Corsy owszem mają bardzo różne bagażniki, ale akurat nasz należy do najmniejszych smile
        • froobek Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 19:37
          > Jakbyś miała robić to codziennie, to pisałabyś się na takie rozwiąza
          > nie?

Żartujesz? Codziennie przegryzałabym aortę 15 ofiarom big_grin
          • saras-wati Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 21:09
            hahasmile ale to fakt, że corsy mają chyba jedne z mniejszych bagażników wśród A klasysad Ja mam C i dziwny ten bagażnik...w wolnej chwili mogę zrobić fotki mini w tym bagażniku.
            W ogóle jest na tyle dziwny ten bagażnik, że czasem wkładam mini(oczywiście z kołami) bez najmniejszego problemu, a jak włożę odwrotnie, to się nie zamyka...
    • zurekgirl Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 20:39
      Zdjecia nie zamieszcze, bo nie posiadam, ale pare razy przejechalam sie Nissanem Micra (stary model, bagaznik malutki) z BJ City Classic- poprzednikiem Elite. Wchodzil ladnie ze zdjetymi wszystkimi kolami, wozek plasciutki, kolka obok, dalo sie jeszcze mala walizeczke (bagaz podreczny) zapakowac.
    • ewa-krystyna Re: wozki w bagaznikach :) 17.02.11, 21:03
      dziewczyny nawet jak nie macie zdjec to wpisujcie w tytule marke samochodu i model wozka i opiszcie jak sie zmiescil, rowniez piszcie nawet 5 post z kolei,zeby kazdy wozek i samochod byly w osobnym poscie,zeby latwiej je znalezc. Ja mam duzy samochod i wozki mi bez problemu wchodza, ale tez musze je skladac lub rozkladac na czesci , no i jesli ja pakuje to zmiesci sie zwykle i wozek i zakupy,jesli moj maz, to juz albo wozek albo zakupy albo tylko czesc zakupow,lol... jednak posiadamy praktycznie tylko duze wozki z wyjatkiem Pliko smile
      • froobek To jeszcze raz: Nomad w Corsie 17.02.11, 21:11
        Wejdzie, ale:
        - trzeba się mocno napocić
        - nic innego się już nie zmieści
        • jotka_k XA i PP SI w MitsubishiL200 i Renault Scenic 17.02.11, 21:50
          do obydwóch aut obydwa wózki wchodzą bez składania wink
    • saras-wati alfa romeo 166 - teutonia fun system, tfk joggster 18.02.11, 10:01
      teutonia - wchodzi bez najmniejszego problemu w jednej części, z kołami. Nie wiem, jak ze sztywną gondolą, bo ja miałam vario plus, więc również bez problemu.

joggster - również, całkiem fajnie się składa, jak na tak duży wózek
      • saras-wati bj mini, quest 18.02.11, 10:02
        Oczywiście bez żadnych problemów! Zostaje bardzo dużo miejsca na bagaże
    • saras-wati vw polo - teutonia fun system, bj mini 18.02.11, 10:03
      teutonia - wchodzi i zostaje jeszcze miejsce na zakupy(pampersy etc.), ale trzeba odczepić większe koła
      bj city mini - wchodzi z kołami i zostaje jeszcze trochę miejsca na zakupy
    • saras-wati opel corsa C - bj city mini 18.02.11, 10:06
      wchodzi, ale trzeba nim odpowiednio pomanewrować...miejsce na zakupy zostaje, ale wg mnie to wyjątkowo mały bagażnik;
      inaczej to wyglądałoby, gdyby ściągnąć mini koła, wtedy można go położyć na płasko(jak kurier przywiózł wózek, to nie chciało mi się wierzyć, że jest w tak płaskim pudle), wtedy można coś jeszcze dopakować
      • didis MB UJ wchodzi bez kół do Corsy 25.02.11, 21:47
        3 drzwiowej z 1997r, sprawdzałam dziś specjalnie u teściowejtongue_out
        • adusia_g_s x-lander xa - mercedes A klasa 25.02.11, 23:06
          wchodzi ze zdjętmi tylnymi kołami ale ledwo ledwo, dopiero jak wszystkie zdejmę to jest ok.
          • adusia_g_s peg perego si - mercedes A klasa 25.02.11, 23:07
            bez problemów się meści
    • srebrno-listka 6 samochodów i 5 wózków 25.02.11, 23:19
      Opiszę doświadczenia wózkowo-samochodwe nie moje, ale i rodziny i znajomych:
      tylko spacerówka emmaljungi po złożeniu stelaża wchodzi w całości do bagażnika skody OFL2, zajmuje połowę bagażnika. Podobnie x-lander xa, ale aby zajął połowę, trzeba zdjąć koła, w poprzek oczywiście mieści się bez problemu.
      W peugeocie 306 w bagażniku mieści się stelaż od emmy, ale trzeba zdjąć jedno koło, aby go włożyć. siedzisko trzeba mieć w kabinie.
      X-lander xa wchodzi bez problemu do Peugeota 306.
      Z kolei do BMW E38 trzeba zdjąć koło, aby włożyć xa.
      mac xlr wchodzi do wszystkich wymienionych samochodów poza renault modus (i nie wiem jak z micrą)
      do Nissana Micry wchodzi chicco multiway (wchodzi też to Peugeota, skody, renault laguna II ale nie wchodzi do Renault modus.)
      Do renault modus wchodzi na styk coneco graffo, ale pewnie wszedłby wózek składany jak aktówka, a nie parasolka.
      • srebrno-listka Re: 6 samochodów i 5 wózków 25.02.11, 23:20
        Miało być: nie tylko moje ale i rodziny i znajomych big_grin
    • blueaha zooper twist- seicento 26.02.11, 08:39
      bezproblemowo, bo twist po zlożeniu mniej ma niż 100 cm
      • pomilak1 Cybex onyx corsaD i golf IV 26.02.11, 16:56
        do golfa wchodzi spokojnie do corsy na styk.
        • pomilak1 chicco skip corsaD 26.02.11, 16:58
          wchodzi na luzie i zostaje dużo miejsca ale to dosć mały wózek po złożeniu smile
    • tygisek MB urban - Peugeot 308, Citroen C5 kombi 26.02.11, 13:03
      jak w temacie - do obydwu wraz z kolami, do pierwszego zmieszcza sie jeszcze zakupy zywnosciowe nawet na caly tydzien, do drugiego 4 osobowa rodzina na dluuugi wyjazd wraz z walizami lozeczkiem turystycznym i hulajnoga starszaka wink
    • agaciha Maclaren XT do Forda Fiesta 5 drzwiowego 26.02.11, 19:04

• agaciha Mountain Buggy Double do Chrysler Grand Voyager. 26.02.11, 19:06
      Wchodzi zlozony i zostaje jeszcze miejsce na zakupy. Po wyciagnieciu tylnej kanapy wchodzi bez skladaniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka