Dodaj do ulubionych

Zna ktoś ten daszek???

19.02.11, 21:55
Czy może któraś z Was widziała, miała do czynienia, dotykała itd. taki daszek?
Kiedyś one były chyba po 40 zł, teraz są tańsze (20 zł) i tylko nie mam pojęcia co to dokładnie jest. Niby i do fotelika i do wózka, ale jak z mocowaniem, materiałem. Napiszcie jak coś wiecie.
daszek FP
daszek FP
Obserwuj wątek
    • simimi Re: Zna ktoś ten daszek??? 19.02.11, 22:49
      Nie znam go, ale jakiś czas temu widziałam na aukcji i zadałam sprzedawcy pytanie o mocowanie i czy będzie pasował jako powiększenie budki w quinny speedi. Dostałam odpowiedź, że montuje się do stelaża i rączki, ale do speedi to on nie pasuje bo nie ma jak go zamontować. To jest daszek do wózków typu parasolka. Tyle wiem. Daszka nie kupiłam.
      • ilhenny Re: Zna ktoś ten daszek??? 20.02.11, 07:12
        jeśli szukasz daszka ala parasolka od słońca zobacz to
        • afroddytta Re: Zna ktoś ten daszek??? 20.02.11, 11:50
          Daszków do wózka to w sumie nie szukam, mam już dwa różne. Myślałam, że może by tak do samochodu, bo czasami dziecko śpi, a mimo, że zaciemnione szyby plus siatki to i tak świeci, a wakacyjne podróże przed nami. W takim razie co do parasolki to potrafię to mocowanie sobie wyobrazić, ale z samochodem to gorzej.
    • pandziksa Re: Zna ktoś ten daszek??? 22.02.11, 22:11
      Teraz sama będę kombinowała jak dorobić daszek do speedi. Mam już ortalion i fiszbinę. Będę chciała go doszyć na stałe i żeby był chowany w budę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakby co to dam znać.
      Afroddytta pisałam ci pw ale nie wiem czy czytałaś. Mam do sprzedania tapicerkę do speedi.
      • afroddytta Re: Zna ktoś ten daszek??? 23.02.11, 09:22
        Wiem, dzięki za info, ale się strasznie pochorowałam i nie mogłam się zebrać aby odpisać. Generalnie to chyba na razie daruję sobie tę tapicerkę, bo tak na prawdę potrzebna mi na za rok, a potrzeby zakupowe zaspokoiło kupienie dostawki smile
        Koniecznie podeślij fotki jak już wszystko poszyjesz, jestem strasznie ciekawa. Ja używam tego daszka sunshine kids canopy i jestem zadowolona, tym bardziej, że doskonale pasuje mi też na wózek podwójny z kubełkowymi siedziskami, a w to lato to raczej ten będzie u mnie w użyciu, spacerówka speedi dopiero zimą.

A ten daszek FP chyba kupię, aby wykorzystać w samochodzie.
    • kofie86 Re: Zna ktoś ten daszek??? 23.02.11, 09:18
      Mam taki daszek, mocuje się na 2 klipsach oraz dodatkowo są 4 zapięcia na rzepy, materiał to 100% nylon przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu. Jeżeli chcesz więcej informacji typu wymiary mogę podać.
      • afroddytta Re: Zna ktoś ten daszek??? 23.02.11, 09:32
        Dzięki, bardziej mi chodzi do czego go można użyć, bo rozumiem, że do przedłużenia budki to raczej nie. A jak z zamontowaniem przy foteliku samochodowym (takim juz na stałe, nie nosidle), da się i ma to sens? A Ty do czego używasz, jesteś zadowolona?
        • kofie86 Re: Zna ktoś ten daszek??? 23.02.11, 10:34
          No ja zamontowałem ten daszek jako główny, na upartego da się z tego zrobić przedłużenie do daszka oryginalnego, w końcu polak potrafi, do Römer king plusa daszek pasuje montuje się bez problemu, daszek jest dość elastyczny więc myślę że do innych fotelików będzie również pasował, ale głównie jest zamontowany do spacerówki do fotelika tylko przymierzałem. Tak jestem zadowolony żona również daszek łatwo się mocuje i zdejmuje, cena 20 zł również jest zachęcająca.
    • pandziksa Re: Zna ktoś ten daszek??? 20.03.11, 22:02
      daszek skleciłam smile Poszedł do krawcowej do zszycia. Jutro odbieram i muszę jeszcze przyszyć rzepa do wózkasmile Może jutro wstawię fotki. Jakby się komuś spodobało to wtedy porobię dokładne wymiary. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie... big_grin
      • variuss Re: Zna ktoś ten daszek??? 20.03.11, 22:42
        ja tez jestem ciekawa- koniecznie sie pochwal, bo tez myslalam nad taka przeróbka, w koncu nie święci garnki lepia big_grin
    • variuss jeszcze inny daszek 21.03.11, 15:47
      allegro.pl/j-parasolka-daszek-przeciwsloneczny-budka-buda-i1517729216.html
      szkoda ze zdjecie male i nie ma podanej nazwy producenta, co by sie wiecej dowiedziec
      ale wyglada ciekawie
      • afroddytta Re: jeszcze inny daszek 21.03.11, 18:05
        No ja właśnie taki mam (miałam bo złamało mi się mocowanie, a ponieważ mam nowy to mężowi nie spieszno z naprawą). Jest bardzo fajny, ale nie sposób go kupić. Mój był kupiony w Stanach, jest firmy Eddie Bauer, nawet agnes o niego pytałam, ale ona takiego nie widziała, mąż też pytał w sklepie firmowym EB, ale powiedzieli, ze to jakaś limitowana kolekcja. Taki jak na zdjęciu znalazłam w amerykańskim sklepie toysrus, jest firmy safety1st.

A do mnie dotarł ten FP. Ogólnie jest ok, do wózka raczej go nie będę używać, ale do fotelika samochodowego będzie ok. Po bokach ma dwa klipsy do mocowania i ogólnie jest taki solidny.

Pandziska czekam na foty smile
      • saras-wati Re: jeszcze inny daszek 21.03.11, 19:18
        ja zamówiłam dzisiaj z teutonii, niestety będzie dopiero za miesiąc, ale do wakacji jeszcze trochę zostałosmile jednak widzę, że ten z teutonii to raczej z tych mniejszych, ale chyba będzie wystarczający?
      • gaga-sie Re: jeszcze inny daszek 21.03.11, 21:03
        Ja go chyba zamówię, jeśli coś mi się nie odmienismile Jak będę go mieć, to dam znać.
        • gaga-sie Re: jeszcze inny daszek 11.04.11, 21:00
          Daszek zalinkowany przez variuss zakupiłam jakiś czas temu, niestety do Nomada nie pasuje ( zaczepy są przeznaczone do wózka z cienkim brzegiem budy- grubości linki, w Nomadzie jest rurka na końcu). Generalnie pomysł b. fajny, daszek jest z siatki, fajnie się składa za pomocą bocznej regulacji jak w budach, jest dość elastyczny i dopasowuje się do kształtu, dobrze osłania. Bardzo żałuję, bo to najlepsza osłona p/słoneczna jaką widziałam, ale ma już nowego właścicielasad
    • pandziksa zdjęcia daszka 21.03.11, 22:02
      narazie bez dziecka bo dziś jak Mały poszedł spać to doszywałam rzep do budki. Jest jeden błąd. Miałam fiszbinę z innego wózka i obcięłam ja tylko z jednej strony. Trzeba było uciąć z obu po trochu - daszek byłby bardziej kształtny. Daszek jest na rzep i jest chowany pod spód smile Poza tym latem jak dziecko śpi i daszek nie osłoniłby przed słońcem to można ta część z tyłu budy przenieść na przód i doczepić do rzepu. Ja zamierzam doszyć jeszcze taką płachtę większą na spanie smile Mocowałbym do pałąka i do daszka. Ortalion miałam, fiszbinę też. Koszt daszka 8 zł smile

http://img820.imageshack.us/img820/2649/img2468r.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/5610/img2469f.jpg

http://img860.imageshack.us/img860/8996/img2471.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/5879/img2472a.jpg

http://img859.imageshack.us/img859/7765/img2474u.jpg
      • afroddytta Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 22:11
        Jestem pod wrażeniem, wygląda fajnie smile Jak poprzednio ktoś wklejał z daszkiem teutoni to te rzepy były na zewnątrz, a tu nic nie widać -możesz wkleić fotę bez tego daszku, jakie te rzepy są i gdzie dokładnie? Też mam ortalion, ale taki cieniutki,czy ten jest gruby? I co z tą fiszbiną, skąd taką wziąć? I ciekawa jestem tej dużej płachty smile
        • pandziksa Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 22:26
          Ortalion jest cieniutki ale podwójnie złożony smile Jutro zrobię zdjecie samego daszka i rzepów. Gdzieś w necie znalazłam taką fiszbinę 25 zł chyba 25 metrów sad
          Zastanawiam się tylko jak ta płachtę zamocować do pałąka?
          • simimi Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 22:36
            Fajnie wygląda. Właśnie przymierzam się do stuningowania mojego speedi poprzez powiększenie daszka, z tym że chciałabym zrobić osobno coś na lato i coś na zimę. Myślę i myślę, czytam co piszenie, oglądam foty różnych daszków, coś już rozrysowałam. Na razie jestem na etapie koncepcji. Jak zrobię, to dam fotki. A fiszbinę można kupić na allegro.
          • tygisek Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 22:37
            moze tez sprobuj mocowania na rzep, na dole plachty, tam gdzie bedzie ona siegac do palaka mozna zostawic takie dluzsze wypustki po bokach (takie szelki) na koncu doszyc rzep, w taki sposob, by zawinac te wypustki wokol palaka i podpiac je pod spodem plachty...nie wiem jak to lepiej wytlumaczyc, ale takie mocowanie wydaje mi sie ze bedzie praktyczne no i szybkie
            • pandziksa Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 23:09
              tygisek dzięki smile

simimi twórz!!! Niedługo nas jakaś firma projektancka zatrudni smile Gdzie ta fiszbine można kupić podaj link please smile
              • simimi Re: zdjęcia daszka 21.03.11, 23:42
                Sporo jest aukcji z fiszbiną, są różnej grubości chyba od 4 do 10 mm. Tu masz przykład aukcji z fiszbiną: allegro.pl/fiszbina-do-halek-biala-i1475089583.html
              • afroddytta Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 09:33
                Chyba z takimi paskami rzepowymi to najlepiej, do zawinięcia wokół pałąka lub po prostu taki tunel zapiany na rzep z daszka wokół pałąka. Twórzcie dziewczyny i wklejajcie foty. Ja dopiero na zimę przesiądę się do spacerówki, więc na razie poczekam na efekty Waszych prac smile (i może pałąk kupię, wczoraj kupiłam oryginalną używną wkładkę za 50 zł - chyba tanio, nie?)
                • pandziksa Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 14:56
                  afroddytta oryginalny pałąk kupiłam i jest po prostu boski!!! łatwo odpinany, niby cienki ale bardzo mocny. naprawdę jest świetny. Wkładka taniocha!! Masz już ją w domu? Czy naprawdę jest taka gruba jak na zdjęciach?
                  • afroddytta Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 17:44
                    wkładka jeszcze nie dotarła, mam nadzieję, ze będzie w dobrym stanie (używana podobno kilka mies. i z pudełkiem). Komentarz już dostałam pozytywny, więc chyba wszystko będzie dobrze smile
                    Co do pałąka to zaczynam polowania...
                  • simimi Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 20:12
                    Widziałam na allegro tę wkładkę za 50 zł i pomyślałam, że za swoją dałam 20 zł więcej, to w sumie i tak niedrogo kupiłyśmy. Też kupiłam oryginalny pałąk i również uważam, że jest rewelacyjny. Szczególnie możliwość otwierania barierki z obu stron, obracanie nią we wszystkie strony - świetnie to wymyślili smile
                    • simimi Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 20:13
                      Mogę jeszcze się wtrącić w sprawie wkładki, oryginalnej oczywiście. Jest gruba, fajnie wyprofilowana, ma otwory na pasy.
                      • afroddytta Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 20:31
                        Co do samego pałąka to nie mam wątpliwości, że oryginalny tylko się tak zastanawiałam czy mi w ogóle potrzebny i drogi jest, bo wózek kupiłam bardzo tanio smile i tak właśnie dziecko mi ze spacerówki wysiada, oddaje pod gondole dla następnego. W wózku podwójnym kolcraft duo właśnie mam takie pałąki odpinane z obydwu stron, obracane i jest to bardzo wygodne, bo jak nie chcą pałąka to odpinam z jednej strony i po prostu wisi z boku.
                        Jak tak podrasuje mojego speediego to potem może bym go opchnęła ze sporym zarobkiem smile, ale siostra już się zapisała.
                        • afroddytta wkładka i pałąk-pytania 24.03.11, 15:00
                          Dotarła do mnie wkładka i ogólne jestem pozytywnie zaskoczona, bo wygląda idealnie, żadnych zmechaceń, wygnieceń, plam itd., co do samej wkładki to wiedziałam jak wygląda, bo widziałam nowe w sklepie. Jestem superzadowolona smile
                          I dwa pytanka:
                          -czy prałyście, czyściłyście tę wkładkę, jak?
                          - do kiedy Wasze dzieciaki na niej jeżdziły?

A jeśli chodzi o pałąk jak składa się wózek z tym pałąkiem ?
                          • afroddytta kupiłam i pałąk 03.04.11, 22:11
                            Kupiłam też pałąk smile pochwalę się, bo wiecie jak to jest trzecie dziecko i już nic nie trzeba kupować, to chociaż dodatki mu pokupuję, niech ma smile
                            Kupiłam na allegro za 60 zł (+10 zł przesyłka) chyba ok, zobaczymy jak dotrze
          • luiza765 Re: zdjęcia daszka 24.03.11, 17:43
            fajny daszek. a masz ochotę podzielic się na mi wykrojem? Masz jakis wykrój? czy fiszbina jest tylko na brzegu daszka, czy naokoło? Czy fiszbina jest tez tam, gdzie rzepy? Podziel sie proszę z nami!!! Ja też chcę uszyć taki daszek.
      • variuss Re: zdjęcia daszka 22.03.11, 13:19
        super, wygląda jak oryginalny big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka